Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Evropská nej….
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Spojené království Velké Británie
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
1.Nejlidnatější stát světa je
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
BIG BEN El Big Ben 150 let.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
150 výročí symbolu Londýna ( ) El "Big Ben", uno de los símbolos más representativos de Londres y del Reino Unido. El 31 mayo 2009 cumplió 150.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_11 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město _1 Anotace Žák má v průběhu.
Cestovní ruch Velké Británie a Irska
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Vytvořil Matěj Turek 8. B 10. ZŠ Plzeň
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Velká Británie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Evropa – Západní Evropa
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Název školy :Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_17_Vl5_Velká.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
VY_32_INOVACE_147_Velká Británie a Irsko Šablona Identifikátor školy:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Nejkrásnější města světa
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Evropská letoviska Název školy: ZŠ Salvátor
Spojené království Lukáš Vicherek.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Spojené kralovství-památky Téma: Číslo projektu:
Název školy: Základní škola T. G
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
LONDON P L A F A C M E O S U S.
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_176 Autor: Mgr. Martin Majer
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New York a Tokio jedním z nejdůležitějších na světě.

Památky Londýna Westminsterský palác : je sídlem Parlamentu Spojeného království Tower Bridge : je zvedací most v Londýně nad řekou Temží

Buckinghamský palác : je oficiální londýnské sídlo britského panovníka Big Ben : je hovorové označení používané pro hodinovou věž Westminsterského paláce v Londýně Buckinghamský palác : je oficiální londýnské sídlo britského panovníka

Dominanty Londýna Londýnské oko : je největší vyhlídkové kolo na světě od roku 1999. Je vysoké 135 m. Tower 42 : je nejvyšší mrakodrap v Londýnské City

Typické pro Londýn Dvoupatrový autobus Telefoní budka