Central European Exchange Programme for University Studies

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Test – Jihovýchodní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Státy Evropy regionální dělení.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Kontakt: Sídlo: Pošta: Údolní 53Arna Nováka Brno
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
Ústav pedagogických věd
European Literature Heritage in Context Culture 2000 Doc. Dr. Wilken Engelbrecht (Univerzita Palackého v Olomouci)
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Informační setkání se studenty
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
CEEPUS - CEEPUS - Central European Exchange Programme for University Studies INFORMAČNÍ SEMINÁŘ Zpracoval: Mgr. Jan Trnka Přednášející: Mgr. Helena Římská.
Lektorát českého jazyka a literatury v Dillí Dillíská univerzita, Severní kampus Katedra slovanských a ugrofinských studií Studium ruštiny, polštiny, maďarštiny,
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
Filozofická fakulta Univerzity v Lublani, Slovinsko  Originální název: Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani,  Ústav: Oddelek za.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Schůzka koordinátorů pro zahraniční záležitosti FF UP autor prezentace, datum prezentace, univerzitní oddělení, fakulta, adresa.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
FCH VUT ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULTY
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Na MZLU.
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
ZAHRANIČNÍ EXKURZE Jaro 2012.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Central European Exchange Programme for University Studies
O ČEM TO DNES MIMO JINÉ BUDE?  CEEPUS AKTION STIPENDIA AIA VISEGRAD FUND DALŠÍ NABÍDKA STIPENDIÍ Odbor zahraničních vztahů, Rektorát Ing. Hana.
Zahraniční mobility studentů
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Zahraniční mobility studentů
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zahraniční mobility studentů
Transkript prezentace:

Central European Exchange Programme for University Studies CEEPUS Central European Exchange Programme for University Studies

Co je program CEEPUS středoevropský výměnný univerzitní programem zaměřeným na regionální spolupráci v rámci sítí univerzit Stipendia jsou určena: pro studenty Bc. a Mgr. na semestrální studijní pobyty (3 - 10 měsíců), letní školy, Ph.D. studenty (minim. 21 dnů až 3 měsíce) pro učitele na výuku Stipendia NEJSOU určena na výzkum s výjimkou diplomových nebo doktorských prací Stipendium v programu lze získat v rámci sítí UP → FF a PřF (jednotlivé tematické sítě a jejich smluvní partnery FF UP najdete na http://www.ff.upol.cz/menu/zahranicni-vztahy/stipendijni-programy/ceepus/ individuálně (jako tzv. freemover), je-li váš obor mimo UP sítě CEEPUS

Zapojené země: Albánie Bosna a Hercegovina Bulharsko, Černá Hora, Česká republika Chorvatsko Maďarsko Makedonie Moldavsko Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko. Spolupracuje též Priština-Kosovo .

Jak se přihlásit přihlášky se podávají jedině on-line po registraci na http://www.ceepus.info/ informace o programu v češtině najdete na www.dzs.cz/ceepus Přihlášku můžete podat opakovaně

CO ZAHRNUJE STIPENDIUM Stipendium je určené na ubytování a stravování, je vypláceno v hostitelské zemi (aktuální výše stipendií na www.ceepus.info ) Cestovné hradí domácí VŠ, tj. UP (administruje zahraniční oddělení příslušné fakulty) Kartičku zdravotního pojištění do zahraničí poskytuje UP (ZO příslušné fakulty)

FF UP je zapojena do 6 sítí programu Ceepus: CEEPUS sítě FF UP FF UP je zapojena do 6 sítí programu Ceepus: Language and Literature in a Central European Kontext, koordinátor sítě: Dr. Bas Hamers, Katedra nederlandistiky, bas.hamers@upol.cz Slavic Philolgy and its Cultural Contexts koordinátor sítě: PhDr. Ladislav Vobořil, Ph.D., Katedra slavistiky, ladislav.voboril@upol.cz Idea of Europe in European Culture, history and politics koordinátor sítě: doc. Radmila Švaříčková Slabáková, Katedra historie, radmila.svarickova@upol.cz Questions to the History of Central and East-Central Europe in the Middle Ages and the Early Modern Period, Katedra historie, koordinátor sítě: doc. Antonín Kalous, antonin.kalous@upol.cz e-bologna for Translation Studies Programmes in Central and Eastern European Countries, koordinátor sítě: PhDr. Veronika Prágerová, Katedra anglistiky a amerikanistiky, veronika.pragerova@upol.cz Inter-American Studies, koordinátor sítě: Mgr. Matthew Sweney, Katedra anglistiky a amerikanistiky, matthew.sweney@upol.cz

CEEPUS sítě PřF UP CIII-SI-0111-06-1112 – GEOREGNET, Department of Geography Dr. Pavel Ptacek CIII-AT-0062-07-1112 - Applied Geoinformatics (CEE-GIS), Department of Geoinformatics, coordinator: Prof. Vit Vozenilek

ADMINISTRACE NA UP Administrativní záležitosti (formulář Žádosti o proplacení jízdného, karta cestovního pojištění do zahraničí a jiné organizační záležitosti + poradenství) má na starosti vždy Oddělení zahraničních záležitostí příslušné fakulty FF - Jana Hořáková PřF – Dana Gronychová, příp. koordinátor sítě

www. ceepus. info www. dzs. cz/ceepus http://www. ff. upol