Projekt ATIS4all Asistivní technologie a inkluzívní řešení pro všechny Mgr. Marie Svobodová, MV ČR Workshop k asistivním technologiím Praha, 23. listopadu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Celostátní síť pro venkov
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
ELearningové kurzy o daňových a celních otázkách.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
WWW – hypertextový informační systém
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
The International Studies Encyclopedia Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Interaktivní personální portál
AMiT, spol. s r.o.. O společnosti 2 Elektronika pro kolejová vozidla a veřejnou dopravu AMiT je společnost s ručením omezeným Vysoce kvalitní výrobky.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Co jsou normy Technické normy jsou dokumentované dohody, které zajišťují, aby materiály, výrobky, postupy a služby vyhovovaly danému účelu. V dnešní společnosti.
Národní informační den, Praha, Tématické oblasti programu CIP ICT PSP Martin Kusák, MV ČR
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
[ 1 ] MUDr. Tomáš Boráň Seminář oddělení klinického hodnocení, SÚKL, a © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv Webové stránky SÚKL pro potřeby.
Legislativní helpdesk Projekt: Úprava Informačního systému ODok Reg. č.: CZ.1.06/1.1.00/
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Charakteristika a nástroje
eLearningové kurzy o daňových a celních otázkách
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Podpora Vědy a Výzkumu Služby Knihovny PhDr. Ondřej Fabián.
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Seznamy digitálních knihoven
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
Transkript prezentace:

Projekt ATIS4all Asistivní technologie a inkluzívní řešení pro všechny Mgr. Marie Svobodová, MV ČR Workshop k asistivním technologiím Praha, 23. listopadu 2013

O projektu  tříletý program realizovaný v rámci programu CIP ICT-PSP  řešitelem projektu je konsorcium vedené španělskou společností Technosite

Cíle projektu  přístupný portál, o asistenčních technologiích v oblasti ICT včetně řešení, výzkumu a vývoje v této oblasti  snaha shromáždit na jednom místě informace o dostupných asistivních technologiích a službách, založených na ICT  snadnější přístup k užitečným informacím s cílem vyřešení problému autonomie v každodenním životě  kontakty pro svou vlastní profesionální činnost  spolupracuje s projektem ETNA (Evropská tematické síť o asistivních a komunikačních technologiích)

Portál ATIS4all Sekce Asistivní technologie  aktualizovaný přehled a hodnocení nových produktů asistivních technologií Sekce Tržiště  best practices  legislativa (EU + ČS)  normy (ISO, ETSI, CEN/CENELEC, národní databáze norem)  národní způsoby a systémy financování týkající se produktů a služeb AT  online fórum

Portál ATIS4all Sekce výzkum a vývoj  podsekce určená vývojářům asistivních nástrojů a produktů  případové studie  probíhající standardizační procesy  publikace  školicí materiály  online fórum Klíčoví aktéři  přehled o klíčových osobách (tzv. guru) a organizacích (podporovatelích), přímo zapojených do portálu včetně blogu komunity

Portál ATIS4all  odkaz na pokročilé vyhledávání ( do IS ETNA)  speciální vyhledávač asistenčních technologií  v češtině dle norem ISO, klíčových slov, obchodního jména, jména výrobce či data vložení  formulář na hodnocení produktů  informace o více než pomůckách, výrobcích a distributorech

Portál ATIS4all

Děkuji za pozornost