Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Vlastnosti posloupností
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Kovové výrobky – z litiny, mědi, hliníku
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Zabezpečování kleneb Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
Obložkové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Dvoutrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Word – hromadná korespondence Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Výměna a oprava pilířů Střední odborná škola Otrokovice
Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Word – tabulka a výpočet
Rozevírací menu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Destilace jednoduchá Střední odborná škola Otrokovice
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Otevřený systém Střední odborná škola Otrokovice
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Bankovní systém ČR Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Souvislý příklad na zásoby
Konstrukce otočných a posuvných vrat
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Uzavřený systém Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Transkript prezentace:

Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /3 AutorPaedDr. Pavel Kovář Označení DUM VY_INOVACE_32_SOSOTR-In-IKT/1-VT-1/7 Název DUMWord – obrázek v textu Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP36-52-H/01 Obor vzděláváníInstalatér Vyučovací předmětInformatika a výpočetní technika Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem; náplň: Obrázek – jeho umístění do textu a pozice v textu Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaObrázek v textu, MS-Word Datum

Word – obrázek v textu Náplň učiva Vkládání obrázků do textu MS-Word Získání obrázků Úpravy obrázků Vložení obrázků Zarovnání obrázků

Obrázek v textu patří mezi základní doplnění, která pro svůj text v prostředí MS-Word očekáváme. Obrázek vkládáme zpravidla z vnějšího souboru, který jsme stáhli na disk svého počítače. Při vkládání obrázku budeme plnit společně úkol, v jehož cíli bude objasnění právě této problematiky. Úkol tedy zní – stáhni na plochu PC obrázek automobilu Nissan Qashqai 360 Kliknutím na obrázek dosáhneme jeho načtení v odpovídající velikosti a potom standardní rutinou – např. přes pravé tlačítko myši stáhneme načtený obrázek na plochu svého počítače. Obrázek pojmenujeme Nissan Qashqai 360. Problémový úkol: Bude-li mít obrázek přehnaně velikou velikost – např. nad 2MB zmenši ho v prostředí MS-Picture manager asi na 100 kB. Obr.1

Text pojednávající o zvoleném typu automobilu nakopírujte jako blok přímo do otevřeného souboru MS-WORD Obr. 2

Obr. 3 Tento text nám poslouží jako surovina k zaplnění stránky; do textu na obrázku č. 3 budeme následně vkládat staženou fotografii vozu Nissan. Na následující stránce spatříme text z vyobrazení na této stránce, který zaplňuje celou stránku a má velikost 9.

Obr. 4

Pozice kurzoru Sled kroků směřujících k vložení obrázku vyjadřují očíslované body Obr. 5

Nebojte se experimentovat s postavením obrázku v textu Pravé tlačítko myši na obrázek Obr. 6

Pokusme se nastavit designově zajímavé postavení obrázku „za textem“; zde musíme – formou volby barev – velmi opatrně upravovat vlastní text, abychom zachovali jeho plnou čitelnost. Zajímavý úkol Obr. 7

Kontrolní otázky:  Jak se stahuje obrázek z webu?  Vlož obrázek do textu  Uprav obrázek tak, aby byl černobílý  Zarovnej obrázek vlevo  Podlož obrázek pod text  Proveď kopii obrázku v tomtéž, případně v nové otevřeném dokumentu Problémové úlohy:  Dodej do textu obrázek z digitálního fotoaparátu přes propojení USB  Dodej do textu obrázek z mobilního telefonu přes propojení Bluetooth  Podlož obrázek pod text a utvoř imitaci vodoznaku  Digitální fotografie má 4 MB – s pomocí programu MS-Picture Manager z ní utvoř snímek o velikosti 100 kB vhodný do textu v MS-Wordu.

Seznam obrázků: obr. 1:vlastní – screenshot obr. 2:vlastní obr. 3:vlastní obr. 4:vlastní obr. 5:vlastní, s použitím Qashqai_2007_1.jpghttp:// Qashqai_2007_1.jpg obr. 6:vlastní obr. 7:vlastní

Seznam použité literatury: