HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cvičení 3: Přítomný čas prostý a přítomný čas průběhový
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
CHRISTMAS (FOR YOUNGER PUPILS) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Děj se OPAKUJE / opakovaný děj Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
The exercises to the topic Prague with solution.
Atom Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách oznamovacích, slovní zásobu tematického okruhu volný.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují tvoření otázek v přítomném čase prostém. Procvičují si slovní zásobu tematického okruhu volný čas. Tvoří.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
The exercises to the topic Scotland with solution.
CONVERSATIONAL TOPICS AND WORKING WITH THEM Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Tázací dovětky – 8. ročník ZŠ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách záporných. Procvičují si slovní zásobu tematického.
5.1 Free time and hobbies (present simple tense)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_69 NázevPresent simple - questions Téma hodinyTvoření otázek v přítomném.
My cultural life Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Present Continuous Tense Questions
2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň Sport Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_05_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Zájmena Anotace:Tato.
My day – daily routine NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ Jazyk anglický TEMA:
VY_32_INOVACE_Sei_II_05 Daily life Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ Jazyk anglický TEMA: Free time – my hobbies.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ Jazyk anglický TEMA: Free time – sports and.
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_18_15_A6_Bartonkova TÉMA : Opakování – přítomný čas prostý OBSAH : Opakování – přítomný čas prostý.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ Vyjadřuje děje, které jsou pořád nebo se.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_07_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:přítomné časy.
VY_22_ INOVACE_ 09_ ANGLICKÝ JAZYK 5 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou SPORTS and GAMES Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Word order Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová MORNING AFTERNOON I get up at …. I have a shower and breakfast.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová INDOORS OUTDOORSSPORTS collecting models playing cards reading.
VY_32_INOVACE_09 Anglický jazyk 4.tř. Present simple and present continuous. Name:
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_09_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:přítomné časy.
Present simple He goes to school every day. She gets up at 6 o´clock.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
I am going to go shopping. What are you going to do tomorrow?
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
VY_22_ INOVACE_27_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
MY HOUSE - MY CASTLE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) GRAMMAR – TEST 3
VY_32_Inovace_ Conjunctions Project 3
VY_32_INOVACE_Sei_III_07 Like and dislike
Název školy: Základní škola Městec Králové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
REVISION OF TENSES Anotace: Materiál je určen žáků 8
VY_32_INOVACE_Kup_III_01 VOLNÝ ČAS
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
ANJ - komunikační situace Ročník, obor: 4. ročník, ekonomické lyceum
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_31_Volný čas
LEISURE TIME.
VY_32_INOVACE_Sei_I_15 My day Název projektu: OP VK
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Translation 03/01 Máte rád fotbal? Do you like football?
Transkript prezentace:

HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1) Cut out and match into pairs: WATCHING TV Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

WATCHING TV READING BOOKS Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

PLAYING FOOTBALL RIDING A BIKE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

PLAYING ON COMPUTER SWIMMING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

DANCING PLAYING THE INSTRUMENT Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

PLAYING TABLE TENNIS FISHING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

SKATING SLEEPING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

GOING SHOPPING LISTENING TO MUSIC Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

RUNNING Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2) “HOBBIES” WORDS: L I S T E N I N G T O M U S I C S K A T I N G G O I N G S H O P P I N G P L A Y I N G T A B L E T E N N I S P L A Y I N G O N C O M P U T E R R I D I N G A B I K E S L E E P I N G S W I M M I N G P L A Y I N G T H E I N S T R U M E N T D A N C I N G F I S H I N G R U N N I N G Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

a) How many words from ex. 1 can you find in this “Hobbies” word search: 12 words RUNNINGNITAKS IDINGAGNICNAD RSEKIBBZOLAAL GOINGSHOPPING PLAYINGONCEFN LISTENINGTOII ATRLKTNMMPMSP YOEMCESFZUUHE IEGPOMTRATSIE NTNEMURKSEINL GSWIMMINGRCGS TABLETENNISWD Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

b) Think up 1 sentence on each “Hobbies” word: For example: RUNNING - On Monday I go running. LISTENING TO MUSIC- Do you listen to music? GOING SHOPPING - Does she go shopping at the weekends? SLEEPING - On Sunday I stay in bed and sleep to the afternoon. SKATING - I adore skating on the ice. FISHING- I prefer fishing to reading books. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

b) Think up 1 sentence on each “Hobbies” word: For example: PLAYING TABLE TENNIS - I am interested in playing table tennis. PLAYING THE INSTRUMENT- I can´t stand playing the instruments. DANCING- I like dancing very much. SWIMMING - She prefers swimming to running. PLAYING ON COMPUTER - I hate playing games on computer. RIDING A BIKE- In my free time I often ride a bike. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3) Ask questions with do/does: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Example: Do you like reading books? Yes, I do. / No, I don´t. Does girl´s name ride a bike? Yes, she does. / No, she doesn´t. Does boy´s name go shopping very often? Yes, he does. / No, he doesn´t. Každý žák vyzpovídá další spolužáky a zaznamená do tabulky, viz. příklad níže. Example: Do you like reading books? Yes, I do. Do you go shopping very often? No, I don´t. Odpověď YES: √ Odpověď NO: X

Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 3) Ask questions with do/does: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. YOU FRIEND

Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 4) Letters from new penfriends a) Read these letters: HI! I AM YOUR NEW PENFRIEND. MY NAME IS KATE. I AM FROM LONDON. IT IS THE CAPITAL CITY IN ENGLAND. WHAT DO YOU DO IN YOUR FREE TIME? AT THE WEEKENDS I SOMETIMES GO SHOPPING AND WATCH TV. ON SUNDAYS I USUALLY GO WALKING WITH MY DOG. DO YOU HAVE ANY PETS? ON MONDAY I PLAY TABLE TENNIS AT THE SPORTS CENTRE WITH MY FRIENDS. I LIKE RIDING BIKE, TOO. DO YOU PLAY ANY SPORTS? ON WEDNESDAY I GO DANCING. I LISTEN TO POP MUSIC, TOO. DO YOU LIKE MUSIC? WHO IS YOUR FAVOURITE SINGER? WRITE ME SOON! KATE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4) Letters from new penfriends a) Read these letters: HELLO! MY NAME IS ROMANA. I AM FROM PRAGUE IN THE CZECH REPUBLIC. I HAVE GOT LOTS OF HOBBIES. I OFTEN PLAY COMPUTER GAMES AFTER SCHOOL. HAVE YOU GOT A COMPUTER AT HOME? I GO SWIMMING AT THE POOL ON TUESDAY. ON FRIDAY I USUALLY GO RUNNING IN OUR LOCAL PARK. I LIKE READING BOOKS, TOO. MY FAVOURITE BOOKS ARE SCIENCE FICTION. DO YOU READ BOOKS OR MAGAZINES? I ALSO PLAY THE GUITAR. I HAVE LESSONS EVERY THURSDAY. DO YOU PLAY ANY MUSICAL INSTRUMENT? BEST WISHES, ROMANA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

b) Match pictures to the names from letters (KATE or ROMANA): ROMANA KATE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ROMANA KATE

Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. b) Match pictures to the names from letters (KATE or ROMANA): ROMANAKATE Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. KATE

Fotbaloví fanoušci Fotoarchiv Bohemians 1905 Společenská hra Volně šiřitelné Rybář GNU Free Documentation License, Version 1.2 Sledování televize Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Čtení knih Creative Commons Attribution 3.0 Unported license Hraní fotbalu Creative Commons Attribution 3.0 Unported license Jízda na kole 041_Master_Chief_Hospital_Corpsman_Dennis_Polli_leads_a_small_group_of_active_and_retired_Sailors_on_a_12- mile_bike_ride_in_Virginia_Beach_for_Virginia_Cyclist_and_Pedestrian_Awareness_Week.jpg Volně šiřitelné _Master_Chief_Hospital_Corpsman_Dennis_Polli_leads_a_small_group_of_active_and_retired_Sailors_on_a_12- mile_bike_ride_in_Virginia_Beach_for_Virginia_Cyclist_and_Pedestrian_Awareness_Week.jpg Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Hraní na počítači Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Plavání Volně šiřitelné Tancování Volně šiřitelné Hraní na hudební nástroj Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Hraní stolního tenisu Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Kapr Volně šiřitelné Brusle Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Spící psíci Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Nákupní taška Volně šiřitelné Poslouchání hudby Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license Běh Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license Použité obrázky: Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.