Česká republika Ochrana přírody a krajiny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STÁTNÍ OCHRANA PŘÍRODY V ČR
Advertisements

ČESKÁ REPUBLIKA – OCHRANA PŘÍRODY
Organizace ochrany přírody v ČR
Rozloha chráněných území na ploše ČR
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
ČESKÁ REPUBLIKA OCHRANA PŘÍRODY ČR.
Ochrana přírody v ČR.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU _ochrana_prirody_CR
BIOSFÉRA ČR.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov
Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:
Biosférické rezervace Kvarta 2009/2010 Gymnázium Uničov.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Chráněná území na Vysočině
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Česká republika Horopis I.
Ochrana přírody ČR Igor Dostal.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území České republiky
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Národní parky v České republice
Česká republika Horopis II.
Ochrana přírody ČR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
ČESKÁ REPUBLIKA OCHRANA PŘÍRODY
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
* Vyhlášení CHKO: 1978 * Rozloha: 628 km 2 * Účel ochrany: Zachovat původ krajinného vzhledu a cenných přírodních lokalit * Protéká jím řeka Berounka.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.
Národní park České Švýcarsko (2000) Krkonošský národní park (1963) Národní park Podyjí (1991) Národní park Šumava (1991)
Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Autor materiálu - Mgr. Lukáš Kučera.
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.  velkoplošnánárodní park NP (4) chráněná krajinná oblast CHKO (26)  maloplošnánárodní přírodní rezervace NPR (110) národní přírodní.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Ochrana životního prostředí a ochrana přírody v ČR Tematická oblast:Ekologie.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Vojtěch Kawan Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_EKOLOGIE_17.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
OCHRANA PŘÍRODY I..
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Ochrana přírody a krajiny
Bílé Karpaty – Velká Javořina
Ochrana krajiny a přírody ČR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Transkript prezentace:

Česká republika Ochrana přírody a krajiny Jan Dušek

OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY prales na Velké Javořině v ČR dlouhá tradice Žofínský prales nejstarší chráněné území v ČR (1838) prales na Velké Javořině nejstarší chráněné území na Moravě (1909)

OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY DRUHOVÁ druhy kriticky ohrožené silně ohrožené ohrožené  Znáte některé chráněné druhy rostlin a živočichů z naší přírody?  Vysvětlete, proč je nutné jejich ochrana: ÚZEMNÍ

CHRÁNĚNÉ DRUHY střevíčník pantoflíček sněženka podsněžník koniklec velkokvětý vydra říční roháč obecný ledňáček říční

KATEGORIE CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ  Jaké znáte kategorie chráněných území? VELKOPLOŠNÁ CHÚ NÁRODNÍ PARKY (4) CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI (25) MALOPLOŠNÁ CHÚ NÁRODNÍ PŘÍRODNÍ REZERVACE NÁRODNÍ PŘÍRODNÍ PAMÁTKY PŘÍRODNÍ REZERVACE PŘÍRODNÍ PAMÁTKY

NÁRODNÍ PARKY  Vyhledejte v mapě naše národní parky:  Který z nich leží nejseverněji?  Který z nich leží nejzápadněji?  Který z nich dosahuje nejvyšších nadmořských výšek?  Který z nich leží na Moravě?

KRKONOŠE

ŠUMAVA

ČESKÉ ŠVÝCARSKO

PODYJÍ

CHKO  Uveď alespoň pět chráněných krajinných oblastí ležících na hranicích ČR:  Vyhledej v mapě alespoň pět vnitrozemských CHKO:  Které CHKO leží ve Zlínském kraji?  Která CHKO leží nejblíže k Uherskému Hradišti?

BÍLÉ KARPATY

PÁLAVA

BROUMOVSKO

BIOSFÉRICKÉ REZERVACE UNESCO KRKONOŠE ŠUMAVA KŘIVOKLÁTSKO TŘEBOŇSKO PÁLAVA BÍLÉ KARPATY

CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE http://nature.hyperlink.cz/