ELIZA Josef Weizenbaum, 1966.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle WORD - EXCEL UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ.
Vypracovala: Monika Čáslavská
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: Posloupnosti Autor: Mgr. Dagmar Špalová.
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Limita posloupnosti (Orientační test )
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Umělá inteligence. Dva přístupy Technický – formální systémy, modely, konkrétní aplikace Filosofický – definice inteligence, vztah k mysli, vědomí a navíc.
Osamocený Moodle nestačí Marek Kocan MoodleMoot.cz 2014.
Alternativy MS Project
Tázací zájmena ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh:
ALGORITMIZACE ÚVODNÍ PŘEDNÁŠKA 2 SLOVO ALGORITMUS VZNIKLO ZE JMÉNA ARABSKÉHO MATEMATIKA AL-KHWARIZMIHO, KTERÝ V DEVÁTÉM STOLETÍ SEPSAL ROZSÁHLOU KOLEKCI.
Umělá inteligence. Prvotní výzkum zpracovávání informace byl zaměřen na: a) počítačové simulace b) optimální metody řešení problémů.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_525.
Řadicí algoritmy autor: Tadeáš Berkman.
Online nástroje pro Váš lepší web Helena Šimková.
Algoritmus po krocích rozepsaný návod k nějaké činnosti
Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Systémy pro podporu managementu 2
E-learning ve výuce na SŠ
Téma: Sociologické metody Vypracoval: Mgr. Milan Pilař.
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Logické funkce Vypracoval:Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Bc. Martin Dostal. Co to je sémantické vyhledávání? Vyhledávání s využitím "umělé inteligence" Vyhledávání v množině dat na stejné téma katastrofy sport.
ISOČ® Informační systém obchodní činnosti
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Artificial Intelligence (AI).  „Úloha patří do oblasti umělé inteligence, jestliže řešení, které najde člověk považujeme za projev jeho inteligence.
U MĚLÁ INTELIGENCE Lucie Ježková O3.B. C O TO VLASTNĚ JE ? Obor informatiky, který se zabývá vytvářením strojů, které se dokážou „inteligentně chovat“
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše S Datronem proti proudu.
Jak pracovat s miniprojekty Metodický návod Zpracovala: PhDr. Alena Štěpánková.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová. 1.setkání: úvod do problematiky „povinnosti“ ke zkoušce zdroje informací brainstorming.
Dialogové systémy Reflektují v maximální míře požadavek na snadné ovládání počítačových systémů Rozšiřují možnosti využívání počítačových systémů i pro.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.3 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor - odstavec Typ: DUM - kombinovaný.
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
MS Training for SBSC Romana Nová č ková
INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Test poskytovatelů u zdarma
Nová (státní) maturita
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Riskuj - pravidla Otázky si skupina může zvolit libovolně
DRMS Forum září 2009 Elektronický vzdělávací systém Jan Pavlica.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Dialogové systémy Reflektují v maximální míře požadavek na snadné ovládání počítačových systémů Rozšiřují možnosti využívání počítačových systémů i pro.
Umělá inteligence Robin Horniak. Definice Umělá inteligence (Artificial Intelligence), zkráceně UI (AI) věda, která se zabývá tím, jak přinutit stroje.
U MĚLÁ INTELIGENCE. Ještě v dalekém roce 1950 významný britský matematik, logik, kryptoanalytik, zakladatel moderní informatiky, který rozluštil Enigma.
Počítačové zpracování češtiny v Ústavu formální a aplikované lingvistiky
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
R. U. R. Karel Čapek. K AREL Č APEK představitel demokratické prózy autor románů, povídek a divadelních her autor utopických děl - varování před následky.
Co je to projekt? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Historie Internetu.
VIKMA05 Organizace znalostí
Petrů, Macháčková, Körberová
MS EXCEL – tabulkový procesor
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Transkript prezentace:

ELIZA Josef Weizenbaum, 1966

Umělá inteligence Alan Turing (1912-1954) Pojem Artificial Inteligence Turingův test (1950)

Standardní Turingův test

Další varianty („Imitation game test“)

Další varianty („Zobecněný Imitation game test“) ? ?

Loebnerova cena Hugh Loebner (Cambridge Center for Behavioral Studies, Boston, USA) Bronzová cena – omezené možnosti komuniakce, poprvé udělena v roce 1991 Stříbrná cena (neomezená textová komunikace), zatím neudělena Zlatá cena (multimediální komunikace), zatím neudělena

Program ELISA Josef Weizenbaum (1923-2008) Program typu chatter robot = chatterbot První verze 1966, vyvíjen do roku 1991.

Postup práce KONEC ne Přečti text Obsahuje klíčové slovo? Použij univerzální odpověď ano Najdi slovo s největší vahou ne Je ještě nepoužitá odpověď? KONEC ano Použij ji

On line verze ELIZY http://www.manifestation.com/neurotoys/eliza.php3

Úkol Pokuste se o jednoduchou implementaci programu ELIZA V libovolném programovacím jazyce (stačí i MS Excel) Slovník, otázky a odpovědi v libovolném přirozeném jazyce