Hospodářské plodiny
Autor: Mgr. Adriana Benšová Šablona: V/II DUM 60 Období: duben 2012 Předmět: Prvouka Ročník: 3 Autor: Mgr. Adriana Benšová Metodický list/Anotace Prezentace umožní žákům zopakovat si a upevnit vědomosti o hospodářských plodinách, obilninách, luskovinách, okopaninách a pícninách. Zároveň je správně určovat, pojmenovat a třídit do skupin.
Hospodářské plodiny - obilniny - luskoviny - okopaniny - pícniny obilky Popis obilí: stéblo
Obilniny sklízíme na poli. ječmen oves pšenice kukuřice žito
Luskoviny - mají lusky, ve kterých jsou semena fazole a hrachu fazolové lusky fazole hrách
Okopaniny kořen hlízy brambor - sklízí se podzemní část
chrást bulva cukrová řepa - sklízí se podzemní část
Pícniny - pěstují se ke krmení hospodářských zvířat - jsou to trávy jílek jetel
vojtěška lipnice
Správně přiřaď dvojice k sobě: Obilnina Luskovina Okopanina Pícnina
Zdroje - obrázky: www.obrazky.cz www.google.cz