Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno - 23.4.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologické Inovační Centrum
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Technologické Inovační Centrum Regionální podpora inovací Žilina,
Dej svým nápadům šanci - Technologické inovační centrum s.r.o.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ZAPOJENÍ ZAHRANIČNÍCH PARTNERŮ V PROJEKTU RIS A VÝSLEDKY SPOLUPRÁCE David Mareček Koordinátor projektu RIS, odbor strategického rozvoje kraje, Krajský.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
1 „Jak zvýšit inovační intenzitu regionu“ Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference „Zodpovědné inovace“ Zlín –
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
4. jednání inovační platformy pro Liberecký kraj Liberec, IQ Landia Liberecký kraj a podpora inovací 4. jednání inovační platformy pro Liberecký.
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Poslání společnosti Zakladatelé společnosti:  Zlínský kraj  Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Posláním společnosti je naplňovat strategii ekonomického rozvoje Zlínského kraje, vytvářet podmínky pro vznik a rozvoj inovačních firem, pro využívání výsledků výzkumu a vývoje v podnikatelské praxi s důrazem na high-tech a pro rozvíjení nových oborů, technologií a služeb.

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Aktivity společnosti  provozování podnikatelského inkubátoru a vědeckotechnického parku,  provozování Podnikatelského inovačního centra Zlín,  podpora transferu technologií mezi univerzitami a průmyslovou praxí  příprava a provozování inovačního portálu  vytváření podmínek pro vznik a rozvoj klastrů,  vyhledávání partnerů pro výzkumné a vývojové projekty na národní i mezinárodní úrovni,  realizace aktivity plynoucích z Akčního plánu RIS.

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Akční plán RIS ZK – aktivity TIC  Rozvoj podnikatelského inovačního centra Zlín (podnikatelský inkubátor, vědeckotechnický park a centrum pro transfer technologií)  Mapování možnosti vzniku klastrů a rozvoj již existujících klastrů  Budování sítě Business Angels  Iniciace pro-inovačního směřování firem (hledání a výchova „inovačních praktiků“)  Příprava a publikace pravidelného bulletinu o inovacích ve Zlínském kraji  Koordinace a propagace vytvořené sítě podnikatelských inkubátoru, vědeckotechnických parků a center transferů technologií ve Zlínském kraji

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Akční plán RIS ZK – aktivity TIC  Inovační portál Zlínského kraje  Semináře a odborná školení podnikatelů v oblasti inovací včetně vytvořeného manuálů  Vyhledání a zapojení firem Zlínského kraje do konkrétních mezinárodních projektů

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Akční plán RIS ZK – aktivity TIC a partnerů  Poskytování zvýhodněných úvěrů firmám umístěným v podnikatelských inkubátorech ve Zlínském kraji, administrátor je Regionální podpůrný zdroj s.r.o. (  Finanční nástroj podporující zahájení podnikání studentů či absolventů škol na základě zpracovaného inovačního podnikatelského záměru  Praktické semináře pro studenty vysokých a vyšších odborných škol týkající se podnikatelství a inovací – kurz „Základy podnikání“ na UTB ve Zlíně  Vzdělávací programy pro studenty středních škol týkající se podnikatelství a inovací

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Akční plán RIS ZK – aktivity TIC a partnerů  Soutěž „Inovační firma Zlínského kraje“, TIC je organizátorem soutěže  Vytvoření databáze firem Zlínského kraje se zájmem o účast v mezinárodních inovačních projektech  Vytvoření sítě podpůrných a poradenských institucí ve Zlínském kraji pro podporu podnikání a inovací

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Mezinárodní projekty TIC TIC je partnerem realizovaných mezinárodních projektů pro spolupráci v oblasti inovací:  T-ZIP – Trenčiansko-zlínská inovační platforma (cílem jsou společné aktivity pro podporu inovací na obou stranách hranice)  CERADA – Středoevropský vědeckovýzkumný prostor (cílem vytvořit kreativní prostředí pro výzkum a vývoj v hraničních regionech 3 států – ČR, SR, Polsko)  CLUSTERPLAST – aktivity spolupráce plastikářských klastrů a podpůrných subjektů v 6 evropských regionech (z Francie, Itálie, Portugalska, Španělska, Rakouska a ČR)

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Připravované mezinárodní projekty TIC TIC je zapojen také do připravovaných mezinárodních projektů:  FLAME – vyškolení inovačních praktiků v oblasti materiálového inženýrství a podpora mezinárodního výzkumu v této oblasti (partneři jsou z Rakouska, Maďarska, Německa, Itálie, Polska, Slovinska)  VIRT INCU – vytvoření virtuálního podnikatelského inkubátoru nabízejícího poradenské služby v oblasti inovací začínajícím podnikatelům a klastrům přes internet (partneři z Maďarska, SR, Rakouska)  SPIN OFF PLUS – vytvoření metodologie tvorby a podpory spin-off firem (partneři z Polska, Itálie, Německa, Maďarska, Slovinska)

Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23) Děkuji Vám za pozornost! Lenka Kostelníková vedoucí oddělení spolupráce s průmyslovou praxí Technologické inovační centrum s.r.o. Vavrečkova Zlín