Název nástroje není saxofón, ale saxofon

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Advertisements

Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Typografická pravidla Autor: Mgr.
Základní typografická pravidla
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
HyperText Markup Language
Základy html pro úplné začátečníky.
Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Písmo.
HV-1 Hudební výchova DUM č. 3 Prima – kvarta osmiletého studia
WORD – typografické zásady úpravy textu
Závěrečná fáze výzkumu
Textový editor 11 Styly.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Základní typografické zásady
Word Textový editor.
Úvodem Práce s texty je jedna z nejčastěji používaných činností při práci na PC. Psaní a editace textu Formátování textu Tvorba dokumentu.
INFORMATIKA 8 Zásady pro úpravy textů III2 – I8- 14.
Word – Zásady psaní textu
Fagot Eva Michalisková.
Základní typografická pravidla
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
A a auto ananas autobus anténa ŽIVÁ ABECEDA
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
WWW – hypertextový informační systém
Klarinet.
3. ČÁST EDICE Microsoft Office PowerPoint & OpenOffice.org Impress Načítání… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň.
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
INFORMATIKA 7 Fonty písma
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Příprava před tiskem, tisk VY_32_INOVACE_10_2_13_AP.
Zásady tvorby prezentace
Anglický roh.
INFORMATIKA 7 Odstavec IV. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr.Petra Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_28_Hudební nástroje – dechové, dřevěné Číslo.
Inf Typografická pravidla. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
TYPOGRAFIE Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_20 TÉMA: MS_WORD
Jak opravit chyby při psaní.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Word – textový editor.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6A_01
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ Hudební nástroje TÉMA: Dechové.
Hudební uskupení Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Word - základní typografická pravidla
Orchestrální hudba Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Příklady použití, doporučená nastavení
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
Příklady použití, doporučená nastavení
Transkript prezentace:

Název nástroje není saxofón, ale saxofon Název nástroje není saxofón, ale saxofon! Navíc ti přímo PPT hlásí při kontrole pravopisu červenou vlnovkou chybu! Toto volné textové pole se dá odstranit. Víš to? Saxofón

Stručný popis Jeto dechový dřevěný nástroj Dnes je vyráběn z mosazi Chybí mezera mezi slovy. Stručný popis Na konci věty se píše zpravidla tečka. Jeto dechový dřevěný nástroj Dnes je vyráběn z mosazi Používá se nejčastěji v jazzu (v barech) Pozor, tato věta je poměrně zavádějící! Saxofon patří do skupiny dřevěných dechových nástrojů, ale nikdy se vlastně ze dřeva nestavěl! Do této skupiny jej řadíme pouze proto, že jeho přímým předchůdcem jen klarinet. (Stejná situace jako u příčné flétny.) Proto je potřeba toto všechno uvést a ne psát, že jde dřevěný nástroj! Na konci věty se píše zpravidla tečka. S větou vcelku souhlasím – a bylo by hezké v barech tu živou hudbu slyšet, vč. saxofonu – přesto bych tuto informaci ze závorky možná vypustil. Není to signifikantní znak.

Jednotlivé části hubice Chybný název nástroje Jednotlivé části hubice Za čárkou ve větě musí být mezera. Saxofón se skládá z hubice,plátku (bambusový nebo umělý ps :na bambusoví se hraje lépe a má lepší zvuk),mechanismu . A co pravopis? Před tečkou mezeru nepíšeme. Za čárkou ve větě musí být mezera. Zkratku pro postskriptum (lat. post scriptum = po napsání) píšeme těmito způsoby: PS P.S. P. S. → Tedy vždy velký písmenem a až za textem. V rámci PPT prezentace se to moc nehodí.

plátky Plátky na saxofón jsou o něco širší a delší než na klarinet Ostatní nadpisy snímků jsou s velkým písmenem, proč je tento s malým? Chybný název nástroje Plátky na saxofón jsou o něco širší a delší než na klarinet Jsou z bambusu nebo z umělé hmoty Každý saxofón (altový,sopránový atd.)má jiný plátek u plátku si můžete zvolit tvrdost(tloušťku plátku)0.5 je nejměkčí určen pro začátečníky avšak tomu odpovídá i barva tónu 4 –je netvrdší (pouze pro profesionály ) vyžaduje každodenní tréning. Chybí tečka na konci věty. Chybí tečka na konci věty. Chybí mezera. Chybí mezera. Chybí mezera. Chybí mezera. V češtině píšeme s „k“ na konci. Chybí mezera. Věta zpravidla nezačíná mezerou, ale slovem s velkým písmenem!

Oblíbený interpret What A Wonderful World A kdo je tedy ten interpret? Proč to tu není? What A Wonderful World https://www.youtube.com/watch?v=h8tu1-VRdC8 Je nutné, aby byl hypertextový odkaz zalomený na další řádek a takto velký, když jej využíváme pouze jako odkaz? Taky bychom mohli uvést, že ukázka bude zahrána na altový saxofon. Mimochodem, proč v celém referátu nevidím popis jednotlivých druhů saxofonů (soprán, alt, tenor, baryton, bas…), když to je jedna z nejdůležitějších informací, které bychom se měli dozvědět? Také chybí popis jednotlivých částí nástroje s obrázkem. Najednou napíšeš „popis hubice“ a čtenář netuší, kde se jaká hubice vzala.

Zdroje: wikipedia,vlastní hlava Za pomlčkou musí být mezera. Michal Brabec -21.1.15 Zdroje: wikipedia,vlastní hlava Toto volné pole se dá odstranit. Víš to? Nástroje MS Office často nabízejí automatické opravy – jedna z nich je velké písmeno na začátku řádku nebo u nové odrážky. Často ale není vůbec potřeba. Naopak generuje otázku, proč není na konci věty tečka, pokud je na začátku řádku velké písmeno. Zkus se podívat do nastavení programu! „Vlastní hlava“ zní sice velice nonšalantně a čtenáři dává najevo jak jsi nad věcí, nicméně za takovouto informaci bys na VŠ asi letěl. A protože je gymnázium v podstatě jen příprava na VŠ, doporučuji odkazovat se na konkrétní webové stránky, nejlépe pak s datací přístupu. Za čárkou musí být mezera.

Prosím o opravu všech chyb a opětovné zaslání referátu! PJ