Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na ně? Kde jsou? Jak odhalit talenty.. Skupina „FYBICH“ Odhalit skryté FyBiCHy – fyzika, chemie, biologie a další přidružené obory, např. zeměpis,
Advertisements

Elixír do škol – aneb Heuréka na třetí a ještě mnohem víc
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Česko-vlámská spolupráce v subnukleární fyzice od r.2004
V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ
Několik projektů z tábora
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Korespondenční semináře MFF UK pro studenty se zájmem (nejen) o fyziku
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
Představení zajímavých projektů OPVK
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Věda na scéně Science on Stage Jitka Houfková, KDF MFF UK Praha Vojtěch Hanák, PřF MU Brno Václava Kopecká, ZŠ Horoměřice.
Cíl: vzdělávat a informovat veřejnost, zejména mladou generaci
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
Co nabízí KDF MFF UK (např. vedoucím klubů malých Debrujárů a malým Debrujárům) Zdeněk Drozd.
PROPAGACE PRÁCE SEKTOROVÉ RADY, JEJÍCH VÝSTUPŮ A CELÉ ZAKÁZKY NSK2.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19_FY_A Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání.
ICT ve výuce fyziky pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Číslo-název šablony klíčové aktivity III/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastElektřina a magnetismus DUMVY_32_INOVACE_MF_112.
Popularizace Jiří Dolejší, Jiří Rameš, Stanislav Němeček, Vladimír Wagner… nejen ÚČJF MFF UK Tyto aktivity se dějí v korelaci s popularizací v.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ_366 Jméno autora:Mgr. Alena Krejčíková Třída/ročník:1. ročník Datum vytvoření: Výukový materiál.
Petr Kessler Gymnázium Rumburk
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Stanislava Krčková Podpora gymnázií AŘG
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Nabídka týmu PR. Co už můžete využívat dnes: informační bulletin RADAr obecně orientované prezentace k oběma systémům fact sheets  souhrn podkladů pro.
Mgr. Alena Hesová Podpora finanční gramotnosti prostřednictvím Metodického portálu
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají.
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Víme, co chceme Víme, jak to udělat Máme kolegy, kteří jsou ochotni přispět Máme studenty,
1 Popularizace Jiří Dolejší, Jiří Rameš, Stanislav Němeček, Vladimír Wagner… nejen ÚČJF MFF UK Tyto aktivity se dějí v korelaci s popularizací v rámci.
Výuka jaderné chemie a chemie f-prvků na středních školách Ing. Petr Distler 4. října 2013, Tábor, Veletrh nápadů učitelů chemie Přírodovědecká fakulta,
JITKA HOUFKOVÁ KDF MFF UK Praha
Elixír do škol Irena Dvořáková, Leoš Dvořák KDF MFF UK Praha.
Tuhnutí vody…, V. Kopecká Václava Kopecká Katedra didaktiky fyziky MFF UK.
1 Fyzika a popularizace Jiří Dolejší, Martin Spousta, + již zmínění Tomáš Davídek, Pavel Řezníček, Petr Tas + další (např. Jiří Rameš) ÚČJF MFF UK Current.
Věda na scéně Science on Stage
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Prof. Ing. Cyril Höschl, Dr.Sc.. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Cyril Höschl se narodil v Klatovech. Vystudoval v Praze na Vysoké.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
DIDAKTIKA FYZIKY Václav Piskač
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Karel Kolář …když to tak vezmu a poslední půlrok
Z historie komise pro historii matematiky a fyziky na MFF UK
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TTnet (Training of Trainers Network)
Citační a bibliografické databáze:
Bezpečnost práce zážitkovou pedagogikou
Science Gate / Brána k poznání přírodních věd
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
Science talent Ostrava
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka významných činů ve zpřístupňování fyziky veřejnosti Pokračující aktivity reichl@panska.cz, www.jreichl.com © Jaroslav Reichl SPŠST Panská, Praha

Aktivity pravidelné exkurze; Fyzikální cirkus; výuka fyziky; popularizace fyziky v médiích; MEF; seminář Heuréka; publikace článků s fyzikální tématikou; spolupráce s MFF UK (Soustředění mladých fyziků a matematiků, …).

Exkurze - IQPark Liberec

Exkurze - vodní elektrárna Libčice

Exkurze - reaktor VR-1 Vrabec

Exkurze - CERN

Fyzikální cirkus

Fyzikální cirkus

Laboratorní práce

Aktivity žáků …

Popularizace fyziky v médiích … reportáž pro pořad Víkend TV Nova (15. 3. 2010) rozhovor pro pořad Meteor Českého rozhlasu (10. 5. 2010) natáčení experimentů pro Galavečer České hlavy 2010 (5. 11. 2010) rozhovor pro pořad Je jaká je Českého rozhlasu (1. 9. 2011)

Další aktivity … pravidelné aktualizace a opravy MEF; aktivní účast na seminářích Heuréka; publikace článků s fyzikální tématikou sborníky konferencí (Veletrh nápadů učitelů fyziky, semináře Heuréky, …); metodický portál RVP.CZ; FyzWeb; spolupráce s KDF MFF UK (Soustředění mladých fyziků a matematiků, …).

Děkuji za pozornost … reichl@panska.cz www.jreichl.com