Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu 3. 3. 2009, Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Integrovaný projekt Plasy – město 21. století Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Kostelec nad Černými lesy
Valná hromada MAS Šluknovsko Společenský klub Střelnice Varnsdorf 19. října 2013.
„Perspektivy péče o kulturní dědictví v Karlovarském kraji“ (příspěvek na konferenci „Kraje a péče o kulturní dědictví – Jihlava 2007“)
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Expozice muzea v památkově chráněném objektu čp. 1.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
Konference Neležme v posteli, zachraňujme kostely aneb role občanské společnosti při záchraně kulturního dědictví , Stříbro Příběh jednoho.
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
regionu Český Západ – CZ 0128
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D_03.19.Testové.
Prezentace pilotního projektu Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko Bc. Pavlína Ambrosch Kunín.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Název projektu: „ Rekonstrukce místních komunikací v Králově Dvoře „ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/1.1.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rekonstrukce.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
statutární náměstkyně hejtmana
Region spokojeného života pro všechny
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Chotěšov - klášter Chotěšov - klášter
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Svitavské památky – kostel svatého Jiljí
Stará Boleslav - kolébka české státnosti – Mariánský komplex
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Královské město Rakovník
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
CESTA VALDŠTEJNSKÝCH ARCHITEKTŮ
Gotické památky v Čechách
Klášter Zlatá Koruna- MICE, balíčky Školní výlety, svatby a další
Transkript prezentace:

Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno grantem z Norska prostřednictvím Norského finančního mechanismu

V ývoj projektu 2006 P odání první projektové žádosti (19 subprojektů ) Hlavní cíle: Oprava zničených památek Zapojení veřejnosti do jejich opravy Zpracování projektových dokumentací 2008 P řepracování první projektové žádosti snížení z 19 na 5 subprojektů změna nositele projektu z MAS Český Západ na Město Stříbro 2009 – leden Vydání o rozhodnutí poskytnutí dotace Zahájení realizace projektu 2010 – prosinec P ředpokládané dokončení projektu

Rozpočet projektu 1) Věž kostela Všech svatých ve Stříbře EUR 2) Minoritský klášter ve Stříbře EUR 3) Kostel sv. Václava ve Vysokém Sedlišti EUR 4) Varhany v kostele sv. Jana Křtitele v Úterý EUR 5) Kaple sv. Václava a Vojtěcha v Ostrově u Stříbra EUR 6) Administrace + Publicita EUR Celkem EUR 85% p říspěvek z Norského finančního mechanismu EUR

Oprava věže kostela Všech svatých ve Stříbře Aktivity Oprava schodiště a ochozu věže Budoucí využití Zpřístupnění věže veřejnost pro vyhlídky na město Stříbro a okolí Partner Město Stříbr o

Oprava kláštera minoritů ve Stříbře Aktivity Rekonstrukce fasád a prostor Úprava rajského dvora Využití půdní depozitář studovna/kavárna kulturní akce (koncerty, výstavy) Partner Město Stříbro Uživatel stavby Městské muzeum

Oprava varhan v kostele sv. Jana Křtitele v Úterý Aktivity R estaurování píšťal, stroje a dalších prvků Využití Koncerty pro veřejnost Partne r Klášter prem. Teplá Iniciátor subprojektu Úterské o bčanské sdružení BART Jedinečná možnost záchrany varhan (jednorázová oprava).

Oprava kostela sv. Václava ve Vysokém Sedlišti Aktivity o prava střechy kostela vytvoření kopie původní báně věže r ekonstrukce fasád Budoucí využití kulturní a duchovní centrum Partner Město Planá Iniciátor subprojektu občanská iniciativa v e Vysoké m S edlišt i

Oprava kaple sv. Václava a V ojtěcha v Ostrově u Stříbra Aktivity c elková rekonstrukce r estaurování fresek Budoucí využití kulturní a duchovní centrum Partner Obec Kostelec Kaple byla postavena dle projektů Santiniho.