Kolja 4. Song presentations #2 A-La L11 nová slova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
der Jahreskalender Anotace
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Konverzace Které sporty hrajeme v každém ročním období?
Expressions of Time II Construct phrases based on the following pattern. Vzor: On Monday ne v pondělí, ale v úterý *Taken from Lesson 11, pg. 139, ex.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Expressions of Time Write out the following times in two different ways (whenever possible). Vzor: 1:30 am Je jedna hodina třicet minut. Je půl druhé.
BĚŽÍ, BĚŽÍ, NEPOLEŽÍ, NEMÁ VŮZ ANI SÁNĚ, PŘECE NIKDY NEUSTANE.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_22_INOVACE_J-A-25 Aj pro 4.r./ snímek 1-7 /, 5. r. T I M E - ČAS Základní škola Ostrava, Gebauerova8, příspěvková organizace Autorka: Mgr. Daniela.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Dates
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Podzimní a zimní měsíce
Základní škola a Mateřská škola Chlebičov DUM 57. Březen 2012 Jarní a letní měsíce.
Strom po celý rok podzim
Jaro Jaro (zastarale Vesna) je jedno ze čtyř ročních období. V mírném pásu se vyznačuje začátkem vegetativní aktivity rostlin a zvýšením aktivity živočichů.
Strom po celý rok Autor: Weissová Klára.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Co si pamatuji z prvouky?
Roční období Název školy:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ANOTACESoubor slouží k výkladu a nácviku slovní zásoby na téma časové údaje. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽáci si osvojují slovní zásobu.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Autor Příjmení a jméno: Fialová Kamila, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace Adresa: Zahradní 10, Štěpánkovice,
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Označení DUM 13 _ 15 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
5. lekce.
Řadové číslovky (6.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Monate - měsíce, Jahreszeiten - roční doby Januar Februar März April Mai Juni Juli August September Oktober November Dezember leden únor Březen duben.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Kalendář Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Ordinal numbers Název sady: Project 2 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
O třech prasátkách Autor: Jiří Jarolímek.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Práce třídy ST IV. v informatice
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Autorka: Vendula Szappanosová
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Hudební výchova Bc.Kateřina Cuperová
KALENDÁŘ.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat.
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_PRVOUKA
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Čeština: 1. lekce Czech language: 1st lesson
pedagogických pracovníků (NÚV).
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_40AJ_4tr_SLOVICKA13.
Procvičování ruských slovíček na téma
1.
Dny − days Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Transkript prezentace:

Kolja 4

Song presentations #2 A-La

L11 nová slova

L11 mluvnice Měsíce, dny, a roční období: jaký vs. kdy Ordinální čísla a data: jaký/kdy

Měsíce Prvního ______ Prvního ledna Prvního února Prvního března Prvního dubna Prvního května Prvního června V _____ V lednu V únoru V březnu V dubnu V květnu V červnu

Měsíce Prvního ______ Prvního července Prvního srpna Prvního září Prvního října Prvního listopadu Prvního prosince V _____ V červenci V srpnu V září V říjnu V listopadu V prosinci

Dny Jaký je den dnes? Dnes je pondělí. Dnes je úterý. Dnes je středa. Dnes je čtvrtek. Dnes je pátek. Dnes je sobota. Dnes je nedele. Kdy? V pondělí. V úterý. Ve středu. Ve čtvrtek. V pátek. V sobotu. V neděli.

Roční období Jaké je roční období? Jaro Léto Podzim Zima Kdy? Na jaře V létě Na podzim V zimě

Ordinální čísla a data Který? První Druhý Třetí Čtvrtý Pátý Šestý Sedmý Osmý Devátý Desátý Kolikatého? Kdy? Prvního Druhého Třetího Čtvrtého Pátého Šestého Sedmého Osmého Devátého Desátého

Ordinální čísla a data Který? Jedenáctý Dvanáctý Třináctý Čtrnáctý Patnáctý Šestnáctý Sedmnáctý Osmnáctý Devatenáctý Dvacátý Kolikatého? Kdy? Jedenáctého Dvanáctého Třináctého Čtrnáctého Patnáctého Šestnáctého Sedmnáctého Osmnáctého Devatenáctého Dvacátého

Ordinální čísla a data Který? Jednadvacátý Dvaadvacátý Třiadvacátý Čtyřadvacátý Pětadvacátý Šestadvacátý Sedmadvacátý Osmadvacátý Devětadvacátý Třicátý Jednatřicátý Kolikatého? Kdy? Jednadvacátého Dvaadvacátého Třiadvacátého Čtyřadvacátého Pětadvacátého Šestadvacátého Sedmadvacátého Osmadvacátého Devětadvacátého Třicátého Jednatřicátého