JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Základní registry veřejné správy
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. října – 27. října 2006.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Proč aktualizovat údaje v SOVM ? Petr Stiegler odbor rozvoje projektů a služeb eGovernment.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Novelizace zákona č. 365/2000 Sb., o ISVS Hradec
Praktické aspekty naplňování Evropské občanské iniciativy veřejná prezentace a diskuze, Evropský dům 20. března 2013 PhDr. Ivana Odarčenková Odbor všeobecné.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Vztah Komise pro informatiku AKČR a obce Ing. Rostislav Babarík
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Interaktivní personální portál
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Odborná příprava starostů obcí Královéhradeckého kraje.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Regionální politika ČR
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Koncepce eGovernment Service Bus (eGSB)
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Kybernetická kriminalita
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Úloha a postavení KI AKČR
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel odboru informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Obsah přednášky Stávající a budoucí organizační struktura ICT na MV Předpokládaná organizační struktura ICT v ČR Stávající projekty MV ve vztahu k územním samosprávám Předpokládané projekty MV ve vztahu k územním samosprávám

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Stávající a budoucí organizační struktura ICT na MV (I) Stávající organizační struktura ICT na MV a na MI –Ministr vnitra je současně ministr informatiky –Náměstek ministra vnitra je současně prvním náměstkem ministra informatiky –Vrchní ředitel sekce informatiky na MV je současně ředitelem sekce eGovernmentu na MI Na MV má vlastní informatiku: –MV jako celek (sekce spojení a komunikací) –HZS –PČR –Veřejná správa (sekce informatiky, OIVS + prostor pro kolegy z MI)

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Stávající a budoucí organizační struktura ICT na MV (II) Předpokládaný prostor pro kolegy z MI je v sekci informatiky, kde by měly být na roveň OIVS postaveny další 2 – 3 samostatné odbory O celkové budoucí organizační struktuře ale nyní není možno detailně hovořit, protože na ICT na MV nyní probíhá rozsáhlý audit a výsledné organizační struktury budou určeny až po auditu Je celkem zřejmé, že změny se dotknou i OIVS, bude snaha (zejména s ohledem na budoucí kompetence ke koordinaci informatizace i v EU, na celostátní a na resortní úrovni) oddělit ještě více než nyní vývoj a provoz ICT od koncepčních a kontrolních útvarů Změny organizační struktury ICT na MV jsou očekávány k

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Předpokládaná organizační struktura koordinace ICT v ČR Vláda Rada vlády pro informační společnost (vládou schválena minulý týden) –Její sekretariát a její pracovní orgány (struktura vzniká) Ministerstvo vnitra Resorty Další iniciativy –Asociace krajů –Svaz měst a obcí –SPIS –Nemoforum –ČAGI –eStat –…..

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Stávající projekty MV ve vztahu k územním samosprávám ePUSA –Aktualizace dat podpořena dopisem ministra vnitra na všechny obce –Vyšší míra spolupráce s Portálem veřejné správy se očekává od nové verze Portálu (cca červenec 2007) KEVIS –Proces zavádění resortních formulářů do KEVIS je nutno obhájit v nové koncepci a případně obnovit SDZA –Předpokládá se rozvoj s ohledem na poptávku po zmapování procesů i na přípravu vzniku registru práv a povinností Help Desk –Úspěšný krajský projekt již žije samostatným životem bez MV

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Předpokládané projekty MV ve vztahu k územním samosprávám Definování rámce IOP –Jednání probíhají Elektronizace určitých agend podle výběru krajů –Jednání probíhají Zahájení prací na definování rozhraní: –Spisové služby: mezi aplikací a spisovou službou (viz např. Czech Point) mezi spisovými službami –Ekonomické agendy mezi aplikací a ekonomickou agendou mezi ekonomickými agendami (již je hodně standardizováno) Důslednější činnost metodická i kontrolní nejen ke krajům, ale prostřednictvím krajů i k obcím (nevyváženost pomoci krajů obcím podle jednotlivých krajů) Další iniciativy podle nastavených priorit …

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Jednoznačné klady stávající situace Samosprávy již jsou a v budoucnu ještě více budou účastníky jednání od fáze hledání priorit Právníci MV nehledají cesty, jak dokázat, že předložený návrh (např. MI) není v pořádku, ale jsou úkolováni, aby nalezli řešení (např. Czech Point).

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Prostor pro vaše dotazy

JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Děkuji vám za pozornost Ing. Tomáš Holenda