19.5.2011 HUKVALDY. Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/02.0082 11.11. 2009 - 11.1. 2012 „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti žáka“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

Co se mají žáci ve škole naučit ? Doplňující pedagogické studium pro učitele Mgr. K. Starý.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Leoš Janáček ( 1854 – 1928).
Procházka městem Brnem
Starý Jičín 8.června Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti.
Geografie dopravy Práce s literaturou Mgr. Filip Chvátal Prezentace vznikla v rámci projektu OP VK Inovace výuky geografických studijních oborů" (reg.
Odra-Poodří. Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti žáka“ Tento.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_156.
Prezentace na téma vývoje bydlení člověka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
ZŠ Hladké Životice Červen Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti.
Život ve stínu středověkých hradeb projekt ZŠ Nové Hrady.
ICT 2 – 3 – 29 HV Leoš Janáček Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a.
Sámova říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Sada fotografií na poznávání č.11 Stromy a keře
Hrad Sovinec Je u nás mnoho krásných hradů, to známo bylo dřív i dnes,
HRAD STARÝ JIČÍN EXKURZE NA HRAD 10. KVĚTNA 2011.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
III. ročník – ošetřovatelství – prezenční III. ročník – ošetřovatelství. kombinované 259 Vybrané kapitoly z didaktiky 195 Vybrané kapitoly z didaktiky.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_851_8TR_HV Autor: Mgr. Ludmila Večerková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, s pověstí.
LEOŠ JANÁČEK ( – ).
 Název: Leoš Janáček  Šablona : III/ 2  Číslo : 39  Autor : Vyhnálková Zuzana  ZŠ Choltice „Učíme se pro život“  Klíčová slova: moderní hudba 20.
LEOŠ JANÁČEK ( Hukvaldy – Ostrava) Obrázek 1
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3.
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Severní Evropa - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Pozdně gotická architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/13 Název materiálu: Hudba v období romantismu Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_15_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_29_06_HV8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3423 NázevLeoš Janáček Téma hodinyŽivot a dílo Leoše Janáčka PředmětHudební.
 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/17  Název materiálu: Leoš Janáček  Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_12_Píseň Běží liška k Táboru,
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_72_LEOŠ JANÁČEK TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Hrady-uspořádání, vývoj, dělení
Exkurze 11 . května 2017 Silvie Mikitová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Parní stroj VY_32_Inovace_09KR-3
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Česká opera Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_09_ČESKÁ OPERA Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Setkání v cyklu Střední školy a zřizovatel
Pozdně gotická architektura v Čechách
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
LEOŠ JANÁČEK ( Hukvaldy – Ostrava) Obrázek 1
Mgr. Jana Doubková Dějiny hudby listopadu 2012
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_35
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
PROCVIČOVACÍ HUDEBNÍ TEST
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_23_Hrad Helfštýn.
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Stavitelé českých hradů
ČESKÁ REPUBLIKA.
Románská architektura v Čechách
Opera AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_27_09_HV6_Skála
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Transkript prezentace:

HUKVALDY

Zde je realizován projekt CZ.1.07/1.1.07/ „Kritické myšlení jako nástroj formování osobnosti žáka“ Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

První z trojice výletů do naší historie …  Hukvaldy  1.6. Štramberk  8.6. Starý Jičín

Před výletem :  Seznámení se s životem na středověkém hradě  Získávání informací o Hukvaldech  Práce s místní pověstí  Buk lesní jako jeden z typických představitelů tamní flory  Leoš Janáček

Seznámení se s životem na středověkém hradě  Výroba rytířských štítů  Foukací šašci  Popis rytíře –práce se slovníkem  Popis hradu – volné psaní

Získávání informací o Hukvaldech  CO? Zřícenina hradu  KDY? 13. století  KDO? Arnold z Huckeswagen  PROČ? Středověké opevněné sídlo, se šesti branami s padacími mosty přes příkopy ZAJÍMAVOSTI Hukvaldy nebyly nikdy vojensky dobyty - zničil je  mohutný požár v roce 1762  obyvatelé okolních vesnic, kterým sloužila zřícenina jako zdroj stavebního materiálu  hledači pokladů, kteří neúnavně prokopali celou zříceninu

Práce s místní pověstí Víte, kdo jsou Húkalky ? Jsou to víly, které se podle lidové tradice pohybovaly v okolí hradu – ten pak podle nich získal své jméno.  Jak taková húkalka vypadala?  Co měla ráda?  Kde se ukrývala?  Nevíte? My ano ŠtěpánovaStandova MartinovaMartina MarkinaHonzova Petrova

Práce s místní pověstí O ZAZDĚNÉM PRECLIKÁŘI  Čtení pověsti  Pětilístek  Shape writing  Dramatizace ZDEZDE  Ilustrace

Buk lesní jako jeden z typických představitelů tamní flory  Poznávání našich stromů  Buk lesní – metoda insert

Leoš Janáček Evokace: Brainstorming – čeští hudební skladatelé Křížovka s tajenkou Leoš Janáček Uvědomování si významu: Doplňování slov do textu Poslech – Pilky z Lašských tanců Symfonietta Reflexe: Závěrečný test Vysvětlení klíčových slov (Lašsko, varhanická škola, nápěvky, Janáčkova akademie múzických umění)

Na výletě Po naučné stezce Hradní vrch…

Buk lesní a jeho obnažené kořeny …

Hledáme… … strom s nejširším kmenem …kešky

Leoš Janáček na Hukvaldech

Na zřícenině…

Po výletě  Volné psaní

 Co mě nejvíc zaujalo

 Přepis zjištěných informací

 Pojmová mapa

 Celkové zhodnocení

Zpracovala Mgr. Lucie Kozelská Použita: Vlastní fotodokumentace Zdroje: Hukvaldy. [online]. [cit ]. Dostupné z: hukvaldy /