Ze začátku doporučuji pracovat ve skupině nebo dvojicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opakování Afrika.
Advertisements

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vzdělávací oblast: Základní vzdělávání – druhý stupeň
Afrika – FGS Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
AFRIKA Geografická poloha.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
AMERIKA.
SEVERNÍ AFRIKA.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vertikální členitost Vy_32_inovace_Zeměpis
Školní atlas světa ☺ fyzické a obecně zeměpisné mapy
AMERIKA.
Registrační číslo projektu
Afrika - povrch Afrika je třetím největším světadílem, je považovaná za kolébku lidstva. Zde byly nalezeny nejstarší kosterní.
VODSTVO AFRIKY.
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Dar es Salaam - Tanzánie Křižovatka Gillooley v Johannesburgu - Jižní Afrika.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Kartografie a topografie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_275_ Poznáváme Afriku AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Pobřeží Afriky Obepluj Afriku prstem po mapě. Je to vůbec po moři možné? Bylo tomu tak vždy? Kterými oceány, moři, zálivy se plavíte? Vyplň slepou mapu.
Claudia Richterová 7.třída
Zeměpisná síť III. Jan Dušek.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.35 Téma: Zeměpis světadílů -
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Jižní Afrika.
VODSTVO AFRIKY.
Severní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Přírodní podmínky Asie
Světový oceán Mgr. Petr Králík.
ASIE Přírodní podmínky.
Afrika.
Afrika – celkový přehled
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pobřeží Afriky Obepluj Afriku prstem po mapě. Je to vůbec po moři možné? Bylo tomu tak vždy? Kterými oceány, moři, zálivy se plavíte? Vyplň slepou mapu.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_10_Z7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Afrika - státy test Základní škola Libina, příspěvková.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
Klepněte pro vložení textu ASIE. Eurasie Jedna velká pevnina = Eurasie Proč se dělí na Evropu a Asii? Hranice mezi Evropou a Asií: Ural – Kaspické moře.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
VY_32_INOVACE_Vac_II_04 Afrika –vodstvo Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY II. Autor: Hana Brýdlová.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
Jižní Afrika. I. Přírodní podmínky 1.Nejvyšší pohoří na jihu Afriky (5 + 4). 2.Střed kontinentu na jihu Afriky vyplňuje poušť (8). 3.Při pobřeží Atlantiku.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Severní Afrika.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_02_Afrika Autor Vladimír Kopal.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Afrika Sahara pyramidy v Egyptě.
ASIE - ÚVOD. Východní část světadílu Eurasie název z akkadského “asu” = země východu Hraniční pevninské body: S Čeljuskinův mys VDěžněvův mys Jmys Buru.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_04_Z7_Skála TÉMA: Afrika - test
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Mapa buzola
19. POVRCH AFRIKA VY_32_INOVACE_12_Z5
VY_32_INOVACE_Vac_II_09 Severní Afrika
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Hydrosféra záliv podmořský svět jezero
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
VY_32_INOVACE_ Členění zemského povrchu I. Autor
Nahoru na horu Kibo Pravidla hry Hra Použité zdroje 1 2
NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Světadíly
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Spolková republika Německo
ASIE Přírodní podmínky.
Jaký je rozdíl mezi nížinou a rovinou
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jalovcová Pavla. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Transkript prezentace:

Ze začátku doporučuji pracovat ve skupině nebo dvojicích Pracuj s vysvětlivky Ze začátku doporučuji pracovat ve skupině nebo dvojicích

Pracuj pomocí mapy Afriky a legendy Pomocí výškových stupňů pevniny zjisti zda v Egyptě leží místo s nadmořskou výškou nad 5000 m. Zjisti jaký je nejhlubší bod v Gibraltarském průlivu? Najdeme na mapě Afriky mapovou značku: Hranice souvislého mořského ledu Nejzazší hranice plujícího ledu 4) Které město je ve vyšší nadmořské výšce: Harare Addis Abeba

5) Poznej jde-li o korálové nebo sopečné pohoří: Komory Kanárské ostrovy 6) Součástí nejrozlehlejší pouště světa Sahary je mnoho pouští: např. Hamáda al-Hamrá a Erg Šeš. Ale pouze jedna z těchto pouští je písečná, která to je? 7) Na jihu Afriky leží stát Jihoafrická republika. V tomto státě je celá řada velkých měst nad 1 mil. obyvatel: např. Durban, Johanesburg nebo Cape Town. Ovšem pouze jedno z těchto měst je zároveň i hlavním městem Jihoafrické republiky, které to je?

8) Na pobřeží Rudého moře se vyskytuje: mořská pobřežní písčina mangrovové pobřežní porosty korálové pobřeží, korálové útesy 9) Najdeme na řece Nil peřeje? 10) Najdi které z jezer má nestálé břehy tzn. že se velikost tohoto jezera v průběhu roku mění: jezero Malawi Čadské jezero

Odpovědi Ne (nejvyšší místo je na Sinajské poloostrově a měří 2637 m). a) NE b) ANO a) Harare – 1660 m.n.m. b) Addis Abeba – 2370 m.n.m. je výše 5) a) Komory – korálové b) Kanárské ostrovy – sopečné 6) Písečná poušť je Erg Šeš 7) Cape Town – jeho značka je červená 8) C – korálové pobřeží 9) Ano 10) Čadské jezero