LEXIKOSTATISTIKA A JEJÍ POSTAVENÍ V SYSTÉMU KVANTITATIVNÍ –STATISTIKA –TEORIE PRAVDĚPODOBNOSTI NEKVANTITATIVNÍ –ALGEBRA –MAT. LOGIKA –MAT. MODELOVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní statistické pojmy
Advertisements

Kamarádi :o) :o).
Ponoř se do modra ….
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Jak se dělá andragogický výzkum
Databáze Jiří Kalousek.
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
Autor: Boleslav Staněk H2IGE1.  Omyly  Hrubé chyby  Chyby nevyhnutelné  Chyby náhodné  Chyby systematické Rozdělení chyb.
Teorie psychodiagnostiky a psychometrie
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Obsah statistiky Jana Zvárová
také Gaussovo rozdělení (normal or Gaussian distribution)
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Mini tisk Mini tisk skončil,ale přebral si ho se souhlasem:p.t.s,met,.Šéfem je teď ondrattt s dvěma pomocníky:Tomáš,Vojta.Tak vás prosíme přejte nám hodně.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
ZÁJMENA (pronomina).
STATISTIKA přednáška 1 Martin Sebera, FSpS MU, Sázíte-li ve Sportce, je to hazard. Sázíte-li se, že vám v kartách přijdou tři postupky po sobě,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09/C1 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníSrpen.
Popisné statistiky. Výskyt strupovitosti se zdá být ve vztahu s obsahem některých chemických prvků “ve slupkách“ hlíz. Některé odrůdy trpí strupovitostí.
Základy zpracování geologických dat
Úsměv.
Reporting.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
KORPUSY A KVANTITATIVNÍ DATA Úvod do korpusové lingvistiky 11.
Základy pedagogické metodologie
Clovek se nekdy pta proc...???
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Typy výzkumu  Kvantitativní  Kvalitativní  Smíšený  První zkoumá kolik lidí si co myslí atd …  Druhý co přesně si lidé myslí  Třetí je kombinací.
Výzkumné techniky Neintervenující výzkumné techniky Sekundární analýza
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Metody sociálního výzkumu 3. blok Denní studium LS 2008/ blok.
Trocha nostalgie pro ženy a snad i pro muže - pamatujete si to ještě ? Já docela jo věcí, které byly dříve lepší.
Statistické metody pro prognostiku Luboš Marek Fakulta informatiky a statistiky Vysoká škola ekonomická v Praze.
Ahoj online priteli-kyne hezky se usmivej... Mela jsem trochu volneho casu, a vis co jsem udelala? Otevrela jsem svoji mailovou schranku, abych videla.
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání Zásady předškolního vzdělávání Cíle vzdělávání Podmínky vzdělávání Obsah vzdělávání Autoevaluace.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Vyrustal jsi v 50tych, 60tych nebo 70tych letech...???
Vyrustal jsi v 50tych, 60tych nebo 70tych letech...???
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Interrogatives with ně- and ni-
Půjčky.
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Trocha nostalgie pro ženy a snad i pro muže - pamatujete si to ještě ?
SLOVENSKO 2016.
Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
CHAREKTERISTIKA Obrázky a náměty slohových cvičení
Kremnica.
Malí andělé.
Tvar slova a slovo příbuzné
Základy zpracování geologických dat Rozdělení pravděpodobnosti
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Tak jsem se zase včera šel podívat do lesíku
Malí andělé.
Osm dobrých rad, jak dělat doktorský výzkum
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Metody a techniky výzkumu II.
Vyrustal jsi v 50tych, 60tych nebo 70tych letech...???
Úsměv.
Malí andělé.
ABY NEBYLO POZDĚ.
Autor: Honnerová Helena
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Transkript prezentace:

LEXIKOSTATISTIKA A JEJÍ POSTAVENÍ V SYSTÉMU KVANTITATIVNÍ –STATISTIKA –TEORIE PRAVDĚPODOBNOSTI NEKVANTITATIVNÍ –ALGEBRA –MAT. LOGIKA –MAT. MODELOVÁNÍ

CÍLE A VÝSLEDKY ČÍSLO NENÍ CÍLEM, ALE PROSTŘEDKEM LINGVISTICKÉ INTERPRETACE VÝSKYT KVALITY V KVANTITĚ ZÁKONITOSTI VĚTŠÍCH SOUBORŮ

STANOVENÍ JEDNOTKY SOUBORU –DEFINOVÁNÍ JEDNOTKY –PŘIJATELNOST DEFINICE Z OBECNĚ LINGVISTICKÉHO HLEDISKA –ZACHOVÁVÁNÍ DEFINICE

VÝBĚR A ROZSAH KORPUSU KRITÉRIA KVALITATIVNÍ –JAZYKOVÁ –PSYCHOLOGICKÁ –SOCIOLOGICKÁ –TEMATICKÁ –SÉMIOTICKÁ –OSTATNÍ KRITÉRIA KVANTITATIVNÍ –VÝBĚR SYSTEMATICKÝ/ MECHANICKÝ –VÝBĚR NÁHODNÝ

FREKVENCE SLOV, SLOVNÍCH DRUHŮ A TVARŮ BÝT(I)

FREKVENCE ANALYTICKÝCH TVARŮ PERF. IND.5766 PLSG. IND. 19 KONDIC. PRÉZ.5340 KONDIC. MIN. 406 FUT. SLOŽ. 723 OPIS. PAS

ILUSTRAČNÍ ANALÝZA TEXTU CELKOVÁ DÉLKA TEXTU 1361 BOHATSTVÍ SLOVNÍKU 862 FREKVENCE BÝT I 61 FREKVENCE BÝT II 44

VÝBĚR Z ČNK svobody bez maminky a tatinka mely byt sladke, mozna horkosladke maminky a tatinka by mely sladke, mozna horkosladke treba i smutne, ale rozhodne mely pusobit prijemne trnuti ulici maleho mesta. Domy vetsinou skromne. Nikde pompezni hotely, zato tam spousta zivych malych obchudku nenadbihaly vkusu mladeze. Mohli se nechat ostrihat a zadna neobtezovala prehnanou peci. tam male bary a levne restaurace prijemnych podniku, a tak meli skoro jistotu, ze v Slova jako boutique a modni stale jeste blazene neznama jeste blazene neznama. Dnes ovsem vsechno jinak. Ale nikdy. Tenkrat pred valkou se vsichni do mesta pristehovali nejruznejsich koncin. Uz stara, vidite, vzdycky usadit nemohl. Washington vesnice, Los Angeles, to vesnice, Los Angeles, to spatny vtip a ani Chicago spatny vtip a ani Chicago to prave, Boston byl bastou nebylo to prave, Boston bastou izolovanosti, Filadelfie New York nebo nic. Tehdy studovala na vytvarne skole na vytvarne skole, mela totiz v umyslu stat se socharkou stat se socharkou. Moc rada hnetla hlinu a osekavala osekavala kamen, moc rada tvurcim zpusobem pretvarela hromadilo, a myslim si, ze byla v tomto oboru dobra hromadilo, a myslim si, ze bych v tomto oboru dobra. Vsimnete prosim, ze rikam " mela v umyslu " stat se socharkou jako ti mladi dnes, kteri prilis infantilni, nez aby. Misto toho prohlasuji " sochar " a predstava, ze sochar " a predstava, ze se meli namahat, aby se zachvaty vzteku. Takova tedy byla, dost mlada, vzteku. Takova jsem tedy, dost mlada, abych doufala vedela, ze musim studovat. jsem docela pohledna, i ze musim studovat. Byla docela pohledna, i kdyz plocha v prsou, ale mela kouzlo, jake nekdy vytahle vytahle holky mivaji. Tajne si o sobe myslela, ze jsem jsem si o sobe myslela, ze typ Katharine Hepburnove Hepburnove. S ostatnimi se seznamila, protoze jsme jsem se seznamila, protoze vsichni bydleli ve stejnem jednoduse se seznamujete, kdyz mladi. Nechala jsem si rikat kdyz jste mladi. Nechala si rikat Janine, ale ve

ÚDAJE ČNK BÝT