Ve francouzské části Švýcarska je zvykem zdobit před Velikonocemi studny barevnými kraslicemi, stužkami, girlandami, jedlovými větvičkami a dalšími.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
. 1. část Pradědova galerie - Jiříkov Galerie se rozkládá se na rozloze čtyř hektarů. Během prohlídky můžete shlédnout 250 vyřezaných plastik zvířat.
Advertisements

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
CH Chvojka- tak se říkalo větvičce z jedle anebo její uříznuté špičce. Za časů našich prababiček visela u stropu nad kuchyňským stolem. Byla ozdobena.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI _ VV, DUM 4
Střední ř Evropa.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Filip Klvaňa 6.A. Sochy stromů Holešov - Co se stromy, které je nutné pokácet? Udělejme z nich umělecká díla, napadlo aktéry holešovského občanského sdružení.
Island (Islandská republika)
VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Kalendář - duben Petr Machala.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
MASOPUST.
Název Velikonoce, pašijový týden
FRANCIE Jazykové Pobyty | Workcampy | Letní brigády.
NIAGARSKÉ VODOPÁDY ZE STRANY USA A KANADY.
Kartografie.
Advent 2014 Hradištko Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Nakresli topografickou značku 4 VY_32_INOVACE_11 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Tadeáš Skála 3.A Sekvojovec obrovský Tadeáš Skála 3.A
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
MĚLNICKÉ PODZEMÍ STUDNA.
Velikonoce v Kunovicích
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_776.
Velikonoce v ČR Markéta Masaříková, Vanda Charbutová, Barbora Daníčková, Jana Mašíčková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník:II.
NĚMECKY MLUVÍCÍ STÁTY ŠVÝCARSKO.
Švýcarsko Lukáš Koucký.
Už se blíží Velikonoce autor: Kateřina Marková.
Název diplomové práce Jméno diplomanta
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Nakresli topografickou značku 2 VY_32_INOVACE_09 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_48_Velikonoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1.,
TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
:38:44 Tohle by mohly být obrazy z jiné planety či pro sci-fi film. Ale ve skutečnosti to je úžasný fenomén vytvořený nehodou uprostřed.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ.
Školní rok 2014/ ZŠ Elišky Krásnohorské 10 Plzeň.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel. řed./fax: , VÝUKOVÝ.
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Velikonoční skořápkový závěs
1.
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Velikonoce Výtvarná inspirace….
Mnozí z Vás každoročně zdobí a osvětlují svá okna, balkóny a rodinné domky. Je krásné vidět, jak v naší obci ve dne zdobí okna a balkóny.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ve francouzské části Švýcarska
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Adventní a vánoční floristika
BEZPEČNOSTNÍ PLÁN - OBECNÁ ČÁST
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Jarní a velikonoční floristika
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
ve francouzské části Švýcarska
Rok v jeho proměnách a slavnostech
PRODUKTY TURISTICKÉHO PRŮMYSLU
Transkript prezentace:

Ve francouzské části Švýcarska je zvykem zdobit před Velikonocemi studny barevnými kraslicemi, stužkami, girlandami, jedlovými větvičkami a dalšími ozdobami. Studny se zdobí na Velkou sobotu. Vznikají tím pracná umělecká dílka, která se stávají turistickou atrakcí. Studny se zdobí asi ve 200 lokalitách, což přitahuje početné turisty. Švýcarskou a Francouzskou Juru tvoří jediné pohoří, které je chudé na vodu. Zdobení studní mělo v pohanských dobách účel získat náklonnost božstev pramenů, aby nebyli skoupí na vodu. Studny zůstávají ozdobené asi 2 týdny po Velikonocích. V r byla studna v Bieberbachu zapsaná do Guinessovy knihy rekordů za počet kraslic (11108!) použitých pro dekoraci.

původní prezentace :