Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Advertisements

Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Prezentace pro studenty PEF MZLU
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Ekonomický systém pro státní správu a samosprávu Hradec Králové, 2. dubna 2007 Tomáš Pavlíček, Tomáš Pavlíček, Solution Architect.
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet
Soustava veřejných rozpočtů II.
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Využití controllingových nástrojů ve veřejné správě Ing. Michal Polák.
Navision v prostředí Městského úřadu
Účetní reforma v druhém roce
Finance v IS MU Miroslav Křipač
Statutárního města Liberec
Jaroslav Kunc, obchodní ředitel CDL SYSTEM a.s.
ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
CHARAKTERISTIKA ÚČETNICTVÍ
Realizační tým ICZ duben 2005
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
Organizace a organizování podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Základy účetnictví 1. přednáška.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Typová implementace jako cesta k úspoře Josef Beneš Senior business consultant Public Suite aneb Veřejná správa v kostce.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Ekonomická a správní funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 4.
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
FINANČNÍ ŘÍZENÍ NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ
Ekonomická a správní funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Přednáška č. 3 JUDr. Martin Landa
Účetní závěrka a zveřejňování informací1 Bankovní účetnictví Účty emisní banky.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Návrh konsolidační vyhlášky a návrh novely technické vyhlášky.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Inventarizace majetku a závazků
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Katedra řízení podniku
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Finanční účetnictví RADNICE
Aktuální stav Orsoft RADNICE Open
Modul objednávky a rozpočty
Využití finančního deníku MS Dynamics NAV 2016
Finanční účetnictví rozpočtové
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS 2006 3.4.2006 Vítězslav Pejša CDL SYSTEM,a.s.

Představení CDL SYSTEM a.s. založena v r. 1992 pobočky v Ústí nad Labem, Praze, Zlíně a Bratislavě počet zaměstnanců 70, obrat 139 mil. Kč Microsoft® GOLD CERTIFIED Partner TOP3 mezi partnery společnosti Microsoft v ČR a SR 60 běžících implementací Microsoft Navision Člen FAQT Group certifikát ISO 9001:2000

Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV robustní ekonomický informační systém s řešením vyvinutým pro územní samosprávné celky výhody řešení určeného pro obchodní a výrobní firmy systém otevřený pro integraci s dalšími aplikacemi úřadu standardizace a srovnatelnost procesů v rámci celého úřadu využití systému i pro příspěvkové organizace nástroj pro manažerské řízení – rozpočtu, projektů, údržby, cash-flow, apod.

Statutární město Ústí nad Labem Reference pilotní projekt v rámci ČR: Statutární město Ústí nad Labem ostrý provoz spuštěn k 1.9.2004 řešení ekonomiky nasazeno v plném rozsahu další rozvoj: rozšíření na příspěvkové organizace portálové řešení integrace s GIS

Ochrana dat oddělení jednotlivých organizací v jedné společné databázi možnost napojení organizací řízených městem vedení účetnictví více účetních jednotek přístup uživatelů pouze k vybraným záznamům dle organizační struktury a pracovních povinností vytváření aplikačních rolí uživatelů dle pracovních povinností

Registry externích subjektů osoby i organizace společný pro všechny aplikace systému centrální správa registru možnost evidence více adres k jednomu subjektu užívání alternativních adres v nákupních a prodejních dokladech vyloučení redundance dat základ pro analytické evidence pohledávek a závazků

Rozpočet řešení životního cyklu rozpočtu – návrh, verze, schválení, úpravy vytváření podrobného rozpočtu na jednotlivé projekty a akce dle správců rozpočtu agregace globálního rozpočtu rozpočetnictví pevně svázáno se skutečností možnost sledovat předpokládané čerpání rozpočtu splněny zákonné požadavky na výkaznictví rozpočtu vůči nadřízeným orgánům

Podrobný rozpočet

Statistika rozpočtu

Finance Banka Pokladna evidence velkého množství bankovních účtů doklady pro mezibankovní převody a platby platební návrhy a příkazy na různé bankovní účty párování bankovních výpisů s prvotními doklady účtování plateb dle rozpočtové skladby rozúčtování plateb složenkami a plateb SIPO Pokladna současné vedení libovolného množství pokladen podpora pro usnadnění práce na přepážce přímá vazba na zúčtování s bankou a čerpání rozpočtu

Nákupní proces evidence od zadání veřejné zakázky až po její zaplacení vazba na rozpočet – kontrola disponibility podklad pro tvorbu platebních příkazů a následné účtování bankovních výpisů evidence nákupních dokladů hlavní i vedlejší hospodářské činnosti evidence a zúčtování záloh integrace s aplikacemi spisové služby evidence zásob

Prodej rozsáhlá agenda různých druhů pohledávek analytické členění pohledávek zajištěno dle rozpočtové skladby integrace s aplikacemi určenými pro evidenci pokut, poplatků a jiných pohledávek vystavování prodejních dokladů za nájmy a prodeje majetku možnost splátkových kalendářů integrace dokumentů se spisovou službou

Dlouhodobý majetek Evidence Opravy a údržba Řízení investic ucelená evidence všech druhů majetku pohyby majetku – pořízení, zařazení, převody,… odpisy účetní i neúčetní oceňování komunikací Opravy a údržba evidence požadavků na údržbu majetku vazba na rozpočet, karty majetku a nákupní proces Řízení investic dlouhodobé plánování investiční části rozpočtu projektové řízení výstavby

Výkaznictví Datové exporty výkazů pro nadřízené orgány Výkazy jako nástroj řízení pohledávky a závazky dle rozpočtové skladby návrhy rozpočtů, porovnání verzí rozpočtů rozpočtové změny předpokládaná čerpání rozpočtů plnění rozpočtů vedlejší hospodářské činnosti sestavení rozpočtových výhledů, apod. majetkové změny, ziskovost majetkových operací reálné ocenění majetku

Strategické výhody záruka dlouhodobého rozvoje systému založeno na zkušenostech z obchodní sféry podpora pro strategické i operativní řízení dlouhodobá evidence korektních a srovnatelných dat zpětná vazba mezi strategickým záměrem a skutečností on-line informace s možností kontroly