Sdružení automobilového průmyslu Hotel Floret, Průhonice prezentace Jiří Kunert prezident ČBA 12.3.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopady oslabení kurzu na ceny potravin a české zemědělství Mojmír Hampl Viceguvernér ČNB Žofínské fórum na téma „České zemědělství“ 10. března 2014.
Advertisements

Pracovní úrazovost ČR v roce 2007
Konec recese v ČR? David Marek listopad Přehled témat •Krátké ohlédnutí za dvěma recesemi v rychlém sledu •Jak je na tom česká ekonomika dnes •Pohled.
Trh práce v Jihomoravském kraji – dosavadní vývoj
Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2012
Trendy finančních produktů ČLFA
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení finanční politiky (politiky kapitálové struktury)
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Přehled o uplatnění inovativního marketingu ve firmách působících na území hl. města Prahy Seminář Galerie inovací, FOR INDUSTRY Konferenční.
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
Financování Podstata a formy. Financování podniku = získávání, rozdělování finančních zdrojů a jejich využití k získávání potřebných statků a k úhradě.
Systém bank v ČR.
Firma a jejich cíle.
Classification: Public; Distribution: Public; Access: Public; Retention mark and period: V/ 2017 EU Investice Naplní vaše plány říjen 2012 Filip Vykouk.
Moravskoslezský kraj, Ostrava – Jak dál?. Počet obyvatel Moravskoslezský kraj – dnes (2010) – tis. obyvatel - pokles za posledních 20 let o 40 tis.!
OSVČ v evidenci úřadu práce
Vývoj počtu obyvatel V rámci Libereckého kraje. Příklady grafů znázorňujících vývoj počtu obyvatel na území ČR.
Vývoj úvěrů a úrokových sazeb Dopady krize na transmisi měnové politiky Tomáš Holub Ředitel sekce měnové a statistiky Smilovice,
Česká ekonomika: aktuální vývoj a očekávání podniků Vladimír Tomšík 25. ledna 2013.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Situace na trhu s masem v ČR a EU Miluše Abrahamová Pavel Froněk VÚZE Praha.
Makroekonomický vývoj a situace na trhu práce Setkání s představiteli odborových svazů Tomáš Holub Ředitel sekce měnové a statistiky Praha,
Bankovní služby pro malé a střední podniky Autor:Ladislav Mach Vedoucí práce:Ing. Olga Šeflová Oponent práce: Eva Faměrová.
1 Ceny plynu současný stav a další očekávání Jiří GAVOR ENA s.r.o. září 2008
Velká hospodářská krize
1 Krize s plynem, příčiny a důsledky. Bezpečnost dodávek plynu v ČR. Prognóza vývoje cen energií v roce Vladimír Štěpán ENA s.r.o. Leden 2009
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP Brno, 3. června 2010 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO.
Martin Říman ministr průmyslu a obchodu 1. ročník konference STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2007 VÝVOJ, LIDÉ, PŘÍLEŽITOSTI.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
1 Aktuální vývoj nabídky na trhu práce Smilovice, František Cvengroš.
RŮST OBYVATELSTVA NA ZEMI
Makroekonomie I ( Cvičení 9 – Měnový kurz)
1 Přehled situace, dopad změn pro rok 2009 na odběratele, cenové srovnání dostupných evropských zemí Zdeněk K Á N S K Ý ENA s.r.o. listopad 2008
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE
Financování podniku VY_32_INOVACE_ aby mohl podnik fungovat, potřebuje prostředky na svou činnost (a to ještě před dosažením zisku)
Společné zasedání Rad ředitelů ZAP SR a Sdružení AP „Postavení automobilového průmyslu v ČR a aktuální problematika jeho firem“ Ing. Pavel Juříček, Ph.D.
Vanina Yekaterina. Poměr mezi splatnými závazky podniku a výší likvidních aktiv se nazývá likvidita podniku. Stanovuje míru schopnosti podniku uhradit.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 19. března 2015.
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení úrovně likvidity.
Zpomalení růstu na Západě a souvislosti s vývojem ČR Pavel Kohout Property Index, Partners for Life.
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 EKONOMICKÉ ÚDAJE ZA ROK 2010 produkce, obchod, zaměstnanost Při příležitosti souběžné.
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení úrovně provozní oblasti.
HOSPODÁŘSKÉ CYKLY.
Aktivity ve skupinách 1.Týmy (stanovte jednoho mluvčího – bude se mnou komunikovat za celou skupinu) 2.Podnikání a)sestavení zahajovací rozvahy b)konkrétní.
Vysoká škola finanční a správní, Praha 20.dubna 2009
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení úrovně rizika (odhad re)
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Spojnicový diagram Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Česká ekonomika v prvním pololetí 2011: na prahu nového útlumu? Tisková konference.
Zbyněk Frolík, Linet 2007 |Strana 1 Co je tahounem české ekonomiky? Je to průmysl? Je to turistický průmysl? Je to vnitřní poptávka v infrastruktuře? Je.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
K 96. schůzi RHSD ČR pracovní skupina MATERIÁL AČMN.
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Český průmysl a stavebnictví v první polovině roku 2010 Tisková konference
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
Česká ekonomika během světové krize Tomáš Holub IES FSV UK 8. dubna 2010.
213. ŽOFÍNSKÉ FÓRUM KDO ZASTAVÍ PROPAD STAVEBNICTVÍ?
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou.
Určeno pro : žáky ZŠ na 2. stupni Sekce: základní Předmět : zeměpis
Hospodaření obcí v roce 2016
Dopady oslabení kurzu na ceny potravin a české zemědělství
v automobilovém průmyslu ČR
Čisté investice do rozhlasové reklamy
Čisté investice do rozhlasové reklamy
Transkript prezentace:

Sdružení automobilového průmyslu Hotel Floret, Průhonice prezentace Jiří Kunert prezident ČBA

Bankovní úvěry stále v dvojciferném růstu 2

Propad průmyslu je plošný, ve výrobě aut nejdramatičtější 3

Úvěry nefinančním podnikům (data za leden 2009) Nefinanční podniky celkem (rezidenti) (úvěry podle časového hlediska; CZK+cizí měna; v CZK mil.) Zdroj dat: ČNB - ARAD

Nefinanční podniky celkem (rezidenti) I (úvěry podle časového hlediska; CZK+cizí měna; v CZK mil.) Zdroj: data: ČNB – ARAD; graf: ČBA

Nefinanční podniky celkem (rezidenti) II (úvěry podle časového hlediska; CZK+cizí měna; v CZK mil.) Zdroj: data: ČNB – ARAD; graf: ČBA

Stručný komentář prosinec 2008 – leden 2009: i na grafu je viditelný pokles u krátkodobých úvěrů, ale v situaci, kdy dramaticky klesá průmyslová produkce a není (ani očekáván) výraznější příliv nových zakázek naprosto pochopitelné; dlouhodobým – minimálně několikaletým - trendem je celkový nárůst objemu těchto úvěrů; Pro srovnání s dosavadním vývojem úvěrové aktivity je: znepokojivý výrazný pokles počtu zakázek, který v uplynulém roce vykázaly 2/3 firem; naopak růstem počtu zakázek se mohlo pochlubit pouze 7,2% firem (Zdroj: HKČR,

Porovnání změn objemů úvěrů - lednová data celkemkrátkodobéstřednědobédlouhodobé leden 2009 vs leden ,08%4,10%19,30%21,42% leden 2008 vs leden ,44%25,00%2,94%16,70% Z tabulky je patrné vnitřní přeskupování podle splatností a celkově přetrvávající růst, který svou dynamikou kontrastuje s poklesem průmyslové produkce Zdroj: zdrojová data: ČNB – ARAD; výpočty a tabulka: ČBA