SOLÓN elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Vydavatel: Triada, spol. s r. o. www.solon.cz www.triada.cz Ing. Barbora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Správní právo Pojem správního práva.
Advertisements

Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
O samosprávě Pohádkový příběh tak, jak jsem je odposlechl z bájných vyprávění starců a vykoukal z prachem zapadaných kronik, doprovázený různými kejklemi.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu, Projekt Matra – Solón Solón Matra.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
Elektronická publikace
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Ing. Marcela Strakošová
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Portál veřejné správy Prezentační část
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Vzdělávací politika.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Interaktivní personální portál
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
VIKBA20_Elektronické informační zdroje Klára Zemanová, UČO
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
odbor politiky bydlení
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Informační zdroje české veřejné správy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

SOLÓN elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Vydavatel: Triada, spol. s r. o. Ing. Barbora Kubásková

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Solón Co to je?Elektronická publikace určená pro návštěvníky knihoven a pracovníky veřejné správy Co obsahuje? Předpisy ze Sbírky zákonů aktuální znění více než 200 zákonů, nařízení a vyhlášek z oblasti veřejné správy Zprávy Ministerstva financí pro finanční orgány okresních úřadů, obcí a krajů od roku 1997 Věstníky Ministerstva pro místní rozvoj od roku 1997 Vybrané vyhlášky měst a obcí a dále

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Solón Co obsahuje? (pokračování) Metodické pokyny - účtování (výklad rozpočtové skladby, opatření MF, odpovědi na dotazy z časopisu Obec & finance, …) - hospodaření obcí - komunální odpad - pohřebnictví - místní poplatky - bydlení - sdružování obcí Dokumenty vybrané dokumenty k reformě veřejné správy, informační politice, vzdělávání, bytové politice, dotační tituly, dokumenty Evropské unie Rešerše časopisu Obec&finance od roku 1996 a navíc

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Solón Co obsahuje? (pokračování) Sborníky konferencí ISSS kompletní sborníky konferencí ISSS od roku 2000 Čím je specifický? Informace trvalejšího charakteru z oblasti veřejné správy kdykoliv k dispozici bez nutnosti připojení k internetu Rychlý přístup k velkému objemu dat Vyspělá technologie navigace a vyhledávání dat publikace využívá prostředí, které umožňuje mimo jiné fulltextové vyhledávání s jazykovou analýzou a možností použít operátory Příjemné uživatelské prostředí intuitivní ovládání, nestandardní funkce – např. uživatelsky definovatelné poznámky k jednotlivým tématům

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Solón Jak vychází ?Aktualizace 4x ročně, datové medium CD Solón – athénský politik, vojevůdce, zákonodárce a reformátor. Symbol moudrosti a schopnosti se orientovat i v nejsložitějších situacích.

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Solón

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Elektronická verze Příručky člena zastupitelstva obce Vydavatel: Vzdělávací centrum pro veřejnou správu ČR

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Projekt MATRA „ Zvýšení připravenosti členů zastupitelstev obecních a krajských samospráv v ČR“ Partneři projektu:  Ministerstvo vnitra Nizozemského království  MV ČR  MMR ČR  SMO ČR  Asociace krajů ČR  VCVS ČR  Platforma Habitat NL

SOLÓN – elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Projekt MATRA Cílová skupina: členové obecních a krajských zastupitelstev Časový rámec: srpen 2001 – červen 2004 Celkový cíl:Posílit místní a krajskou veřejnou správu v České republice

Deník veřejné správy Vydavatel: Triada, spol. s r. o. Obec & finance Veřejná správa online příloha O&F Solón