PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Kanada.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Téma hodiny: Kanada – obyvatelstvo a hospodářství, dokumentární film o americkém severu Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
SEVERNÍ ASIE - SIBIŘ.
Kanada.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Mimoevropské regiony – Severní Amerika Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Austrálie.
Oblast : Zeměpis 7. ročník
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
CENTRÁLNÍ ASIE.
NORSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
Rusko 20. ledna 2006.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
KANADA.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
BRAZÍLIE Jan Dušek.
HOSPODÁŘSKÁ KLASIFIKACE KANADY
Kanada.
Amerika – Severní Amerika
KANADA.
KANADA.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada.
Projekt :“ZVEME VÁS DO STŘEDNÍ AMERIKY 1)Cestovní kancelář:Mexikano 2)Majitel:Silvestr Láník Kontakt:tel Třída:7.BDatum vypracování projektu:
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
Celkové opakování Amerika.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Bývalé státy Sovětského svazu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
Severní Amerika globální aspekty ekonomického rozvoje doprava
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
Severní Amerika – globální aspekty ekonomického rozvoje
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Severní Amerika – Kanada 2
Kanada.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady Torontem. Teritoriem pro Eskymáky je Nunavut.

ROZVINUTÁ ZEMĚ Kanada má obrovské přírodní bohatství. Velké nerostné bohatství – uran, ropa, zemní plyn, zinek, žel.ruda. Světový producent a vývozce obilí (pěstuje se v oblasti Velkých planin a Centrálních rovin), zpracování dřeva. Průmysl: hutnictví, papírenský (novinový papír).

EKONOMIKA Kanada patří mezi 10 nejvyspělejších států světa. Spolupracuje a obchoduje zejména s USA. Kanada je společně s USA a Mexikem členem Severoamerické zóny volného obchodu (NAFTA).

OBYVATELSTVO Je to velký stát s malým počtem obyvatel (35 milionů). Největší město je Toronto (3 mil.obyv.), mezi další velká města patří Montreal – druhé největší francouzské město na světě, Quebec a Vancouver (příjemné vlhké podnebí). 75% obyvatel žije v oblasti Velkých jezer a podél řeky sv.Vavřince.

OBJEVITEL A ÚČAST VE VÁLCE

PROVINCIE A TERITORIA

NÁRODNOSTI

POZORUHODNOSTI

NÁRODNÍ PARKY

NÁRODNÍ SPORTY