Ekologické problémy Petr Machala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
Advertisements

Den Země – svátek planety
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
a víceúrovňové vládnutí
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Krajina, krajinné složky
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
Ochrana biosféry – světové přírodní parky a rezervace
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Zakládání chráněných území v praxi Petr Macek CHTP
Krajina a životní prostředí
Biosféra.
Regionální zeměpis Funkce a cíle Zdeněk Bergman Funkce geografie poznávací aplikační všeobecně vzdělávací.
Krajina a životní prostředí
ŽP – základní pojmy Ekologie … věda o vztazích mezi organismy a jejich životním prostředím a mezi organismy navzájem (Ernest Haeckel 1866) Environmentalistika.
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
OSN (United Nations Organization)
Všeobecná deklarace lidských práv
Problémy – růst populace
Podnikání – obchodní společnosti
Význam práva Petr Machala.
1 SEDM KLÍČŮ KE GLOBÁLNÍ BUDOUCNOSTI doc.PhDr. Dušan Pavlů, CSc. UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
Mezinárodní organizace
Životní prostředí Petr Machala.
VY_32_INOVACE_ 01 - Ekologie. Ekologie se užívá v několika významech. V původním významu je ekologie biologická věda, která se zabývá vztahem organismů.
Životní prostředí Petr Machala. 1.Jaké jsou nevýhody ekonomické globalizace? 2.Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. 3.Vysvětlete schéma bludného kruhu.
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Státní správa Petr Machala.
Právní normy Petr Machala. závazné pravidlo chování, vydané příslušným státním orgánem v předepsané formě právní řád se skládá z: předpis se skládá z.
Pravěk – člověk rozumný
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Státní rozpočet I. Petr Machala.
Sociální síť - pojištění Petr Machala. 1.Jaká má být role státu v sociální politice? 2.Kdy se občané bez pomoci státu neobejdou? 3.Jak může stát pomoci?
Konzumní společnost Petr Machala.
Opakování – starší doba kamenná
Válečné konflikty I. Petr Machala.
VY_52_INOVACE_PRV.3.26_Složení půdy_pracovní list
Základní ekologické pojmy
22.. * biodiverzita Ekologická přizpůsobivost teplota množství světlamnožství potravy množství soli množství 0 2 nepříznivé podmínky vedoucí ke.
Právní odvětví Petr Machala.
Společenské a hospodářské prostředí
Ekologická etika Reflexe příčin ekologické krize a cest, jak z ní ven Jan Činčera.
Vztahy geografie k ostatním vědám
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Základy ekologie Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy z oblasti ekologie. Materiál je plně.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EK020 Název školy Církevní střední odborná škola Bojkovice Husova 537, Bojkovice
EKOLOGIE A OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ RNDr.Jaroslav Kohout.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 1. Charakteristika a historie ekologie Název sady: Základy ekologie pro.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
OSN.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Ekonomika životního prostředí
Název školy: Základní škola Městec Králové
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Globální problémy lidstva
Konflikt, koření života
Název prezentace (DUMu): Vlastnosti živých soustav
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
8. Základní ekologické pojmy, organismus a prostředí
Transkript prezentace:

Ekologické problémy Petr Machala

Co jsme se posledně učili? Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. Vysvětlete schéma bludného kruhu bídy. Napiš 4 znaky konzumní společnosti. Co je trvale udržitelný rozvoj?

Jak člověk narušuje přirozenou Jaké následky to může mít Co je to ekologie? Ernst Haeckel …věda, která se zabývá vztahem organismů a jejich prostředí a vztahem organismů navzájem. Jak člověk narušuje přirozenou rovnováhu v přírodě? Jaké následky to může mít pro naši planetu?

Které ekologické problémy považujete za nejzávažnější? (odpověď zdůvodni)

Vyberte si ve skupinách ekologický problém a najděte řešení.

Co je úkolem České inspekce životního prostředí? orgán státní správy, který je pověřen dozorem nad respektováním zákonných norem v oblasti životního prostředí

Který den je Dnem životního prostředí? 5. červen - Den životního prostředí (UNEP) ustanoveno Valným shromážděním OSN v roce 1972 Popište nebo nakreslete: „Jak si představujete ideální životní prostředí?“

Děkuji za pozornost.