Superfoods superpotraviny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Význam kosmetického účinku šamponu
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
Lněné semínko, jak ho možná neznáte
VÝŽIVA – základní složky potravy
Nově pěstované rostliny a jejich využití
Tuky Mgr. Lenka Fasorová.
PRODUKTY FLP NA PODZIMNÍ MĚSÍCE
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Ganoderma: Královna léčivých rostlin DXN. GANODERMA (LINGZHI) – Úžasná léčivá rostlina V Číně ji už po tisíciletí považují za zázračnou léčivou rostlinu.
Organické a anorganické sloučeniny lidského těla
„EU peníze středním školám“
Vlastnosti živých organizmů (Chemické složení)
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Význam vlákniny v potravě s ohledem na dětský věk
Houba Lion's Mane.
Zelinářské zahrady.
ZDRAVÍ “Jak si zajistit dlouhodobé zdraví a ideální váhu“ Průvodce Vaším zdravím.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
HOBITI.
„EU peníze středním školám“
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
MultiVita pomáhá s chutí růst Ing. Radka Šimánková Manažerka značky Rama.
IMMUBLEND.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Mezinárodní den mléka? Cože? Kdy?.
Vitamíny Lépe přírodní než umělé! Obr. 1
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
Eternity FuCoyDon SpectraMaxx
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
pro podporu zažívacího traktu
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Stránská Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Př - výživa a zdraví TEMA:
SACHARIDY. Sacharidy neboli glycidy (řecky glykes = sladký) patří mezi tzv. základní živiny, jsou hlavní součástí lidské potravy (více než 55% objemu),
ČOKOLÁDA A JEJÍ PUTOVÁNÍ PO TĚLE Biologicko-chemický projekt.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Doplňky stravy pro seniory - ano či ne? Mgr. Šárka Novotná.
Biochemie ve výživě- tuky. Funkce tuků v těle: - tuky (lipidy) tvoří 30% našeho jídelníčku - jsou tvořeny glycerolem a v něm rozpuštěnými mastnými kyselinami.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Dieta v prevenci a léčbě aterosklerozy Zjišťování výž. Zvyklostí
Mikroživiny jsou vedle makroživin (sacharidy, tuky, bílkoviny) nezbytnou částí našeho jídelníčku. minerály Mikroživiny jsou tvořeny vitamíny. Tyto látky.
Citrony Limetka Pomeranče Šípky – Rose Hips Acerola Hesperidin Rutin.
Potrava
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
Tuky jsou vydatným zdrojem energie (1 g tuku = 38 kJ),
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
NUTRILITE™ ALL PLANT PROTEIN
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Buňka  organismy Látkové složení.
Zelinářské zahrady.
Jarmila Kašparová nutriční terapeutka
NINGXIA RED Infúze živin pro celé tělo.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Víte, jaké bohatství se skrývá v jednom litru piva?
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Maso a masné výrobky Dodatky.
Mouky. Mouka pšeni č ná -Obsahuje LEPEK -Nejpoužívanější mouka -Je ochuzena o vlákninu, minerální látky a vitamíny -Vyrábí se z vnitřní části obilky Typy.
Transkript prezentace:

Superfoods superpotraviny

Chia semínka ZNOVUOBJEVENÝ POKLAD MODERNÍHO JÍDELNÍČKU šalvěj hispánská (salvia hispanica) Latinská a Střední Amerika Semínka chia obsahují 21g tuků ve 100g semínek. 62% těchto tuků tvoří rostlinné Omega-3 mastné kyseliny. vysoký obsah vlákniny (32%)  zpomaluje proces trávicích enzymů vysoký obsah antioxidantů  protizánětlivé účinky pozitivní vliv na zdraví pokožky, vlasů a nehtů přispívá k vnitřní hydrataci těla a tím mnohdy i k lepšímu zvládnutí fyzického výkonu 4 nejdůležitější potraviny Aztéků, spolu s fazolemi, amarantem a kukuřicí

HORSKÁ PERUÁNSKÁ MACA nejodolnější, nejvýživnější, jedna z nejstarších, nejvýše rostoucích i nejvýše pěstovaných rostlin na světě Kořen obsahuje: vitamíny (A, B1, B2, B6, C, E) přírodní steroly - energetizující účinky, zvyšují svalovou výkonnost 70 % nenasycených mastných kyselin téměř všechny nezbytné aminokyseliny, … zlepšuje libido zeslabuje menstruační bolesti zmírňuje příznaky menopauzy reguluje hladinu cholesterolu, snižuje LDL neboli "špatný" cholesterol

Goji kustovnice čínská původem z Asie vyhledávaný „všelék“ a doplňek stravy Podle některých je v nich skryt recept na dlouhověkost. obsahuje nejen vitamíny, ale také aminokyseliny, betakaroten či aktivní polysacharidy a stopové prvky dlouhodobé užívání Goji Berry vede k celkovému pročištění organismu zlepšuje paměť, pomáhá proti nespavosti či utlumuje bolest hlavy zvyšuje obranyschopnost organismu a navíc působ jako prevence před rakovinou

Quinoa (merlík čilský) Jižní Amerika Inkové quinou uctívali jako „matku zrn“ velmi bohatá na vlákninu - Vláknina obsažená v quinoe je nerozpustná, takže předchází vzniku žlučových kamenů a pomáhá z těla vylučovat toxiny. obsahuje spoustu bílkovin - Nemá nic společného s mlékem, a přesto je plná minerálů, zvláště vápníku a hořčíku. zdroj vitamínu E - Snižuje riziko rakoviny. má nízký glykemický index, proto zasytí na dlouhou dobu  pozitivní účinek při hubnutí Má příjemnou strukturu a neutrální chuť, která se dobře snoubí téměř se vším. Snadno a rychle se upravuje. Má všestranné použití – nasladko i naslano.

Konopné semínko vybrané odrůdy jedlého konopného semínka, které neobsahuje THC patří mezi nejvýživnější olejnatá semínka vůbec jedna z nejvýživnějších potravin, jsou ideálním zdrojem energie - dodává tělu všechny esenciální aminokyseliny Omega 3, 6, 9 v poměru dokonale vhodném pro lidský organismus Pravidelné užívání loupaného konopného semínka posiluje imunitní systém a podporuje trávení i růst užitečných mikroorganismů.  Díky antioxidačním vlastnostem chrání před rakovinou prsu, střev, prostaty i konečníku a snižuje hrozbu angíny a zánětů. Je také důležitou součástí pro stavbu DNA a RNA, a při udržování pH tělesných tekutin.

Další superpotraviny: acai borůvky Aloe vera