Specializační kurz Interní základ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Způsobilost k výkonu povolání
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Program Leonardo da Vinci Projekt IN-CO PLUS Projekt IN-CO GRAD 2007.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Specializační vzdělávací program
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky, Vaše příležitost pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Jak realizovat vzdělávací aktivity v projektu Přímá podpora.
Ivan Novák, Katedra pediatrie IPVZ
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Informační systém pro akreditace Marie Kaňková, MŠMT
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Specializační vzdělávání v klinické biochemii
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Legislativa.
Fakulta zdravotnických studií
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Novinky ve specializačním vzdělávání
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
Podmínky předatestační přípravy (sporné otázky, diskuze)
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Pracovníci ve zdravotnictví, zdravotnické vzdělávání MUDr.Petr Kašpar Ústav veřejného zdravotnictví a preventivního lékařství, 2.LF UK Praha.
Atestace, jak na to… Ondřej Blohoň.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA Mgr. Vendula Pírková odbor vzdělávání a vědy MZČR.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
Kultivace systému SVL v ČR Doc. MUDr. Vojtěch Havlas, PhD. Předseda KOR 2. lékařská fakulta UK UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 2. LÉKAŘSKÁ FAKULTA.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Odborná způsobilost pečující osoby v dětské skupině
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Zápis do studia na FF UHK
Fakulta zdravotnických studií
Informace z úseku regulace NLZP
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Ústav zdravotnických věd
Reforma vzdělávání Vyhláška o oborech specializovaného vzdělávání lékařů, zubních lékařů a farmaceutů a oborech certifikovaných kurzů V této vyhlášce je.
NOVELA ZÁKONA č. 95/2004 Sb. Konference NCO NZO 12. září 2008
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Adaptační program lékařů – absolventů 2018
Studijní obor Fyzioterapie
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Možnosti a úskalí zobrazovacích metod u vybraných NPB
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
Adaptační program lékařů – absolventů 2019
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
Transkript prezentace:

Specializační kurz Interní základ 20.9.2010 Úvod MUDr. Magdalena Lejsková

MZ ČR připravuje změny (v říjnu) IPVZ - upozornění: Žadatelé o vystavení certifikátu na základě úspěšně ukončeného společného základu za splnění podmínek základního kmene, kteří nesplnili podmínky k udělení certifikátu do 31.8.2010, budou již posuzováni pro získání certifikátu o absolvování základního kmene dle připravované vyhlášky. Tj. zatím nejsou podrobnější informace, jak bude získání certifikátu upraveno pro ty, kteří ukončili základ podle zákona z r.2004 (přihlášeni do oboru před 1.7.2009) Elektronická evidence… EZP (Evidence zdravotnických pracovníků)

Důležité odkazy Ministerstvo zdravotnictví: www.mzcr.cz odborník-zdravotník vzdělávání a uznávání kvalifikací aktuality…EZP Evidence zdravotnických pracovníků…Žádosti… uznávání kvalifikací časté otázky a odpovědi IPVZ: „Aktuálně“ přímo uprostřed Home page Lékaři Specializační vzdělávání: …základní informace o získávání specializace… termíny …vzdělávací programy …často kladené dotazy (původně zařazovány postupně na konec) IPVZ Home page…pracoviště pedagogická..katedry/ostatní…studijní

Základní pravidlo dosud platí: Lékaři je umožněno absolvovat celou přípravu na atestaci podle programu, který byl platný v době zápisu oboru do indexu každé zrušení zařazení: se zápisem do oboru jiného přináší riziko neuznání části praxe (i při zápisu do „stejného“ oboru podle nových pravidel) Ukončení základu atestací by mělo přinést uznání základu „jako kmene“

Před testem nutno doložit praxi 1. vyplnit přihlášku na test (IPVZ, lékař...Specializační vzdělávání…formuláře ke stažení) 2. doložit veškerou požadovanou praxi zaslat: - úplnou kopii logbooku - kopii potvrzené praxe v indexu (včetně zařazení do oboru v indexu) 3. potvrzení o výši úvazku doktorandi – výjimka MZ (odbor vzdělávání a vědy) Katedra Interní lékařství, (Doc. Mudr. Štefan Alušík, sekr. Marie Englišová), Fakultní Thomayerova nemocnice, Vídeňská 800, Praha 4 - Krč, 140 59

Přeji mnoho úspěchů …nejen ve studiu