Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
JITKA GÖTZOVÁ Odbor bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství
Bezpečnost potravin v ČR, spolupráce s EU a spotřebiteli
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Bezpečné potraviny na českém trhu
Celostátní síť pro venkov
OMC Pracovní expertní skupina
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Odbor mezinárodních vztahů
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Bezpečnost potravin - regulace v EU
Legislativa potravin Hejmalová Michaela.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
Bezpečnost potravin v ČR
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Hodnocení eko-inovací podle EU ETV TÝDEN VÝZKUMU A INOVACÍ PRO PRAXI, TVIP 2014 Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
„AUTORIZACE METROLOGICKÝCH STŘEDISEK K OVĚŘOVÁNÍ TACHOGRAFŮ – SPOLUPRÁCE ÚNMZ A ČKS“ Ing. Jiří Kuba Úřad pro technickou normalizaci, metrologii.
Evropská občanská iniciativa
Ekologická politika a potraviny JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Projekt POLYCE Markéta Borovská, Útvar rozvoje hl. m. Prahy Národní informační den pro zájemce OP ESPON února 2011.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
Odbor mezinárodních vztahů
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství Praha Ing. Miroslav Elčkner odbor bezpečnosti potravin MZe kontaktní osoba koordinačního místa pro spolupráci s EFSA

Úloha Evropského úřadu pro bezpečnost potravin EFSA zajišťování vědeckých stanovisek (EK) rozvoj metodik hodnocení rizik identifikace a charakterizace objevujících se rizik zajišťování podpory v případě krizových situací sběr, porovnávání a analyzování vědeckých dat

Mezi činnosti EFSA nepatří  není odpovědný za politiku bezpečnosti potravin a přípravu právních předpisů  nezajišťuje kontrolu bezpečnosti potravin ani jejich označování  nenahrazuje činnost národních úřadů

Koordinační místa pro technickou a vědeckou spolupráci s EFSA zakládána postupně v členských státech EU uzavřena smlouva mezi EFSA a Úřadem pro potraviny ČR - odbor bezpečnosti potravin MZe výměna informací k hodnocení rizik poradenství k souvisejícím vědeckých aktivitám podpora propagace EFSA

Veřejné konzultace: Rezidua pesticidů v půdě (březen 2008) Antimikrobiální rezistence ve výživě jako biologické nebezpečí (květen 2008) Výzvy poskytnutí dat: Mortalita, kolabování a slábnutí včelstev (duben 2008) Klasický mor prasat (květen 2008) Salmonela u drůbeže (srpen 2008) Těžké kovy As, Pb (aktuálně) – mezi dozorovými orgány Aktuální otázky řešené s EFSA

Zasedání Správní rady (Management Board) EFSA v Praze ve dnech 30. – 31. března 2009 Konference "Food Research in Support to Science Based Regulations. Challenges for Producers and Consumers“ v pražském Kongresovém centru dubna 2009 Zasedání Poradního sboru (Advisory Forum) EFSA v Praze ve dnech ve dnech 25. – 26. června 2009 Aktuální aktivity v rámci CZ PRES

Účast expertů ve vědeckých komisích EFSA – pro experty – aktuálně Nominace expertů do ostatních orgánů EFSA – pro experty – průběžně Zapojení do projektů EFSA – pro jmenované instituce Databáze expertů Možnost veřejných konzultací návrhů dokumentů EFSA – pro výrobce, instituce Elektronický časopis EFSA Příležitosti ke spolupráci s EFSA