Lucie Dušková G a OA Chodov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Klára Svatoňová, 2.B
Advertisements

Móda za 1. světové války Zlatý věk
MÓDA a dnešní svět Blažek, Vápeník, Stejskalová, Rázková, Moudrá.
Klasicistní MÓDA VY_32_INOVACE_ 18 Klasicistní móda.
Společenské úlohy oděvů aneb
 Konference je přístupná širokému spektru žen  Program je zaměřen, tak aby zaujal ženy všech věkových kategorií a různého profesního zaměření  Konference.
6. ročník Starověk ZŠ Rajhrad Autor: Bc. Pavla Procházková
Lao-c' Eliška Lindnerová, C4B.
Jakub Lindner C3A Móhandás Karamčand Gándhí Velký duch, Otec národa. Byl jeden z největších politických a duchovních vůdců Indie a indického.
PRAKTICKÁ A SOCIÁLNÍ ETIKA
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá.
Seneca citáty.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Isaac Newton 1643 – 1727.
John Stuart Mill (1806 – 1873).
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Autor: Mgr. Vladimír Drápal
Friedrich Schelling Martin Mudruňka 7.AG.
ROMÁNSKÁ ARCHITEKTURA
Krása v proměnách času.
Weissová, Krejcarová C2A
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA NAŠE ZDRAVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo.
Lidské rasy.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: Název výukového materiálu: Tematický okruh:
ODÍVÁNÍ A OBUV VE STAROVĚKÉM ŘÍMĚ
Nova uniforma. Je pravda, ze se meni uniforma? Udelali jsem male zmeny, abyste meli vice moznosti vyberu: Muzete nosit bile triko s limeckem (s golierikom)
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Dámy a Pánové Radi bychom Vám představili firmu ADELINE Street. Tato firma vznikla jako projekt jednotlivých hudebních umělců, kteří jí nejdříve založili.
Co se dozvíme? Úvod – „Děti květin“ Projevy skupiny Cestování
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 2. On je láska, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 3.
Krása Jen skrze Krásu si člověk hledá cestu ke Svobodě.
Knóssos Předmět Autor: Mgr. Jana Formánková
MÍSTA, KTERÁ BYCH CHTĚLA NAVŠTÍVIT
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
1. Mír na zemi daruj nám! Nezřekni se nás! Ať tvá láska drží s námi dnes a zítra zas: Jen ty sám, Bože, náš, jen ty sám, Bože, náš, lidský život v rukou.
Lucie Pekařová Mária Szabová Kristýna Kovářová Barbora Novotná
Přírodní krása Rakouska...
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_20 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Homo sapiens (člověk rozumný), Homo sapiens sapiens (člověk dnešního.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Sortiment oděvních výrobků. Názvy a rozdělení výrobků k odívání se řídí normou ČSN To je závazné pro výrobu, učební texty a literaturu.
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_075 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Základní informace: Punk je hudební a životní styl. V angličtině slovo,,Punk‘‘ znamená výtržník. Punk jako hnutí vznikal v druhé polovině sedmdesátých.
OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U Rasy a národy, rasismus.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Šárka Rosenbergerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_ ČAS5 TEMA: Čas 5.ročník – od totalitní moci.
Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace Josef Mayer- zdokonalení termické.
RYTÍŘI Vypracoval Štěpán Rakovič. Kdo vlastně byli rytíři Rytíři byli šlechtici, kteří bojovali na koních a často žili v hradech. Tento způsob života.
LIDSKÉ RASY.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
SUBKULTURY   Skalský Dvůr
INSPIRAČNÍ ZDROJE KNIHY A ČASOPISY.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Rasismus Obr.1 ZŠ Hejnice M. Hradil.
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x
Novověk - Renesance.
Psychologické působení barev
Móda krátkých vlasů: 60. léta
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Život ve starověkém egyptě
Transkript prezentace:

Lucie Dušková G a OA Chodov ETHNO Lucie Dušková G a OA Chodov

Hlavní myšlenky návrat k přírodě radost ze života touha po svobodě BEZ rasismu souvisí s hippies íř

Jak styl vznikl? Hippies - vzpoura proti společnosti - touha po míru, svobodě a lásce (free love) - k uspokojení pomáhaly drogy (např. LSD) - symbol = Peace (mír) Ethno - moderní forma, bez vzpoury - stálá touha po svobodě

Móda výrazné potisky, batika, korálky, 100% bavlna rozevláté střihy, dlouhé pestré sukně, tuniky

Vlasy a líčení vlasy - přírodní a) nebarvené b) přirozené barvy - muži i ženy nosí dlouhé i krátké - dlouhé vlasy většinou rozpuštěné líčení - co nejméně výrazné - přírodní barvy sladěné s oblečením

Doplňky

Afrika

Celtic

Maya

Orient

Native

Mediterranear

Zdroje http://www.femina.cz/moda-styl-krasa/modni-trendy-navrat-k-prirode/5686 http://www.ethnos.biz/ http://www.wikipedia.cz Časopisy Marianne a Joy

Děkuji za pozornost!!