Vyvození a procvičení učiva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Advertisements

Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Geometrie Ročník : 5.
Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Téma: Trojčlenka Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/2_098.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Vyvození a procvičení učiva
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vyvození a procvičení učiva
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Výpočty obvodů a obsahů rovinných obrazců
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
Vyvození a procvičení učiva
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_19.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Matematika a její aplikace Geometrie na 1. stupni ZŠ Obvod obrazce VY_42_INOVACE_35 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_18.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU –10-1
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vyvození a procvičení učiva
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Téma Dělení desetinných čísel 10 a 100 Anotace Výpočty dělení desetinných čísel 10 a 100 Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Matematika a její aplikace- geometrie pro 1.stupeň.
EU_42_sada1_03_M_Rovinné útvary3_Šeb
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
Písemné dělení (čísla do ) VY_32_Inovace_13TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová
VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_13
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_16 _Obsah obdélníku, obsah čtverce
Povrch krychle a kvádru VY_32_Inovace_18SOU-2
Vyvození a procvičení učiva
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník – obsah čtverce
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
Transkript prezentace:

Vyvození a procvičení učiva OBVOD OBDELNÍKU Vyvození a procvičení učiva Žák vyvodí výpočet obvodu obdélníku; výpočet podle vzorce; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

Anotace Název projektu – OP VK1.4 46750495 Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/21.0704 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák vyvodí pojem obvod, rýsuje obdélník podle obvodu, vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci Klíčová slova - obdélník, obvod Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 2778 kB

Obvod obdélníku Pan Novák koupil zahradu. Potřebuje ji oplotit. Poraď mu, jak zjistit, kolik pletiva na to musí koupit. 24 m 18 m 18m 32 m Co potřebuje zjistit? Délka plotu bude ______ m. Délka čáry kolem obrazce se nazývá jeho obvod o .

Obvod obdélníku Jak budeš postupovat, když zahrada bude mít tvar obdélníku? Musíš měřit všechny strany? Kolik stran musíš změřit? Proč? 27 m Délka plotu zahrady je 2 . 27 + 2 . 49 = ________________ m 49 m o = 2 . a + 2 . b o = 2 . ( a + b )

Obvod obdélníku Vypočítej obvod obdélníku, použij vzorec pro výpočet obvodu. a = 43 mm, b = 69 mm o = a = 57 cm, b = 135 cm o = a = 235 dm, b = 91 dm o = a = 169 m, b = 273 m o = a = 4256 km, b = 5078 km o = a = 75 cm, b = 9 dm o = a = 56 m, b = dm o = a = 145 mm, b = 3 dm o =

Obvod obdélníku Správce má vyznačit pomezní a brankové čáry na fotbalovém hřišti. Kolik metrů ujde? Potřebuješ znát rozměry hřiště? Otevři si stránku: http://cs.wikipedia.org/wiki/Fotbal o = ______________ o = _______ m

Obvod obdélníku Truhlář má vyrobit 10 stejných oken o rozměrech 54cm x 120 cm. Kolik metrů dřevěných latí bude potřebovat na rámy.

Obvod obdélníku Tatínek potřebuje zateplit dveře. Koupil si roli tepelné izolace dlouhou 50 m. Kolik dveří může takto olemovat, když jejich rozměry jsou 90 cm x 2 m. Zbyde mu nějaká páska?