Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pro 4. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Povrch ČR
Advertisements

Zpracovala Mgr.Jindra Chejnová,
Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová,
Obecné poučení o literatuře
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.18.
ÚVOD DO STUDIA LITERATURY
Rozbor uměleckého textu
 „EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Lyrické druhy a žánry Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
VY _32_INOVACE_05_04J.Neruda
Zásady rozboru textu uměleckého a neuměleckého
Věda a technika 17.století
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pobaltské republiky III2-Z7-III-13
Literární teorie Pro 8.ročník.
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Mastičkář.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_035_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Obecné poučení o literatuře
Násobení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka
Dělení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 42.
Identifikátor materiálu: EU –
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.20 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Růst rostlin Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Rostliny na jaře určeno pro 4. ročník ZŠ březen 2011Mgr. Hana Patschová VY_52_INOVACE_9.
Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová,
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.12 Název pro školu:
Poznávání listnatých a jehličnatých stromů
CHARATKTERISTIKA UMĚLECKÉHO TEXTU
Netradiční typy diskových pamětí
PTÁME SE  Kdo je hlavou katolické církve? _________  Jeho dnešním sídlem je ___________, který je také samostatným církevním státem (město _______) 
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_857_7TR_HV Autor: Mgr. Ludmila Večerková.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.19 Téma: Zeměpis světadílů -
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu
Ruský romantismus.
Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 24, zpracovala J. Polgárová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Název: VY_32_inovace_HV6789_03 Oblast: Hudební výchova Stručná anotace: Materiál je určen k seznámení žáků s rysy romantické hudby a v druhé části se zaměřuje.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Povrch krajiny pro 4. ročník ZŠ
Geografie jako věda Jan Dušek.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Název a číslo učebního materiálu: VY_32_INOVACE_05_URCOVANI_LILKOVITYCH Anotace:Výukový materiál v programu Power Point zaměřený na určování základních.
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
DĚLENÍ ČÍSLEM 2 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 44.
Autor: Vít Lazecký Datum vytvoření:
E V R O P A vodstvo EU – OP VK – III/2 ICT DUM 1
ICT – 2 – 3 – Solmizační slabiky
Gorila nížinná Biologie.
Literatura Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_51_Epika, lyrika Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Literární druhy a žánry Literární druhy a žánryOB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_14_LITERATURA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_1,4_44
Literární pojmy Literatura.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
VY_12_INOVACE_Tru_I_28 Název Rozlišení poezie a prózy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ.
LITERÁRNÍ DRUHY A ŽÁNRY Mgr. Michal Oblouk
Transkript prezentace:

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Vylušti 1. část tajenky Vodorovně: Jeden odstavec básně Literární druh, který nevyjadřuje děj, ale náladu, city a pocity Druh rýmu (aabb) Jinak básnictví Jeden řádek básně Autor Aprílové školy Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Vylušti 1. část tajenky Vodorovně: Jeden odstavec básně Literární druh, který nevyjadřuje děj, ale náladu, city a pocity Druh rýmu (aabb) Jinak básnictví Jeden řádek básně Autor Aprílové školy S L O K A L Y R I K A S D R U Ž E N Ý P O E Z I E V E R Š Ž Á Č E K Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Vylušti 2. část tajenky Vodorovně: Literární druh, který vyjadřuje děj Samostatná promluva Jinak vodník Veršované dílo Doplň definici – metafora je přenášení významu na základě ……………………… Které slovíčko je typické pro přirovnání? Jinak divadelní hra – také jeden z literárních druhů Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Vylušti 2. část tajenky E P I K A Vodorovně: Literární druh, který vyjadřuje děj Samostatná promluva Jinak vodník Veršované dílo Doplň definici – metafora je přenášení významu na základě ……………………… Které slovíčko je typické pro přirovnání? Jinak divadelní hra – také jeden z literárních druhů M O N O L O G H A S T R M A N B Á S E Ň P O D O B N O S T I J A K O D R A M A Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, LIDOVÁ POHÁDKA Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Pár obrázků pro zajímavost: Märchenbrunnen (Wuppertal) Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Poznáte, které pohádky se skrývají pod těmito německými názvy? Rotkäppchen Schneewittchen Aschenputtel Dornröschen Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Červená karkulka  Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Sněhurka  Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Popelka  Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, Šípková Růženka Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Märchenbrunnen im Volkspark Berlin-Friedrichshain Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 317

ZDROJE OBRÁZKŮ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/M%C3%A4rchenbrunnen_Donarstrasse.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b8/M%C3%A4rchenbrunnen_Erz%C3%A4hlerin.jpg/730px-M%C3%A4rchenbrunnen_Erz%C3%A4hlerin.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/85/M%C3%A4rchenbrunnen_Rotk%C3%A4ppchen%2BWolf.jpg/800px-M%C3%A4rchenbrunnen_Rotk%C3%A4ppchen%2BWolf.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ec/M%C3%A4rchenbrunnen_Schneewittchen.jpg/760px-M%C3%A4rchenbrunnen_Schneewittchen.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/73/M%C3%A4rchenbrunnen_Aschenputtel.jpg/702px-M%C3%A4rchenbrunnen_Aschenputtel.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/M%C3%A4rchenbrunnen_Dornr%C3%B6schen.jpg http://static.panoramio.com/photos/original/24591762.jpg http://www.fotos-berlin24.de/data/media/3/berlin-maerchenbrunnen04.jpg http://www.fotos-berlin24.de/data/media/3/berlin-maerchenbrunnen03.jpg http://www.fotos-berlin24.de/data/media/3/berlin-maerchenbrunnen07.jpg http://www.fotos-berlin24.de/data/media/3/berlin-maerchenbrunnen05.jpg