Mexiko 2 mil km 2, 90 mil oby, španělština Řadíme ho do S AM kvůli jeho obchodním vazbám s KAN a USA – NAFTA Území MEX je oblastí starých indiánských kultur.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma hodiny: Mexiko - základní údaje, poloha, přírodní a socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník Klíčová slova: Základní údaje, poloha,
Advertisements

Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Socioekonomická charakteristika USA
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Mexiko země dávných indiánských kultur
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Jihovýchodní Evropa.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
JIŽNÍ EVROPA STŘEDOMOŘSKÉ ZEMĚ.
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
USA – hospodářský obr.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
STŘEDOAMERICKÉ ZEMĚ.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Zemědělství.
VY_32_INOVACE_19 Střední Amerika - Mexiko
Latinská Amerika Střední Amerika. Mexiko - Estados Unidos Mexicanos 1,973 mil. km místo na světě 105 mil. obyv. (2003)12. místo na světě.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Střední Amerika.
ŠPANĚLSKÉ KRÁLOVSTVÍ 504 tisíc km2, 40 milionů obyvatel
Evropa – Státy Skandinávie
Téma hodiny: Mexiko – opakování + krátké dokumentární filmy
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
VY_32_INOVACE_27-01 Mexiko Autor: Ssolbergj, Alex Covarrubias Název: Mexico_%28orthographic_projection%29.svg, Flag_of_Mexico.svg, Coat_of_arms_of_Mexico.svg.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_52_INOVACE_03/2/11_ZEMĚPIS
Mexiko Obr. 1 – Mapa Mexika
Státy Severní Afriky „Arabové v Africe“ Obr.1. Státy Severní Afriky „Arabové v Africe“ Obr.1.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Jan Sazama Dominik Kuksa
Amerika – Střední Amerika
STŘEDNÍ AMERIKA.
Projekt :“ZVEME VÁS DO STŘEDNÍ AMERIKY 1)Cestovní kancelář:Mexikano 2)Majitel:Silvestr Láník Kontakt:tel Třída:7.BDatum vypracování projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Střední Amerika ČÍSLO.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_ZEMĚPIS Téma: Moldavsko, Rumunsko, Bulharsko.
Obyvatelstvo Základní údaje: počet obyvatel (2010) náboženství – 89 % katolické, 6 % protestantské poměr venkovského a městského obyvatelstva.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_06
Mexiko.
Základní škola, Hradec Králové
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Střední Amerika AUTOR: Mgr. Aleš Skála
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Rozloha: Obyvatelstvo: 13. největší stát Leží ve střední Americe U Mexika… Mexický záliv.
2. d MEXIKO.
Poloha a státy AUTOR: Alena Carbolová
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Transkript prezentace:

Mexiko 2 mil km 2, 90 mil oby, španělština Řadíme ho do S AM kvůli jeho obchodním vazbám s KAN a USA – NAFTA Území MEX je oblastí starých indiánských kultur – Májové, Aztékové, Toltékové, Olmékové – mnoho památek – Hernan Cortez

Zemědělství Mexiko je ovlivněno svou nadmoř výškou, sic se vyskytuje v subtrop p p – kde S je hornatý a suchý – naopak J nížinatější, úrodnější, teplotně tropičtější Zemědělství – obilnina – kukuřice – jiné = cukr třtina, bavlník, tabák, citrusy, ovoce, zelenina (luštěniny) vývoz do USA

Průmysl Země má velké zásoby ropy a zemního plynu (Mex. záliv), Pb či Ag Působí zde řada amerických firem na výrobu aut či elektrotechniky Proč? – Utečenci! Většina průmyslu je lokalizována u měst Monterrey a Mexico City ropna-havarie-v-mexickem-zalivu ropna-havarie-v-mexickem-zalivu

Významný je cestovní ruch – Guadalajara – lázeňství Sopka – Popocatepetl Teotiuhacán Hl m: Mexico City – Puebla, Campeche, Tijuana