The exercises to the topic My Country with solution.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní symboly České republiky
Advertisements

MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Elektronická učebnice - I
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Elektrolýza Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vodík Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Autor výukového materiálu:
Česká hymna a Státní symboly
POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Ireland The exercises to the topic Ireland with solution. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
NERVOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
OBĚHOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
The exercises to the topic Prague with solution.
Název The Czech Republic – Geography Předmět, ročník
Australia The exercises to the topic Australia with solution. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován.
DÝCHACÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les
Atom Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Státní symboly České republiky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: DOMOV
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Autor: Mgr. Miluše Šafářová
The exercises to the topic Great Britain with solution.
The exercises to the topic Scotland with solution.
CONVERSATIONAL TOPICS AND WORKING WITH THEM Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským.
Česká republika.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_12_Česká republika AUTOR: Bc. Petra Baťová ROČNÍK, DATUM:
NázevOlomouc Region – Basic facts Předmět, ročník Anglický jazyk, roč., kvinta - oktáva Tematická oblast Reálie - Česká republika, Olomoucký kraj,
S V A L Y 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
NázevThe Czech Republic – Basic facts Předmět, ročník Anglický jazyk, roč., kvinta - oktáva Tematická oblast Reálie – Česká republika, Olomoucký.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Státní symboly ČR Autor: Arz, BY.
The Czech Republic 7. ročník
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
The Czech Republic. The Czech Republic - in the centre of Europe with an area of 78,866 sq. km. Borders on Germany (810 km), Poland (762 km), Austria.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Prague is the capital and largest city of the Czech Republic The city is home to about 1.3 million people Flag of Czech Republic.
1. Location, regions 2. Basic information 3. Geography 4. Prague 5. UNESCO sights 6. Curiosities.
THE CZECH REPUBLIC Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.7.A.+B.17_the:czech_republic Název: The.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
B ASIC FACTS Mgr. Zuzana Hnátová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Anotace Kód Dumu : VY_32_INOVACE_1.AJ.01 Číslo projektu:
● Téma hodiny: The Czech Republic – Symbols of the CR ● Předmět: English language ● Ročník: střední škola ● Klíčová slova: Symbols ● Jméno autora:
 Anotace  Didaktický materiál je určen především žákům 4. ročníků maturujících z anglického jazyka. Prezentace obsahuje téma určené k ústní části maturitní.
Česká republika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Téma hodiny: The Czech Republic - Geography Předmět: English language
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů MY COUNTRY
Česká republika Mgr. Lenka Stará
DUM - Digitální Učební Materiál
Státní symboly VY_32_INOVACE_17
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
Over the map of The Czech Republic
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Materiál slouží k výkladu učiva.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
The Czech Republic.
Transkript prezentace:

The exercises to the topic My Country with solution. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1) The flag of CZECHIA The flag of CZECHIA. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1) The flag of CZECHIA b) Colours of the flag. červená – red modrá – blue bílá – white Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1) The flag of CZECHIA c) Next colours. for example zelená – green černá – black žlutá – yellow šedivá – grey hnědá – brown oranžová – orange růžová – pink etc. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2) The big state symbol of CZECHIA Colours inside the big state symbol. červená – red modrá – blue bílá – white černá – black žlutá – yellow Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2) The big state symbol of CZECHIA b) Animals inside the big state symbol. lev – a lion orlice – an eagle (female) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2) The big state symbol of CZECHIA c) Symbols of historical countries. Bohemia Moravia Silesia Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3) The Czech national anthem Translated bold marked words. Kde domov můj, home kde domov můj? Voda hučí po lučinách, water bory šumí po skalinách, v sadě skví se jara květ, orchard spring zemský ráj to na pohled! paradise view A to je ta krásná země, beautiful country země česká, domov můj, země česká, domov můj! Czech my Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3) The Czech national anthem b) Translated following words. dům – house, chata – cottage, byt – flat oheň – fire, vzduch – air, vítr – wind léto – summer, podzim – autumn, zima – winter hezký – nice, ošklivý – ugly, roztomilý – lovely tvůj – your, jeho – his, jejich – their Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3) The Czech national anthem c) Comparatives and superlatives from these adjectives. beautiful – more beautiful – the most beautiful interesting – more interesting – more interesting difficult – more difficult – more difficult Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4) Map of CZECHIA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4) Map of CZECHIA b) Meaning of these words. The Bohemian Forest – Šumava The Elbe – Labe Prague – Praha The Giant Mountains – Krkonoše Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4) Map of CZECHIA c) Translated following words. nížina – lowlands údolí – valley potok – brook jezero – lake rybník – pond přehrada – dam Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5) Comparatives and basic adjectives the highest mountains – higher – high the longest rivers – longer – long the biggest cities – bigger – big Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6) Text about Czechia Czechia is situated in Central Europe. Neighbour states are Germany, Poland, Austria and Slovakia. It is interior state. Its area belongs to medium to smaller states. Number of inhabitants is 10.5 million. The capital city is Prague. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7) States around Czechia Germany – western Poland – northern Austria – southern Slovakia – eastern Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použité obrázky Trikolora ČR http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tricolour_of_the_Czech_Republic.svg – volně šiřitelné Vlajka ČR http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Czech_Republic.svg – volně šiřitelné Velký státní znak ČR http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg – volně šiřitelné Lev http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lion2010.jpg GNU Free Documentation License, Version 1.2 Orlice http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Orel_skaln%C3%AD_2.jpg – volně šiřitelné Malý státní znak ČR, historický znak Čech http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Small_coat_of_arms_of_the_Czech_Republic.svg – volně šiřitelné Historický znak Moravy http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Morava-znak.jpeg – volně šiřitelné Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použité obrázky Historický znak Slezska http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Silesia.svg – volně šiřitelné Mapa ČR http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mapa_m%C4%9Bst_%C4%8CR.PNG – volně šiřitelné autorem upraveno Vlajka Německa http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Germany.svg – volně šiřitelné Vlajka Slovenska http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Slovakia.svg – volně šiřitelné Vlajka Rakouska http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Austria.svg – volně šiřitelné Vlajka Polska http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Poland.svg – volně šiřitelné Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.