Utility pro zpracování grafiky JPEG Resampler Aplikace pro resamplování JPEG souborů Různá nastavení (rozlišení, rozměry, velikost souboru atd.)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Advertisements

Počítačová grafika.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3D grafika 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař-číšník.
Rastrová a vektorová grafika
8 Průseková metoda - nejstarší fotogrammetrická metoda
Softwarový systém DYNAST
Ondřej Andrš Systémy CAD I. Základní informace  Autor: Ing. Ondřej Andrš  Školitel: doc. RNDr. Tomáš Březina, CSc.  Název tématu studia: Optimalizace.
Formáty grafických souborů
Počítačová grafika - úvod
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
Počítačová 3D grafika Daniel Beznoskov, 1IT A.
Miloslav Mazanec © 2013 Počítačová grafika.
Počítačová 3D grafika Daniel Beznoskov, 1IT A.
Počítačová grafika 18. Marcel Svrčina.
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 3.
1 © 2007 Autodesk Civil Engineering Autodesk – řešení infrastruktury Ivona Foltýnová ISD technický konzultant.
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
Programy pro zpracování grafiky
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
POZNÁMKY PRO VÝUKU Předmět:GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE Téma:ÚVOD DO BITMAPOVÉ A VEKTOROVÉ GRAFIKY Školení v rámci SIPVZ:UČITELÉ Mezipředmětové vztahy:
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Počítačová grafika - teorie Autor:
Power Point– popis prostředí
GRAFIKA.
Grafika 8 Zpracování textů VY_32_INOVACE_7B8. Základní typy textů Odstavcový text Řetězcový text.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dagmar Vítková. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Rastrová grafika Výpočetní technika.
Tomáš Veselý, Lukáš Ratkovský, Luboš Rauer.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen v projektu Pořadové.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
3D modelář – základy práce se scénou a zobrazením VY_32_INOVACE_Design1r0114Mgr. Jiří Mlnařík.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Google a ArcGIS Nové možnosti v 3D vizualizaci Autor: Stanislav POPELKA Vedoucí bakalářské práce: Mgr. Kamil VYKOPAL GISáček 2008.
CAD a parametrické modelování
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Rastrová.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Počítačová 3D grafika Daniel Beznoskov. Úvod Počítačová 3D grafika je označení práci s trojrozměrnými objekty. Převod 3D objektů do 2D zobrazení se nazývá.
PARAMETRICKÉ MODELOVÁNÍ A KONSTRUOVÁNÍ
PARAMETRICKÉ MODELOVÁNÍ A KONSTRUOVÁNÍ. Normy kreslení Otevřená šablona obsahuje základní nastavení, rámeček a rohové razítko. Nastavenou normu lze upravit.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Ostatní fotografické potřeby 3. ročník Zbožíznalství.
CAD V - GIS Mgr. Jiří Čtyroký Ph.D Ing. Martin Šilha.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
Fyzika v digitální fotografii Část 4 : Detekce světla – film a CCD Stanislav Hledík
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
CRAB z pohledu dodavatele Pilotní pasportizace dodavatel sběru dat do pasportu a dalších specifických informací o budovách 1 1.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková. Barevná hloubka barevné odstíny jsou dány kombinací barev barevná hloubka = určuje kolik bitů je potřeba k popisu.
2D A 3D CAD Systémy CAD. CAD CAD – Computer Aided Design (počítačová podpora konstruování). Počítačová podpora konstruování v oblastech: - Strojírenství.
PARAMETRICKÉ MODELOVÁNÍ A KONSTRUOVÁNÍ. Úvod Školy EDU licence jsou určeny pro výukové a školící účely a může ji zakoupit pouze vzdělávací instituce.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
DIGITÁLNÍ MÉDIA Filip Uhlíř
Programy pro zpracování grafiky
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
GRAFIKA.
Grafické systémy II Kubín Tomáš.
Vytvoření 3D modelu hračky – Game Boy v programu Cinema 4D
Vytvoření 3D modelu hračky – Game Boy v programu Cinema 4D
Počítačová grafika.
Transkript prezentace:

Utility pro zpracování grafiky JPEG Resampler Aplikace pro resamplování JPEG souborů Různá nastavení (rozlišení, rozměry, velikost souboru atd.)

Utility pro zpracování grafiky Panorama Perfect Tvorba panoramatických fotografií Automatické rovnání či ohýbání fotografií

Utility pro zpracování grafiky Portrait Professional Program pro úpravu portrétových fotografií Retušování kosmetických vad, úprava mimiky

Utility pro zpracování grafiky AKVIS ArtSuite Úprava obrázků a digitálních fotografií pomocí rámečků a uměleckých efektů Tvorba černobílých fotografií z barevných

3D modelovací software Využití 3D modelování Medicína – tvorba modelů orgánů Film – tvorba a manipulace s objekty Věda – tvorba detailních modelů částic Architektura – modelování budov a krajin …

3D modelovací software Software pro 3D modelování Programy pro všeobecné modelování běžných předmětů Speciální programy pro modelování specifických objektů Možnost změny podoby modelů Nahlížení z různých úhlů (i simultálně)

3D modelovací software - programy 3ds MAX 3D grafika, vizualizace a animace Užíván v postprodukci, při výrobě reklam, filmů atd.

3D modelovací software - programy Inventor Parametrický, adaptivní 3D modelář Nejprodávanější strojírenská 3D CAD aplikace

3D modelovací software - programy Cinema 4D Multiplatformní program pro 3D grafiku Komplexní program

3D modelovací software - programy ScetchUP CAD software pro tvorbu 3D modelů Umožňuje geografické umístění prostřednictvím Google Earth

3D modelovací software - programy NX Program pro podporu činností v konstrukci a výrobě Návrh, výpočty, simulace, modelování…