Zkvalitnění výuky technických oborů Název projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů na Střední škole informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97 Název projektu:
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Střední průmyslová škola, Karviná
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno – P8
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL
Obor informační technologie
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
Projekty OP VK realizované pro elektrotechnické obory
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Fyzikou a chemií k technice
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Katedra počítačů ČVUT FEL
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Součásti:  základní škola – 15 žáků(1 třída s 5-ti postu- povými ročníky)  mateřská škola – 34 dětí (2 třídy)  školní družina – 15 žáků  školní jídelna.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Projekt EU PES ● je přímo řízen MŠMT ● je financován z ESF, z operačního programu ● "Vzdělávání pro konkurenceschopnost" ● je často pojmenován jako "Šablony"
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
ZELENÝ MOST MEZI ŠKOLOU A PRAXÍ ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ Partner projektu : Střední škola energetická a stavební,
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„Okna technickým oborům dokořán“
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
elektrotechnických měření
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

Zkvalitnění výuky technických oborů Název projektu:

Základní údaje o projektu

Zdroj financování:Operační program (JmK) Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.3.10/ Termín zahájení: (resp ) a ukončení: Dotace: ,- Kč ( ,- Kč požadavek)

Cíl projektu

Cílem projektu je výrazně zlepšit kvalitu výuky technických oborů na naší škole Projekt se týká následujících oborů: – Průmyslová ekologie – Informační technologie – ME (Elektrotechnika) – Elektromechanik pro stroje a zařízení se zaměřením na zabezpečovací techniku.

Očekávané výsledky projektu

Průmyslová ekologie Tvorba 4 odborných učebnic (po cca 100 stranách) Témata (jsou informativní, možno měnit): Energie ze slunce – pasivní, aktivní, fotovoltaika, fototermika, výhled do budoucnosti Energie země, vody, vzduchu, tepelná čerpadla, geotermální energie Větrná a vodní energie, biomasa jako zdroj tepla, pohonných hmot, bioplynu Pasivní domy (arch.návrhy), tepelná izolace stěn, podlah, stropů, stavební výplně, vzduchotěsnost, rekuperátory

Průmyslová ekologie – pokrač. Související elektronické výukové materiály Lektorování všech výukových materiálů Absolvování odb. školení vyučujících všech 4 témat Všechny učebnice budou vydány po 1O ks, elektronické materiály budou na e-learningovém portálu Výstup: – 40 ks učebnice (externí výroba)Termín: 5/2010 až 8/2011 – 4 CD s výukovým materiálem Termín: 5/2010 až 8/2011 pro pedagogy – 5 pedagogů absolvuje 4 školeníTermín: 5/2010 až 8/2011 – 20 závěrečných zpráv ze školení Termín: 5/2010 až 8/2011

Průmyslová ekologie – pokrač. HW – učebna ekologie (?) 2x Fotovoltaické panely 1x Fotovoltaická regulace 1x Otočný panel1x Fototermický kolektor 1x Solární výměník1x Solární hnací jednotka 1 Expansní nádoba 1x Bezp. ventil a nanometr 1x Sol. regulace a průtokoměr1x Ukázka (rozvod a izolace) 1x Malá větrná elektrárna 1x Regulace nabíjení 1x Tepelné čerpadlo (vzduch – vzduch) 1x Fénkolektor, vnější jednotka) Manuály a podklady pro měření (na e-portále) Termín: 5/2010 až 11/2010

Průmyslová ekologie – pokrač. HW - Technické zkvalitnění výuky Vybavení 8 odborných učeben multi- mediálními katedrami vč. počítačových sestav včetně zapojení a instalace SW. Předpoklad využití mimo PE i pro výuku cizích jazyků. Termín: 10/2010 až 12/2010

Elektromechanik pro stroje a zařízení se zaměřením na zabezpeč. techniku Nákup 5 sad domovních bezdrátových systémů Manuály a podklady pro měření (na e-portále) Termín: 5/2010 až 11/2010

IT a Elektrotechnika Internetový portál pro 12 odborných předmětů - Programování- Databáze - Operační systémy- Aplikační software -Informatika- Počítačové sítě -Hardware- Assembler -Grafika a Web-design- Praktická cvičení - Elektrotechnika- Automatizace Termín: 4/2010 až 6/2012

Další výstupy projektu exkurze a workshopy 6 exkurzí do laboratoří FAST VUT v Brně 6 workshopů nebo seminářů pro studenty 6 exkurzí do firmy Solartech. Každé akce se zúčastní celkem 180 studentů (6 skupin po 30 studentech). Termín: 10/1010 až 4/2012

3 zahraniční jednodenní exkurze do HTL Hollabrunn (3 skupiny po 40 studentech, tj. 120) s pedagogickým doprovodem 1 služební cesta pro 4učitele do HTL Hollabrunn (přípravná) Termín: 10/1010 až 5/2012 Další výstupy projektu zahraniční exkurze

Personální zajištění (realizační tým)

Předkladatel projektu: SŠ ITaSP, Brno, Purkyňova 97 Manažer projektuIng. Doušek Věcný manažerMgr. Smékalová, Ing. Horodyski Finanční manažer: ICT technik: R. Kolář Koordinátor e-learningového portálu Dr. Hrušková Odborný asistent Průmyslová ekologie Ing. Hamerník Odborný asistent Zabezpečovací technika Bc. Veverka Autoři a lektoři učebnic Průmyslové ekologie Odborní pracovníci jednotl. modulů e-learningu Lektoři 6 exkurzí Učitelé Průmyslové ekologie I. – III.

Odměny z dohod

Základem stanovení odměny je 2 násobek počtu výukových hodin daného předmětu 1. Odborný pracovník Programování 600 hod. (Odměna 135,-Kč za 1 hod.) 2. Odborný pracovník Databáze 480 hod. 3. Odborný pracovník Operační systémy 240 hod. 4. Odborný pracovník Aplikační software 360 hod. 5. Odborný pracovník Informatika 120 hod. 6. Odborný pracovník Počítačové sítě 480 hod. 7. Odborný pracovník Praktická cvičení 300 hod. 8. Odborný pracovník Elektrotechnika 300 hod. 9. Odborný pracovník Automatizace 300 hod. 10.Odborný pracovník Hardware 420 hod. 11. Odborný pracovník Assembler 180 hod. 12. Odborný pracovník Grafika a 660 hod. Web-design Učebnice ekologie 1 – IV. 4x400 hod. (Odměna 200 Kč za 1 hod.) Lektor učebnic ekologie I. – IV. 4 x 10 hod. (Odměna 230 Kč za 1 hod.)

Harmonogram prací

Harmonogram pro rok I.II.III.IV.V.VI.VII.VIII.IX.X.XI.XII. Tvorba odborných učebnic a školení pedagogů pro obor Průmyslová ekologie XXXXXXXX Zahraniční exkurze XX Workshopy a semináře pro žáky Průmyslové ekologie XX Vybavení dvou učeben pro zkvalitnění praktické výuky XXXXX Tvorba e-learningového portálu pro technické obory XXXXXXX Technické zkvalitnění výuky XXX

Harmonogram pro rok I.II.III.IV.V.VI.VII.VIIIIX.X.XI.XII. Tvorba odborných učebnic a školení pedagogů pro obor Průmyslová ekologie XXXXXXXX Zahraniční exkurzeXXXXXX Workshopy a semináře pro žáky Průmyslové ekologie XX Tvorba e-learningového portálu pro technické obory XXXXXXXXX

Harmonogram pro rok I.II.III.IV.V.VI.VII.VIIIIX.X.XI.XII. Zahraniční exkurzeXXXX Workshopy a semináře pro žáky Průmyslové ekologie XX Tvorba e- learningového portálu pro technické obory XXXXXX