SEVERSKÁ KOMBINACE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Advertisements

Historie lyžování.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Sportovní zařízení a akce
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Sportovní zařízení a akce
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
ATLETIKA - CHŮZE.
Velká Británie.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
PLAVÁNÍ.
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
ATLETIKA 2.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Letní olympijské hry v Číně
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
VY_32_INOVACE_3D.6.18 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tato prezentace byla vytvořena
SKOKY 2.
SNOWBOARDING.
LETY NA LYŽÍCH.
CURLING.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
Ženský halový atletický pětiboj
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Běžecké lyžování. Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Gymnastika doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Zimní olympijské hry Klikej.
Transkript prezentace:

SEVERSKÁ KOMBINACE

HISTORIE Dřívější název této sportovní disciplíny byl „závod sdružený“ Obsahuje závod ve skoku a závod v běhu Severská kombinace vznikla v polovině 19. století v Norsku Na olympijských hrách se poprvé sdruženáři objevili v Chamonix (FRA) v roce 1924

SOUČASNOST V současné době se v severské kombinaci pořádají dva druhy závodů - závod jednotlivců – skok a běh na 10 km - závod družstev – skok a běh 4 x 5 km V závodě se skáče oproti klasickým skokanským závodům pouze 1 soutěžní skok Běhá se volným stylem

SYSTÉM ZÁVODŮ Nejvýznamnějšími závody jsou ty, které jsou součástí olympijských her (1 x za 4 roky) Druhou nejvýznamnější akcí je mistrovství světa. Severská kombinace je součástí MS v klasických lyžařských disciplínách (1 x za 2 roky) Každoročně se koná světový pohár jako celosezonní soutěž, závody jsou rozmístěny takřka po celém světě

SYSTÉM ZÁVODŮ V létě se koná letní Grand Prix jako jakási obdoba zimního světového poháru

Děkuji za pozornost