Sekce Vliv manažerských struktur a kvality řízení podniku na jeho konkurenceschopnost v době hospodářských turbulencí. vedoucí sekce: prof. Ing. Milan.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podmínky optimalizace kapitálové struktury
Advertisements

Systém včasného varování pro odhalení symptomů krize stavebního projektu Ing. Michal Vondruška K126.
Proměny rodiny II. Ohrožující dítě, ohrožující rodina.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Řízení jako ekonomický nástroj v neziskových organizacích
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Správa a řízení obchodních společností
Rektor Zdroj:
Nehmotné statky a průmyslová práva: jejich ochrana, oceňování a komerční využití European Commission Enterprise and Industry.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_01.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Možnosti hodnocení ředitelů škol
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ VII. přednáška
1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.
KATEDRA PODNIKOHOSPODÁŘSKÁ 152
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
DIPLOMOVÝ SEMINÁŘ mkh_dis1
Organizace a řízení nadnárodních společností
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VZNIK.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
prof.Ing. Miroslav Hučka, CSc. Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava
Dobré odpoledne.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
INSTITUT ČISTÝCH TECHNOLOGIÍ TĚŽBY A UŽITÍ ENERGETICKÝCH SUROVIN
Výsledky studentské sekce konference Teoretické a praktické aspekty veřejných financí Vojtěch Pinter Vysoká škola báňská - Technická univerzita.
Prof. Ing. Jaroslav Jakš, DrSc.
Název předmětu: MANAGEMENT 1, ZÁKLADY MANAGEMENTU (BKH_MAN1, BKH_ZMAN) Rozsah: 12 hodin přímé výuky Způsob ukončení: Ústní zkouška s testem Sledování průběžného.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
II.PŘ Strategie podniku a růst hodnoty podniku 1.Strategie českých podniků v EU 2. Světové trendy podnikových strategií 3. Strategické podmínky konkurenceschopnosti.
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Projekt diplomové práce.  Vedoucí práce:  prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.  Autor práce  Jakub Zatloukal (UČO )
Název předmětu: ZÁKLADY MANAGEMENTU (BPH_ZMAN) Rozsah: 2/1 přímé výuky týdně Způsob ukončení: Ústní zkouška s testem Sledování průběžného studia: Autokorekční.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Správa aktiv pojišťovny, investiční činnost.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Prosperita a konkurenceschopnost František Laudát.
EKONOMICKÉ HODNOCENÍ ŽADATELŮ V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE (OPPI)
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Aktuálně z řídicího a kontrolního systému Setkání auditorů průmyslu Ing. Petr Kheil, úsek interní audit, Česká spořitelna, a.s. Český institut.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
PS 2015/16 Název předmětu: MANAGEMENT 1 (BPH_MAN1) Rozsah: 2/2 přímé výuky týdně Způsob ukončení: Ústní zkouška s testem Sledování průběžného studia: Autokorekční.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zpráva o globální konkurenceschopnosti Doc. Ing. Josef Taušer, Ph.D.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Osobní management – modul č.4
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
České Budějovice, červen 2016
Zdravotnický management
Obhajoba diplomové práce
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Transkript prezentace:

Sekce Vliv manažerských struktur a kvality řízení podniku na jeho konkurenceschopnost v době hospodářských turbulencí. vedoucí sekce: prof. Ing. Milan Malý, CSc.

ČasNázev příspěvkuPrezentující 14:00-14:10Zahájení, uvítání Prof. Ing. Milan Malý, CSc. VŠE v Praze 14:10-14:30Problémy správy společností ve finanční krizi a následné recesi Prof. Ing. Milan Malý, CSc. VŠE v Praze 14:30-14:50Vývoj rodovej rovnosti v správnych orgánoch spoločností PhDr. František Okruhlica, Ph.D. Univerzita Komenského v Bratislavě 14:50-15:10Groove Management and Entrepreneurial Society Ing. Antonín Moravec Ph.D. Ústav filosofie inovací Praha 15:10-15:40Přestávka 15:40-16:00 New Economy and Business Process Reengineering in the Public Transport Security System Vadim Pashkus St.Petersburg State University 16:00-16:20Podmínky optimalizace kapitálové struktury Ing. Karel Stelmach, Ph.D. Slezská univerzita v Opavě 16:20-16:40 Systém certifikácie odborníkov v oblasti projektového riadenia a jeho vplyv na konkurencieschopnosť podniku Ing. Mgr. Gabriela Kormancová, PhD. Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici 16:40-17:00Závěry jednání a hodnocení sekceProf. Ing. Milan Malý, CSc. Program sekce

Problémy správy společností ve finanční krizi a následné recesi Prof. Ing. Milan Malý, CSc. Konference Faktory prosperity podniků v lokálním a globálním prostředí optikou roku 2013 Sekce Vliv manažerských struktur a kvality řízení podniku na jeho konkurenceschopnost v době hospodářských turbulencí Říjen 2013

Příčiny finanční krize Správa společností Pojistka proti neúměrnému riziku Účetní standardy nedostatečné Systém odměňování vedoucích pracovníků Nejde pouze o problémy finančních institucí

Komparace s principy OECD pro správu společností Kontrola a komparace (Kirkpatrick, 2009)

Potvrzeno podezření: Selhaly kontrolní funkce správních orgánů u managementu rizika Nedostatečné monitorování

Dřívější selhání správy společností Konec 90-tých let cenová „bublina“ Hi-tech 2001: ENRON, WorldCOM

Úloha správy ve finanční krizi pohledy: Makroekonomické a strukturální podmínky Poznatky komisí: riziko, odměňování Ostatní aspekty

Management rizika Selhání bank, neinformovanost správních orgánů Stress testing, sdílení informací

Odměňování vedoucích pracovníků Odměny neodpovídají výsledkům firmy Vlastnictví akcií managementem, důsledky Změny ve správních orgánech Ředitel pro riziko (Chief Risk Officer)

Děkuji za pozornost