Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: 255032 Připravil: Petr Hrala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

Přístupnost webových stránek orgánů státní správy výzkumný projekt MI ČR YA RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, Brno, duben 2007.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Regionální kontaktní organizace – kontakty pro Evropský výzkumný prostor jsou součástí sítě regionálních a oborových kontaktních organizací NINET, které.
Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
Výstavba větrné elektrárny v lokalitě Varnsdorf-Špičák RCA Research.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
METODY A TECHNIKY VÝZKUMU
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Památky 11/ Obsah Obsahstrana 2 Metodologiestrana 3 Cíle projektustrana 5 Památky – vyhodnocení 11/2011strana 7.
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC (Výsledky II/ III/2006)
1 Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Představení výzkumného projektu CZ / /0203 POSTAVENÍ.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Spotřebitelský výzkum
Znalost a hodnocení ekologických nadací (Slovenská republika)
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
ZÁKLADNÍ SOUBOR Základní soubor (populace) je většinou myšlenková konstrukce, která obsahuje veškerá data, se kterými pracujeme a není vždy snadné jej.
Petra Jarábová Markéta Kanisová
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
KMPV cvičení 1 1 Kvantitativní metody výzkumu v praxi CVIČENÍ pro 3. část.
Prezentace výsledků průzkumu Naši sousedé z V4 Duben 2008 /Ředitel: Jan Tuček /Analyst: Martin Úlovec.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Fyzioterapie – životní prostředí a životní styl – praktika Milena Černá Ústav obecné hygieny.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Typy výzkumu  Kvantitativní  Kvalitativní  Smíšený  První zkoumá kolik lidí si co myslí atd …  Druhý co přesně si lidé myslí  Třetí je kombinací.
OPTIMALIZACE POJISTNÉ OCHRANY V POJIŠTĚNÍ OSOB Autor práce: Ing. Miroslav Čechmánek Vedoucí práce: Ing. Svatopluk Nečas, Ph.D.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
ZELENÝ KRUH Závěrečná zpráva z kvantitativního výzkumu Jitka Zítková, Jitka Haiderová Soukupová | duben/květen 2016.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Zadání projektu Kupr Jaroslav. Zadání: Vytvoření fiktivního programu pro jednodenní akci. Prezentace Prezentace projektu na cvičení ve stanovený termín.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Závěrečná zpráva ze sociologického výzkumu
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Analýza postavení migrantek a migrantů na území hl. m
Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny Fakulta sociálních studií
PORTFOLIO PEDAGOGA – DATA Z RYCHLÉHO ŠETŘENÍ NIDV 2016 Mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogů , Praha Tomáš Machalík.
Mgr. Tereza Brumovská, M.Sc.
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi
Sociologický výzkum II.
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Vyhodnocení stavební zakázky
ŽIVOTNÍ SPOKOJENOST U VYBRANÝCH POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍ
průběžná zpráva z 2. etapy sběru dat
Co říká česká veřejnost?
Sociologická analýza postojů a názorů obyvatel MČ
Transkript prezentace:

Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala

3 VÝCHODISKA PRŮZKUMU  Průzkum subjektivního hodnocení vlastního zdravotního stavu a operacionalizace kritérií pro ohodnocení stupně disability podle věku a pohlaví obecné populace České republiky byl proveden jako součást řešení výzkumného projektu, financovaného z prostředků Grantové agentury ČR (viz projekt č. 403/06/1836 na ).  Pro realizaci výzkumu bylo vybráno pravidelné omnibusové šetření agentury Opinion Window Research International jako cenově nejektivnější metoda  Kvůli zajištění dostatečně robustního vzorku i na úrovni jednotlivých krajů ČR předpokládá výzkumný plán realizovat celkem 4 vlny po 1,250 respondentech z obecné populace starší 18 let, a to:  V březnu, květnu, srpnu a říjnu roku 2006  Zatímco v březnové vlně byl použit širší soubor otázek pro porovnání různých přístupů k měření sebehodnocení zdravotního vztahu a vnímané disability, v následujících vlnách pak budou verifikovány pouze vybrané otázky s jasnou relevancí ke sledovanému tématu  V tomto okamžiku jsou k dispozici výsledky prvního z průzkumů

4 POUŽITÁ METODA PRŮZKUMU  Pravidelné omnibusové šetření agentury Opinion Window Research International na reprezentativním vzorku populace ČR ve věku 18 – 65 let  Doplněné o boost cca 250 respondentů ve věku 65 let a starších  Celkový počet rozhovorů:  Rozhovory probíhaly v období od 21. března - 6. dubna 2006  Respondenti byli vybíráni na základě kvótního předpisu, který zahrnoval:  Pohlaví  Věk  Kraj  Velikost místa bydliště

5 POUŽITÉ DEMOGRAFICKÉ UKAZATELE I.  Mezi hlavní socio-demografické ukazatele použité při popisu respondentů a jejich domácností, patří:  Pohlaví  Věk  Vzdělání  Rodinný stav  Ekonomická aktivita/zaměstnání respondenta  Kraj bydliště respondenta a jeho domácnosti  Velikost místa bydliště respondenta a jeho domácnosti

6 POUŽITÉ DEMOGRAFICKÉ UKAZATELE II. Báze: Všichni respondenti (n=1 252)

7 POUŽITÉ DEMOGRAFICKÉ UKAZATELE III. Báze: Všichni respondenti (n=1 252)

8 POUŽITÉ DEMOGRAFICKÉ UKAZATELE IV. Báze: Všichni respondenti (n=1 252)

9 POUŽITÉ DEMOGRAFICKÉ UKAZATELE V. Báze: Všichni respondenti (n=1 252)

10 POUŽITÉ DEMOGRAFICKÉ UKAZATELE VI.  Mezi další socio-demografické ukazatele použité při popisu respondentů a jejich domácností, patří:  Počet osob v domácnosti respondenta  Počet děti do 18 let ve jednotlivých věkových skupinách v domácnosti  Typ/skladba členů domácnosti  Typ bydlení domácnosti  Čistý měsíční příjem respondenta  Čistý měsíční příjem domácnosti respondenta  Sebehodnocení finanční situace domácnosti respondenta

11 POUŽITÉ DEMOGRAFICKÉ UKAZATELE VII. Báze: Všichni respondenti (n=1 252)