Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PORTFOLIO PEDAGOGA – DATA Z RYCHLÉHO ŠETŘENÍ NIDV 2016 Mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogů 2.12.2016, Praha Tomáš Machalík.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PORTFOLIO PEDAGOGA – DATA Z RYCHLÉHO ŠETŘENÍ NIDV 2016 Mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogů 2.12.2016, Praha Tomáš Machalík."— Transkript prezentace:

1 PORTFOLIO PEDAGOGA – DATA Z RYCHLÉHO ŠETŘENÍ NIDV Mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogů , Praha Tomáš Machalík

2 Metoda sběru dat a velikost vzorku
Výzkum ředitelů a učitelů byl koncipován jako převážně kvantitativní šetření s doplňující kvalitativní analýzou otevřených otázek. Pro obě cílové skupiny byl vytvořen individuální online dotazník. S využitím adresáře škol a školských zařízení byl vygenerován kontaktní list na relevantní školy (resp. ředitele), kterým byl odeslán zvací s žádostí, aby adresáti zároveň přeposlali tento svým učitelům (pro každou cílovou skupinu byl uveden odkaz na vlastní dotazník). Díky využití protokolu UTM byly později informace od respondenta doplněny oficiálními statistikami z Rejstříku škol a dalších zdrojů (např. sídlo, počet pedagogů, kapacita školy aj.). Sběr dat formou CAWI se uskutečnil ve dnech 10. až 17. listopadu 2016, přičemž se jednalo o kombinaci adresného a kvótního výběru. Vzorek škol (po očištění) ve výzkumu dosáhl velikosti 951 ředitelů, vzorek je po převážení reprezentativní z hlediska kohort stupně vzdělávání, kraje a klasifikované kapacity žáků. Velikost vzorku učitelů (po očištění) dosáhla 1 746 učitelů, vzorek je po převážení reprezentativní z hlediska počtu učitelů s rozložením na typ školy a kraj. Stupně (nebo úrovně) školy sestávaly z předškolního, základního, středního a jiného vzdělávání, kde posledně jmenované tvořily v podstatě bez výjimky vyšší odborné školy, základní umělecké školy a jazykové školy. Kapacita škol byla klasifikována jako malá (do 50 dětí/žáků), menší ( dětí/žáků), středně velká ( dětí/žáků) a velká (800 a více dětí/žáků). Kvóty pro kraje odpovídají 14 krajům v České republice.

3

4

5

6

7 Děkuji. machalik@nidv.cz


Stáhnout ppt "PORTFOLIO PEDAGOGA – DATA Z RYCHLÉHO ŠETŘENÍ NIDV 2016 Mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogů 2.12.2016, Praha Tomáš Machalík."

Podobné prezentace


Reklamy Google