Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Advertisements

Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Systémová integrace Ing. Roman Danel, Ph.D.
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Scia - Nemetschek Postavení SCIA v holdingu Nemetschek
Zlepšování jakosti.
Přínosy metodik  Větší produktivita a kooperace týmů  Komunikační standard  Specializace projektových týmů  Nezávislost na konkrétních řešitelích 
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
LABORANT Analytická štúdia. Dátový model Funkčný model Sekvenčný diagram Diagram spolupráce Dynamický model.
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Audit IT procesů ve FNOL
Value Engineering a Risk Management v přípravě dopravních staveb Ing. František Benč, Ph.D. Zajištění kvality projektu při snížení.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
3. Životní cyklus a procesy projektu
Plánování zajištění jakosti produktu dle ISO/IEC 9126 Princip a představení praktického řešení Robert Pergl Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Ekonomika informačních systémů
Předmět: Řízení podniku 1
Systém managementu jakosti
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Digitální mapa Prahy.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
MODERNÍ ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE. Obsah Vývoj reprografických služeb Co by dnes měli projekční, developerské a stavební firmy požadovat od svého.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Realizační tým ICZ duben 2005
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Komplexní produktivní údržba (TPM)
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Softwarové inženýrství semestrální projekt
2. Životní cyklus a procesy projektu
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
N ÁVRH A REALIZACE VYLEPŠENÍ OBJEDNÁVKOVÉHO SYSTÉMU PRO PRODEJ PNEUMATIK Vypracoval:Tomáš Kolník.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
KPV/PIS KPV/PIS  Jaroslav Plzák  Lukáš Choulík  Tomáš Kraus Websol s.r.o.
Ing. Zdeněk Blažek AGROTECH Firma AGROTECH je komplexním dodavatelem zboží a služeb v oblasti označování zboží. Dodáváme samolepící etikety, termotransferové.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Systém managementu jakosti
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Digitální učební materiál
, Brno Autor práce: Bc. Tomáš Vencálek
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Plán na zvýšení spokojenosti zákazníků Zvýšení spokojenosti zákazníků
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš Štvrtecký (68291,

Představení společnosti Koda s.r.o. Vývoj informačních systémů pro řízení výroby a outsourcing Systém poskytuje komplexní pokrytí všech aspektů výroby od začátku do konce výrobního procesu Systém je navržen modulárně a lze jej napojit na systém zákazníka Jan Horáček – management Karel Poděs – obchodník

Představení projektu propojení systému IS KODA a SUP Vytvoření propojení aplikací objednávkového/účetního systému SUP a IS KODA Cíle:  spokojnost zákazníka  kvalitní zpracování propojení systému  dokumentace  zisk

Představení projektu (2) Postup: Modul propojení systémů - protypování Rizika: Chybná analýza V průběhu vytváření prototypu se zistila nedostatečná technologická know-how. V rámci každé etapy počítat s výpadky pracovníků (cca 2-3 nahradíme v pohodě) Najmutí neschopných pracovníků.

Harmonogram Výběrové řízení Školení Analýza a návrh  Analýza systému a specifikace  Návrh řešení Tvorba prototypu Programování Testy Nasazení do provozu

Harmonogram (2)

Harmonogram (3)

Plánování termínů a ceny Při plánování termínů a stanovování cen jsme vycházeli z našich dosavadních zkušeností Při stanovení ceny vycházíme z průzkumu trhu Doba projektu odhadnuta na 6 měsíců Výsledná cena celého projektu je ,- Kč Při stanovení jsme vycházeli z odhadu COCOMO II

Plánování termínů a ceny (2)

Kvalita Testy- unit testy, black box Inspekce Metriky  Počet řádků / ČD  Method Hiding Factor  Cyklomatická Standarty  ISO Systémy managementu akosti  ISO – Systém řízení bezpečnosti informací  CMM úrovně 2

Sebehodnocení podle CMM Naše společnost dosahuje úroveň 2:  Plánování softwarového projektu: Plán projektu byl vypracován a udržován pomocí MS Projektu (Ganttův a sítový diagram, PERT odhad).  Řízené subkontrakty na software: Požadavky na změnu systému 3. strany jsou realizovány jako jednotlivé subkontrakty dodavateli tohoto systému.  Zajištění kvality: Pro zajištění a kontrolu kvality vyvíjeného softwaru je použita dříve zmíněná sada metrik, průběžných testů a inspekcí.  Řízení softwarových konfigurací: máme definované protokoly na řízení softwarových konfigurací

Zhrnutí a možná vylepšení Chceme kvalitní a výkonné propojení systémů Důraz kladen na spokojenost zákazníka Minimum chyb při vývoji Důraz klademe na znovupoužitelnost vyvíjených modulů Zlepšit uživatelské prostředí systémů Zlepšit konzultantské služby Implementovat vyvinuté řešení i dalším zákazníkům