Činnosti spojené s projekty a ERP Skorkovský, ESF MU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MARKETING A MANAGEMENT
Advertisements

ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Tvorba cen v maloobchodě
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Zpětnovazební obvody v ekonomice Skorkovský KPH ESF MU Brno.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
2.Marketingové prostředí
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Jaromír Skorkovský Training manager , Praha PrintVis – Cesta k lepším výsledkům.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Podnikatelský plán struktura plánu.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Ing. J. Skorkovský, CSc. pro ESF MU
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
Strategický marketingový proces: plánovací etapa
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Stručný úvod MPH_RIOP | BPH_PIS1
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Basics of TOC and how to Analyze a Variety of Cases RIOP 2007 Skorkovský ESF -MU To nejlepší lze dosáhnout pouze s nasazením maximální vášně pro věc.
CRM a jeho možné využití
MARKETINGOVÉ STRATEGIE NA TRZÍCH EU MLÉKÁRNA KUNÍN
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
1 Činnosti spojené s projekty a ERP Skorkovský, ESF MU Warning : if some of the slide is marked by Not Study Zone icon, you are not oblige to study.Only.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Struktura podnikatelského plánu
Petr Mikšovič CEO, SOVA NET, s.r.o. Význam on-line strategie v B2B.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
KPV/PIS KPV/PIS  Jaroslav Plzák  Lukáš Choulík  Tomáš Kraus Websol s.r.o.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
Orsoft Open – stav modulů
Marketingový plán podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Vysoká škola technická a ekonomická
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Ing. J. Skorkovský, CSc. pro ESF MU
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2-druhá část
Transkript prezentace:

Činnosti spojené s projekty a ERP Skorkovský, ESF MU

Základní problém Máme ohromné množství dat… a přitom minium informací podporujících rozhodování

Takový obyčejný obchodní případ.. Tiskárna někde v Horní Dolní má malý problém Pro řízení polygrafických procesů používají : ekonomický systém Pohoda systém pro kalkulace, logistiku, řízení výroby a další procesy napsaný : v zastaralém prostředí FOX PRO jedním jediným člověkem MS Office

Takový obyčejný obchodní případ.. Ostré konkurenční prostředí vyžadující : rychlou reakci na poptávku variabilní nabídky a jejich okamžitou kalkulaci zkracování dodacích termínů procesy řízené podle flexibilního workflow přesné oceňování ukončených zakázek zpětné vazby na vnější a vnitřní signály : důvody odmítnutí nabídek důvody neočekávaných nákladů

Takový obyčejný obchodní případ.. Ostré konkurenční prostředí vyžadující : pokrytí všech základních procesů : předtisková příprava (DTP, CTP,…) nákup materiálu (papír, barvy,..) tisk různými technologiemi plánování výroby a dílenské řízení dokončovací operace ořezávání snášení vazba vysekávání generace výdejek a faktur sledování salda a tak dále a tak dále

Tiskařský stroj a barvy

Takový obyčejný obchodní případ.. Úzká místa(TOC) – hrozby (SWOT) : zastaralý systém, který je nutno stále upravovat heterogenní části IT nástrojů (finance, kalkulace, výroba, plánování, personalistika,..) neposkytují nikdy přesný obraz stavu – data se mezi aplikace „přenášejí“ – zdroj chyb kalkulace je závislá na chybujícím lidském faktoru jeden autor systému, který zatím funguje

Takový obyčejný obchodní případ.. Úzká místa(TOC) – hrozby (SWOT) : internetové aukce upřednostňují konkurenty, kteří jsou levnější a rychlejší velikost objednávaných dávek papírů a barev stojí na nepřesných odhadech nákupčích (při vysokém počtu zakázek, strojů a typů papíru je optimalizace nákupu vedoucí k nižším aktivům při zachování dobré servisní úrovně je odhad nakupovaného množství v čase nad síly jedince s tužkou) Vstup do pásma Gazy

Takový obyčejný obchodní případ.. Přichází údajný spasitel a nabízí : moderní flexibilní ERP systém zázemí IT firmy s tradicí zázemí globálního dodavatele Přicházející mesiáš ovšem nenabízí : znalost polygrafických procesů aplikaci, která umí tyto procesy řídit a je plně integrovaná s nabízeným ERP Přicházející uchazeč o zakázku by musel : procesům porozumět aplikaci ve vývojovém prostředí ERP napsat provést implementaci místo výše uvedených bodů najít již existující vertikální a celosvětové, vyzkoušené řešení

Takový obyčejný obchodní případ.. Nalezení vertikály je správně ! jde o cizí firmu, která řešení Print už implementovala 100-krát a v různých jazycích Print ERP Účetnictví Logistika Nákup a Prodej CRM Jedna DB

Takový obyčejný obchodní případ.. Uspořádá se Live Meeting kde se autor aplikace na dálku předvede : nastavení aplikace základní funkce a „sweet points“ řízení průběhu zakázky Prezentaci překládají místní potenciální dodavatelé Zákazník je spokojený a očekává další akce Dodavatel uzavře smlouvu o lokalizaci a šíření pro určitou geografickou lokalitu

Pohled na hlavní obrazovku aplikace Print

Pohled na obrazovku aplikace Print (vyřazení a parametry)

Takový obyčejný obchodní případ.. Některé důvody, které vedou dodavatele ke smlouvě s autorem aplikace Print : analýza místního trhu (SWOT,GAP) očekávání opakovaných prodejů – slibný tržní segment analýzy konkurence na trhu možná spolupráce kvalifikovaných zdrojů v zahraničí (prodej služeb)

Položky projektu.. Činnosti získání nutných znalostí z polygrafie úvodní školení jmenování týmu a jeho vedení rozpočet (náklady a „business plan“- výnosy) lokalizace jazyk X->CSY úprava ERP a Print pro české podmínky zvládnutí vnitřní logiky aplikace další, podrobnější školení

Položky projektu.. Činnosti překlady marketingových materiálů a jejich tisk do schválených šablon vytvoření PWP prezentací nutných pro další obchodní aktivity vytipování prospektů – segmenty trhu pojmenování přínosů a „selling against“ prezentace u vybraných zákazníků a reakce na otázky- zpětná vazba zvyšuje znalosti o procesech a zvyklostech v oboru generace upravených ceníků pro aplikaci Print

Položky projektu.. Činnosti organizace semináře typu „Kick-Off“ („slavnostní výkop“) kde a kdo a co a proč a kdy příprava prezentací pozvánka a její grafická a obsahová úroveň zaslání pozvánek a zpětná vazba (follow-up) Kick-Off zmapování zájmu a úprava strategie a plánování zdrojů

Položky projektu.. Gantt

Položky projektu.. Činnosti podpis smlouvy s pilotním zákazníkem Implementace systému (pouze vybrané činnosti) studie, analýza, cílový koncept,… úvodní školení úpravy systému testy úprav převody dat a nastavení tkzv. technologických „master data“ prodej licencí a případně HW prostředků změnová řízení

Položky projektu.. Činnosti Implementace systému (pouze vybrané činnosti) školení na již reálnými daty naplněném systému inventury a převody zůstatků na účtech ostrý start dohled za chodu Znalosti spojené s řízením projektu

Dopadl projekt úspěšně ? 28 % 10 % 20 % 30 % 3% MAX - Maximální dosažitelná hodnota 100%-Plánovaná hodnota 80%-Prahová hodnota CRM 20% Skladování 10% Výroba 20% Prodej 20% Nákup 15% Finance 15% Snímek 0 28% 10% 20% 30% 3% Snímek 1 86% 90% 95% 80,5% 95% 81%

Další možný projekt.. Hotelový řetězec Rocco Forte * * * * * Kde ? (2x, Skotsko 1x, Německo 2x, Praha 1x,Řím, Florencie, Swiss, Rusko ….) Výběr použitého SW (vybraná firma pro dodávku účetního back end systému ERP : Serenissima Informatica, Padova) Výběr lokálního partnera (CZ MS Dynamics NAV partner X : požadavky -> stabilita, znalost mezinárodního prostředí, jazyková připravenost, reference v zahraničí,… ) Miláno (serverová farma pro všechny hotely) Všechny hotely používají stejnou účetní osnovu (USoA) – mimo jiné jednodušší konsolidace (IFRS) Výběr hotelového SW a účetního SW

Základní koncept (přehled) Dataport 847 Czech strings

Překlad textových řetězců pro komunikaci Protel Dynamics NAV do češtiny (nutná znalost terminologie a jazyka) 847 Czech strings

Rozvaha (generace pomocí nástroje účetní schéma) Účetní schéma

Uniform System of Accounts Accrued Revenues (příjmy příštích období) Hlavní knihaZákazník Income (příjem nebyl zatím realizován)

Další možný projekt –Automotive, Appliances

Podélné a příčné řezání oceli

Znalosti metod nutných pro řízení procesů Teorie omezení Metoda kritického řetězu Myšlenkové stromy Průtokové účetnictví Balanced Scorecard SWOT a Gap Analysis MS Office (Word,Powerpoint a Excel) ERP systém a jeho logiku Řízení logistiky Řízení financí a controlling Řízení výroby (MRP a MRP-II) Analýza trhu

Znalosti metod nutných pro řízení procesů Právní aspekty smluv Řízení nákladů Cizí jazyky Základní znalosti IT architektur Metody řízení projektů Business Analytics a aplikace s tím spojené Metody pro podporu rozhodování Řízení rizika Základy marketingu

Zjednodušené schéma využívání ERP ERP Transakce - položky DB ERP Partneři ZprávyNáhledy Informace (trendy) Znalost metod řízení procesů a metrik Rozhodnutí Podnik Klíčová znalost Klíčová rozhodnutí

Děkuji za pozornost Bude umístěno na webu ve studijních materiálech Když každý táhne za jiný konec provazu, projekt se nepodaří…