Ministerstvo průmyslu a obchodu 8. října 2009 Mgr. Radoslav Klepáč – vedoucí OEÚ ZÚ Bern.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Evropské internetové obchodní databáze
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Celostátní síť pro venkov
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Sankce a omezující opatření
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Ruská federace x WTO a OECD
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Vazby ČR a EU na světovou ekonomiku
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
European Procurement Forum v New Yorku Martin Dvořák Generální konzul ČR v New Yorku 17. prosince 2013.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Společná obchodní politika EU
3. PLATEBNÍ BILANCE.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Pohled hospodářských a sociálních.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Evropská ekonomická integrace.
Obecná ekonomie 16. Zahraniční obchod.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Mezinárodní finanční instituce.
Právní regulace zahraničně obchodních vztahů ČR aspekt veřejnoprávní –obchod uvnitř EU (intrakomunitární) –obchod s nečlenskými státy aspekt soukromoprávní.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Aktuální vývoj a příležitosti v česko-německých obchodně- ekonomických vztazích Tomáš EHLER vedoucí obchodně-ekonomického úseku ZÚ Berlín Velvyslanectví.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
5/ Typy diplomacie, státní propagace, krajané - cíle diplomacie jsou mnohovrstevné - specializované instituce (Česká centra, CzechTrade, CzechTourism,
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Albánie Vzájemné ekonomické vazby
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Centrum mezistátních úhrad Tereza Hylmarová
Informační zdroje české veřejné správy
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Prezentace Diplomatické akademie.
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Vládní program na podporu exportu
Transkript prezentace:

Ministerstvo průmyslu a obchodu 8. října 2009 Mgr. Radoslav Klepáč – vedoucí OEÚ ZÚ Bern

 Základní informace o teritoriu  Instituce působící v obchodním styku  Podmínky vstupu na místní trh  Hledání obchodních partnerů či zástupců  Přehled obchodní spolupráce s ČR  Veřejné zakázky  Informační zdroje

 Základní informační portál  Navázání diplomatických styků mezi ČR a LI

   ex_cs.htm ex_cs.htm

 – informace o činnosti institucí státní správy  – informace o hospodářské situaci Švýcarska, pohybu zboží a o celních sazbách  - informace pro a o firmách působících v ‚CR, které jsou švýcarského původu  - informace o podmínkách výkonu práce ve Švýcarsku, povinná hlášení o pracovním pobytu zahraničních pracovníků

 Přímý prodej, prodej prostřednictvím obchodnho zástupce  Obchodní zvyklosti, pravidla pro komunikaci s obchodním partnerem  Certifikace  Vstup do národních či mezinárodních řetězců

 Firemní svazy a asociace –  Sdružení prodejců – Verband Verkaufsorientierter Fachleute und Firmen  Sdružení Adlatus – síť vedoucích pracovníků a specialistů  Oborové výstavy –

 - teritoriální informace, kap Komoditní struktura českého vývozu a dovozu  – teritoriální informace švýcarské agentury na podporu obchodu a investic

 - informace o aktuálně vypisovaných výběrových řízeních na úrovni spolkové i kantonální  CERN – Evropská organizace pro jaderný výzkum 

 - základní vstupní portál k informacím o Lichtenštejském knížectví  Obnovení diplomatických vztahů mezi ČR a Lichtenštejnským knížectvím

 Přehled informačních zdrojů :                   

  Obchodně ekonomický úsek – vedoucí úseku:  Mgr. Radoslav Klepáč, velvyslanecký rada  Děkuji za pozornost.