Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
snadná tvorba www stránek zadarmo
Advertisements

Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Úprava fotografie – ostatní efekty
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Změny rozměrů a otočení fotografie
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Obrázek v prostředí MS-WORD
CorelDRAW Začínáme… Grafika této prezentace byla vytvořena v programu CorelDRAW.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
VY_I/2_INOVACE_64_WordPad
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
ZONER CALLISTO Pracovní postup tvorby obrázku
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Rovnání horizontu, úprava kolinearity a perspektivy
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Počítačová grafika (základy práce ve vektorovém kreslicím programu)
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
INFORMATIKA 9. ročník.
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
TEXTOVÝ EDITOR.
Jak postupovat při tvorbě návrhu obálky do časopisu - Pomůcka pro studenty -
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Vkládání kreslených útvarů
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ZÁKLADNÍ ÚPRAVY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA PROGRAMY A NÁSTROJE PRO PRÁCI S VEKTOROVOU GRAFIKOU 3 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vektorové programy Bitmapové obrázky Vložení, velikost, pozice Zoner Callisto Autor: Jiří Petr.
Kreslíme vektorovou grafiku (6) Práce s textem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
GIMP : úpravy fotografií
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Zoner Photo Studio – prakticky (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Kreslíme vektorovou grafiku (6)
Tvorba tabulek ve Wordu
Grafická úprava formuláře
Základní nástroje v Adobe Photoshopu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základy maskování v Adobe Photoshop
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – výběrové nástroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Rovnání horizontu, úprava kolinaerity a perspektivy
Změny rozměrů a otočení fotografie
Transkript prezentace:

Tímto nástrojem můžeme provést různé doplnění, nebo rozšíření základního obrázku. Pro koláže použijeme ještě nástroje „rozmazání“ a zadáním % rozmazání okrajů je pak prolnutí pozvolné.

Nástroj najdeme v „editoru“, liště „upravit“. Použijeme jej v případě, že víme, že ve schránce (úložná paměť OS) nemáme nakopírovaný obrázek k vložení. Použití ikony stejného nástroje je totožné, s tím rozdílem, že máme obrázek ve schránce.

Tato výzva ke vložení se nám otevře po kliknutí na řádek „obrázek do obrázku“, nebo po kliknutí na ikonu, když nemáme obrázek ve schránce. Vyzívá nás k „výběru obrázku“ z adresářů.

Ze základního obrázku provedeme výběr a ořez použitelné části ke znásobení pro vyrobení podkladu. Ořez provedeme kliknutím pravého tlačítka myši do prostoru výběru.

Oříznutý výběr upravíme nástrojem „Upravit barvy“. Odstín volíme s ohledem na jeho použití, např. rám obrazu s obdobným, nebo kontrastním barevným laděním.

Pro složení čtveřice připraveného výřezu si vytvoříme dostatečně velkou, novou pracovní plochu nástroji „Soubor/Nový“. Rozměr musí odpovídat dvojnásobku výšky a šířky základního výřezu.

Vložení výřezu do pracovní plochy je jen jednou z metod sestavení podkladu navazujícího i při dalším znásobování. Je možné i přidávání prázdné plochy (plátna) v násobcích základního obrazu. Základní obrázek otáčíme a převracíme tak, že použijeme nástroje ZONER-u v úpravách.

Postupně vkládáme výřez otočený, nebo převrácený. Snažíme se o co nejpřesnější návaznost. Poslední díl je převrácený svisle.

Přidávání plochy pro vložení dalšího dílu výřezu provedeme na přesný rozměr základního výřezu

Při variantě vkládání do pracovní plochy musíme přesahující pracovní plochu oříznout. Upravíme rozměr složeného podkladu tak, aby přesahoval velikost vkládané fotky.

Podklad Podklad s vloženou fotkou

Pokud by rozměr podkladu a fotografie nepřesahoval stejnoměrně, příjde na řadu nástroj ořezu, kterým rámeček upravíme na stejnou šířku, pokud nemáme v úmyslu přidávat do některé, zřejmě spodní části vkládat popis, případně jiný text.

Poslední úpravou stejnoměrného rámečku je nastínování vnějších hran nástrojem „efekt 3D“. Barvu, šířku, výšku a průhlednost okraje volíme v souladu se základními barvami rámečku.