Úloha marketingu v řízení podniku Nová (digitální) ekonomika jako východiska pro pochopení MŘP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

ÚVOD DO MARKETINGU.
Best Online Media Mediální zastoupení 21 webů zejména z oblasti informačních technologií připravuje internetové reklamní kampaně na míru a nyní uvádí ve.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Podnikové informační systémy úvod
Veronika Dubská A09B0007P KMA/MAB
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_04.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Představujeme službu Samepage
Úvod do marketingu.
„Z retailu do e-commerce a zpět“ … více otázek než odpovědí… Jitka Dvořáková.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
TYPOLOGIE V OBLASTI E- BUSINESS. E-business – veškeré formy elektronické komunikace a obchodování, kdy jsou využívány internet, intranet, extranet E-comerce.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Marketingové prostředí
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
úvod pojetí a obsah marketingu
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Ing. Petra Andrlová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Přednáška: DISTRIBUCE Distribuce - soubor všech podniků a jednotlivců, kteří se stanou vlastníky nebo budou nápomocni při převodu vlastnictví produktů.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
„5 M“ Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2 –
POSTAVENÍ FIRMY - Rizika povolání FIRMA ORGANIZACE LIDSKÝ FAKTOR CÍLE Ekonomie Politika Ekologie Legislativa Trh Riziko v centrálně řízené ekonomice v.
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
8. Marketing.
T- 5 Marketingový mix v pojišťovnictví. Pojistný produkt.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
Petr Mikšovič CEO, SOVA NET, s.r.o. Význam on-line strategie v B2B.
MARKETING. Marketing Metoda řízení, při níž se zaměřujeme na potřeby zákazníků 1. výběr vhodné cílové skupiny 2. výběr marketingových nástrojů.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
FINANČNÍ GRAMOTNOST REKLAMA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
4. P – Promotion – komunikace Jde o komunikaci se zákazníkem. Pro komunikaci firma obvykle volí tzv. princip AIDA. A – Awareness (upoutání pozornosti),
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
SOFTWARE Operační systémy.
Vysoká škola technická a ekonomická
Ing. Veronika Dostálková MBA
MARKETING Přednáška P
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Internet - historie.
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Ekonomika malých a středních podniků
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Informační systémy podnikové systémy CRM
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Představení Úvod Celé je to pojaté spíše jako představení služby a jejích možností, nežli konkrétní ukázky Lukáš Čochner.
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Úloha marketingu v řízení podniku Nová (digitální) ekonomika jako východiska pro pochopení MŘP

Co je marketing? Marketing není jenom barevný leták, ale komplexní, navazující, žijící proces, zahrnující výzkum trhu a potřeb zákazníků, implementaci výsledků VaV, řízení znalostí a informací, plánování, vytváření strategií (produktových, cenových, komunikačních, distribučních) pro úspěšný prodej a ziskovost firmy. Definujte marketingové aktivity Vysoké školy finanční a správní, o.p.s. z pohledu : -Zákazníků -Produktů -Cenotvorby -Komunikace -Distribuce -Plánování -Konkurence -Strategie

Marketing a jeho vymezení V čem spočívá úspěch společnosti Apple ? Úspěch obchodní strategie Steva Jobse stál na tom, že dokázal vycítit aktuální potřeby trhu, klást důraz na jednoduchost použití a nepodceňoval design, za který si zájemci rádi připlatí, neboť jim dává pocit výjimečnosti. Každý nově uváděný výrobek na trh sebou přináší i jedinečný slogan „Think differently“ „iThink, therefore iMac“ „It's Here. It's Real. It's Amazing.“ „Můj sen je, aby každý člověk na světě měl svůj vlastní počítač Apple.“ Inovace jako nástroj marketingu – co si představíte pod tímto heslem, trendem, konstatováním v návaznosti na produkty společnosti Apple?

iCloud – elektronická služba Svět informačních technologií v posledních letech směřuje k úspoře nákladů a jedním z nástrojů je tzv. vizualizace. Apple tuto myšlenku přijal za svoji a rozvinul ji dalšími směry. S podzimem roku 2011 začíná nabízet elektronickou službu iCloud. Představa cloudu vychází z prosté myšlenky, že uživatelé jsou frustrováni neustálým kopírováním dat mezi jednotlivými zařízeními (počítač, flash disk, notebook, telefon atp.) iCloud znamená doslova revoluci v používání a uvažování uživatelů o souborech a dokumentech (např. hudba, fotografie, videa). Jde o cloudové úložiště pro tři hlavní typy dat: hudba, informace a dokumenty. Služba umožňuje uživateli uložit své data do online prostředí (tedy na jedno místo) a přistupovat k nim z různých zařízení, a to odkudkoliv, kde má uživatel přístup k internetu. Obrázky si tak uživatel může ráno otevřít na svém osobním počítači, tytéž pak v poledne ukázat kolegům při obědě na svém iPodu atd. Zajímavostí je, že tato služba není vázána pouze na operační systém Applu a je možné k němu přistupovat například z běžného počítače s předinstalovaným operačním systémem Windows. „Je to nejjednodušší způsob správy Vašeho obsahu. Vlastně ho spravovat vůbec nemusíte.“ spravne-nastavit-synchronizaci/

Marketing je o vytváření konkurenční výhody Produkt poskytuje výhodu tehdy, jestliže uspokojí potřebu nebo přání důležité pro zákazníky. Google hned po svém založení přišel s nápadem tzv. „doodles“ (z anglického čmáranice/klikyháky), tedy oživení loga k různým výročím, důležitým událostem či jen tak pro obveselení. Za dobu existence google takto graficky ztvárnil 400 „doodles“, z nichž některá se stala doslova hitem. Oficiálním grafikem všech tematických log je Dennis Hwang, 27letý Korejec.

Společnost Google Vztah společnosti Google k jejím zákazníkům je shrnut do sloganu společnosti „Don´t be evil“. Tato slova platí jak uvnitř společnosti, tak i směrem k jejím zákazníkům. Posláním společnosti je poskytovat produkty na té nejvyšší technické úrovni a vytvářet se zákazníky vztah založený na vzájemné důvěře. Primární cílovou skupinou společnosti Google jsou všichni uživatelé internetu, tedy technicky zdatní příslušníci mladší a střední generace Internet a zejména vyhledávač Google se staly mocným nástrojem při analýze trhu a segmentaci zákazníků. Googlu nabídnul takové množství nástrojů, díky kterému postupně získal jak běžné zákazníky např. aplikacemi Gmail - ový klient s velkým množstvím intergovaných funkcí., Picassa, tak i firemní zákazníky díky praktickým nástrojům jako AdWords Select - Nástroj pro zadávání online reklamy, Google Analytics - řešení webové analýzy pro podniky, které poskytuje přehled o provozu na webových stránkách a o efektivitě komunikovaných reklamních sděleních.

E-služba Google Analytics Jedná se o službu, která umožňuje sledovat návštěvnost webových stránek a zabývat se otázkami efektivity marketingu. Služba je zdarma (bezplatná verze je omezena na 5 milionů zobrazení stránek měsíčně, uživatelé s aktivním účtem Google AdWords mohou sledovat zobrazení stránek bez omezení). Samotnou statistiku je následně možné zobrazit pomocí integrovaných funkcí grafů, a to včetně velice přehledných pohyblivých grafů. Příklad – účet Ravak přístupů z odkazů partnerských webů, přístupů z odkazů oborově zaměřených portálů (většinou placených), přístupů z ostatních registračních zápisů, Celkem návštěv

Společnost Microsoft Bil Gates v počátcích Microsoftu vyslovil svoji vizi „Chci, aby v budoucnu měl každý člověk počítač na svém stole“ Výhodou Microsoftu byla a stále ještě je rozšíření jeho operačního systému. Dokonalá znalost aktuální situace zákazníků je základem každého dalšího návrhu licenční politiky a produktových balíčků. Společnost Microsoft dodává své produkty několika cílovým skupinám: sektor B2B (korporátní uživatelé) sektor B2G (vláda a státní instituce včetně školství) sektor B2C (jednotlivci) Jaké jsou dle Vašeho názoru konkurenční výhody velkých konkurentů Microsoftu, jako jsou mimo jiné IBM, Sun Microsystems, Adobe, Oracle, Red Hat?

Nejčastější pojmy v oblasti e-businessu Pro novou ekonomiku je charakteristická často používaná předpona "e", respektive přívlastek "elektronický". Mezi nejčastěji používaná spojení patří : e-business (elektronická komunikace v podnikání a obchodování), e-commerce ( konečné aktivity elektronického obchodování), e-selling (zaměřený na nabídku a prodej), e-buying (zaměřený na nákupní aktivity) e-procurement (elektronické prostředí), e-SCM (elektronické řízení dodavatelského řetězce), e-marketing (elektronický marketing), e-payments (elektronické platby), e-HRM (elektronické řízení lidských zdrojů), e-learning (elektronické vzdělávání), e-gambling (elektronické hraní zábavných her), e-government (elektronické služby státní správy)………

Funkce internetu a jejich význam VŠFS Funkce informačně-katalogizační - průvodce každodenními informacemi Funkce marketingového média – nosič informací, funkce komunikačního média - oboustranná komunikace, reklama, podpora prodeje Funkce prodejního kanálu - prostorově neomezené teritoriální obchodování Funkce nástroje změny životního stylu - lidé jsou konfrontováni s novými životními styly, návyky, touží po věcech a hodnotách, které nejsou v daném místě k dispozici Přiřaďte ke každé funkci konkrétní aktivitu či opatření, obsah pro VŠFS

Internet jako nástroj obchodu a marketingu – názvosloví Uveďte konkrétní příklady elektronického nakupování – z vlastní zkušenosti. Jaké jsou výhody pro Vás, jako zákazníka, Jaké jsou výhody pro firmu? Cílovou skupinou jsou spotřebitelé Cílovou skupinou jsou firmy Iniciativa vychází od firmy B2C ( Business to customer) B2B ( business to business) Iniciativa vychází od spotřebitele C2C ( customer to customer) C2B ( consumer to business)

E-shop Podmnožinou E-C je Internetový obchod, v ČR označovaný jako E-Shop. Které vlastnosti, služby očekáváte od e-shopů?

B2B elektronické tržiště – druhy Vyberte si jedno z výše jmenovaných elektronických tržišť a vyhodnoťte, zda je výhodné stát se (z pohledu vámi vybraného konkrétního podniku) registrovaným uživatelem