ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
CZ / /0342 Vytvoření učebního manuálu pro akreditovaný kurz „Manažer ISŘ se znalostí OH a krizového řízení“ CEMC – České ekologické manažerské.
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZ / /0369 HARBOUR centrum pro poradenství v řízení lidských zdrojů a tvorbě projektů PERSONA GRATA v.o.s , Vodičkova.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
357 - Činnost poradenského, konzultačního a informačního centra pro public relations aktivity MSP (včetně zaměstnanců) OSVČ a členů příslušných profesních.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Výzva k předkládání žádostí
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost CSR jako nástroj konkurenceschopnosti MSP v Praze CZ.04.3.07/4.1.02.3/0378 Žadatel: ICN, o.p.s. Partner: Nadace Auxilia Marek Šedivý, 603 154 999, sedivy@icn.cz www.neziskovky.cz

1. Zaměření projektu a) Hlavní cíl projektu: Zlepšit úroveň informovanosti zaměstnavatelů a zaměstnanců o corporate social responsibility jako o efektivním nástroji zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků v Praze.

1. Zaměření projektu b) Dílčí cíle: Formulovat příležitosti a omezení MSP ve specifickém prostředí hl. města Prahy při zavádění koncepce corporate social responsibility. Poskytnout informace malým a středním podnikům o významu CSR pro posílení pozice (značky) na trhu a získání konkurenční výhody. Poskytnout malým a středním podnikům návod, jak prostřednictvím CSR zkvalitnit zaměstnanecké prostředí a optimalizovat vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli. Vytvořit a pilotně ověřit metodiku CSR pro pražské MSP. Systematicky medializovat a vytvářet povědomí o tématu CSR malých a středních podniků v Praze. Vytvořit možnosti k síťování podnikatelských a nepodnikatelských subjektů, relevantních parterů pro realizaci koncepce CSR (neziskové organizace, veřejná správa, média) prostřednictvím informačních a poradenských služeb.

2. Cílové skupiny Cílové skupiny Zaměstnavatelé z řad MSP v Praze Přínosy pro cílovou skupinu: Získání znalostí o metodice CSR pro MSP Seznámení se s příklady dobré praxe CSR Využití možnosti poradenství Získání partnerů pro realizaci vlastní koncepce CSR Získání základního přehledu o významu CSR pro posílení vlastní konkurenceschopnosti Zapojení (motivace) cílových skupin Cílová skupina se podílí na řešení projektu po celou dobu jeho trvání v rámci jednotlivých aktivit Podíl cílové skupiny z území (městských částí) JPD2 – 31%

3. Typy činností Typy činností realizované projektem výzkum k tématu corporate social responsibility v prostředí malých a středních pražských podnikatelských subjektů metodika corporate social responsibility pro malé a střední pražské podnikatelské subjekty konference, prezentace a síťování podnikatelských a nepodnikatelských subjektů jako potenciálních partnerů při realizaci CSR (veletrh) publikace „Metodika CSR pro malé a střední firmy v Praze“ poradenské centrum pro oblast corporate social responsibility MSP v Praze

4. Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Vnitřní postupy řízení činností, řízení rizik a sebehodnocení smlouvy s partnery a dodavateli projektu interní schůzky realizačního týmu – pravidelný monitoring projektu zpětná vazba od zástupců cílové skupiny monitorovací zprávy Složení realizačního týmu 8 osob na částečné úvazky z toho 3 osoby žadatel, 3 osoby partner, 2 osoby dodavatelé nakupované služby - výzkum, expertní supervize Dosavadní zkušenosti Projekt zahájen 1. 8. 2006, ustanoven systém řízení projektu, komunikace, evaluace

5. Zajištění publicity Příklady zajištění publicity projektu konference, veletrh příležitostí, výstupy v médiích funkce www stránek: zpravodajství na www.neziskovky.cz

8. Výstupy a výsledky Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (počet organizací, jejichž zaměstnanci byli vyškoleni, inovované produkty) Nulové hodnoty odpovídají tomu, že projekt byl zahájen 1.8.2006 Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY 740 ORGANIZACE 354 PRODUKTY 6

9. Další výstupy/výsledky horizontální témata, partnerství Projekt má pozitivní dopad na rovné příležitosti Projekt je zaměřen na podporu udržitelného rozvoje Projekt má pozitivní dopad na rozvoj informační společnosti Projekt má pozitivní dopad na rozvoj místních Partnerství V rámci projektu uzavřeno jedno partnerství

10. Doporučení pro další programovací období 2007-2013 Zjednodušení administrace projektu nebo umožnit přijetí většího počtu pracovníků na administraci projektu Větší důraz na výstupy a výsledky projektů