2.4.2007 1 ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS 2.4.2007 ePraha a podpora turismu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Univerzita Karlova v Praze KOLEJE A MENZY
Služby -ekonomická činnost člověka, která poskytuje užitek -ve vyspělých zemích až 55% zaměstnaných.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Statutárního města Liberec
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Interoperabilita elektronického odbavování cestujících
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Jednotné průkazy pro studenty středních a vyšších odborných škol Magistrát hl. m. Prahy.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Příklad ze života: portálová aplikace pro občany Prahy portálová umožňující občanům a organizacím sledovat a kontrolovat vyřizování provedených podání.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Materiálně technické předpoklady
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Bezkontaktní čipová karta v Pražské integrované dopravě OPENCARD
Společné projekty PID a SID
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Vývoj TIC po roce 1989 a jejich současné postavení v systému cestovního ruchu Ostrava, Ing. Pavel Attl, Ph.D., katedra cestovního ruchu, VŠH.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
JAK SPOLUPRACOVAT? DOKÁZALI TO JINÍ, TAK MY TAKÉ! Petr Janeček Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Kolín bez bariér.
Kamerové systémy na území MČ Praha 11 1.Městský kamerový systém hl. města Prahy 2.Kamerový systém MČ Praha 11 3.Multifunkční dohledové centrum 4.Vzdálená.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Autor: Bc. Lucie Nechvátalová Vedoucí: Ing. Ondrej Stopka, PhD.
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
V hotelnictví a cestovním ruchu
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Transkript prezentace:

ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu

ePraha a podpora turismu Agenda Portál turisty Praha.EU Pražská čipová karta Specifické verze Pražské čipové karty - karta turisty Bezdrátová Praha Informační kiosky

ePraha a podpora turismu Portál turisty Praha.EU Poskytuje základní informace o Praze Bude integrovat různé aktivity z oblasti kultury, sportu, dopravy, ubytování a stravování včetně možnosti rezervovat/objednat nabízené služby (karta turisty)

ePraha a podpora turismu Projekt PCKS Pilotní fáze projektu (parkování, knihovna, bezpečný přístup na Portál HMP, elektronický podpis) Další rozvoj projektu: –Dopravně odbavovací aplikace –Aplikace v oblasti veřejné správy –Aplikace v oblasti školství –Aplikace v oblasti využití volného času (kultura, sport) –Karta turisty

ePraha a podpora turismu Vlastnosti turistických karet Není personalizovaná Má volitelné datum počátku využívání Má omezenou platnost Cena karty je různá dle rozsahu požadovaných služeb Možnost dobití, doplnění rozsahu služeb

ePraha a podpora turismu Obvyklé služby poskytované turistickými kartami Vstupy / slevy do kulturních a sportovních zařízení Rezervace / slevy stravování a ubytování Jednotlivé jízdné v prostředcích městské dopravy Parkování

ePraha a podpora turismu Pražská karta turisty Předchůdce - Pražská turistická karta (Prague Card) ( Možnosti Pražské karty turisty a plán její realizace budou specifikovány v rámci studie proveditelnosti (červen 2007)

ePraha a podpora turismu Možní partneři Pražské turistické karty ROPID Dopravní podnik hl. m. Prahy Pražská informační služba Správci/majitelé turisticky atraktivních objektů Cestovní kanceláře Poskytovatelé ubytovacích/stravovacích služeb Poskytovatelé sportovního a kulturního vyžití

ePraha a podpora turismu Bezdrátová Praha Realizací projektu „Bezdrátová Praha“ vznikne bezdrátová telekomunikační síť, nejdříve na území 21 městských částí, v další fázi bude rozšířeno na celé území města. Rozmístění přístupových bodů je zvoleno tak, aby pokrytí signálem umožňovalo dosažitelnost služby na veřejných prostranstvích a částečně i uvnitř budov. V centru města vzniknou bezdrátové zóny, kde bude zajištěno spojité pokrytí.

ePraha a podpora turismu Informační kiosky V současné době existují kiosky v prostorách DP Praha (informace o dopravě,památkách, kulturních akcích, …), dále v prostorách nebo v blízkosti úřadů městské správy (informace o úřadu, zajímavosti z města/městské části, omezený přístup na internet, …) Příležitost: kiosky, které poskytují informace o možnostech řešení životní situace a v případě zájmu umožní zahájit konkrétní kroky k řešení. Příklad: vyhledání vhodného ubytování, stravovacího zařízení, památkového objektu apod.

ePraha a podpora turismu Ing. Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy tel Děkuji za pozornost!