Čteme pro potěšení Vyhledej názvy zvířat děda dělo lodě děvče mládě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čtení s porozuměním Český jazyk
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Číslo podstatných jmen
Psaní i, í, y, ý po měkkých a tvrdých souhláskách
Vyvození písmen J, j Jenda sedí pod jabloní, jablíčka až k němu voní.
Přídavná jména Uveď co nejvíce přídavných jmen, která se vztahují k obrázku. Co není správně? svítící, krásný, londýnský, nový, vysoký, v noci, naše foto.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
INTEGRACE 2.ročník ČJ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_222_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka,
Nebojíme se čtení Svátek Dnes má svátek Ola. Emil jí dal mýdlo.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Mláďata Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Vyvození písmen B, b Kuba bouchá na bubínek, na buben mu dal tatínek.
INTEGRACE 2.ročník ČJ.
Procvičení čtení dvojhlásek Au, au, Ou, ou
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
Procvičení písmen B, b Bouchá to tu bum, bum, bum, u bábinky bude dům.
9.1 Slabiky dy, ty, ny - di, ti, ni
Čteme pro radost Checheche chichichi Chechtavá
Hádej, hádej, hádači Déšť mele prsty ve mlýnku
81.1 Přídavná jména MĚKKÁ TVRDÁ (vzor mladý)
Hravé čtení Rébusy Petr ……………… s ……………… ba ……………… vice ……………… ička
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slabiky dě, tě, ně VY_32_INOVACE_11 Sada 3 Základní škola.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Pec pod Sněžkou, okres Trutnov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum: 24.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
Napište do rámečků názvy mláďat. hříbě kotě sele štěně jehně kůzle.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Upevnění poznatků o podstatných jménech.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Seznámení se skupinami DĚ-TĚ-NĚ ve slovech
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR
Věta se skládá ze slov Název školy
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKA.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Co jsou to podstatná jména?
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.35_Skupiny_s_e Datum:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Slabiky dě,tě TÉMATICKÝ.
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_234_ČJ2
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 4 Autor: Mgr
Předmět: Český jazyk Ročník: V
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Máš RÝMU? Ne, jen rýmuju! Před Vánoci jsme se vydali do knihovny si trochu zarýmovat. Půlka z nás, sice opravdovou rýmu měla, ale to nevadilo. Probrali.
Transkript prezentace:

Čteme pro potěšení Vyhledej názvy zvířat děda dělo lodě děvče mládě medvídě dělník labutě dítě řetěz Matěj v létě jeviště kotě slůně štěně laně stůně koně vůně úplněk

Čí jsem mládě? Utvoř dvojice: mládě- matka medvídě slůně jehně štěně kotě kachně dítě hříbě

Dokonči věty Malé kotě, spalo v ……………. Kočka má ………………………. Bydlím v novém ………………… V noci svítil……………………….. Kosa vybarvíme………………….. Chybu podtrhneme ………………. Z kachních vajec se vylíhne……….. Poslední den v týdnu je …………..

Čtení s porozuměním Dědovy lodě Děda dělá dětem lodě, děti s nimi chodí k vodě. Dívají se za lodí, jak na vodě závodí. Kdo dělá dětem lodě? Kam chodí děti s loděmi? Co děti pozorují?

Čtení s porozuměním Těžká práce Malé kotě sedí v botě, tiše kouká na pavouka, jak si v bytě dělá sítě. Potom chytí klubko nití, zapletlo se- už je v síti! Kdo sedí v botě? Na koho kouká kotě? Proč je kotě v síti?

Čtení s porozuměním Nešťastné sáně Jeník měl sáně, sedl si na ně, pustil se s nimi z vysoké stráně. Jede jak na koni, že všechny dohoní. Dohonil, už je v nich, bác a je po saních. Kdo měl saně? Co se stalo se sáňkami a proč?

Uhodni hádanky Heboučké je jako z vaty, kožíšek má mourovatý. kotě Má bílé skvrny a ploché paroží, ale srneček ani los to není. Rychle jak jelen oborou poběží, když se na pastvě lekne zašustění. daněk

Uhodni hádanky Bílé loďky uprostřed jezera stojí nehnutě. Teprve když vzlétne některá, poznáš……….. labutě Doma tě uspává a máš ho rád. V cirkuse se kolébá na míči. V lese ho ale nechceš potkávat ani mu zblízka koukat do očí! medvídě

Vylušti tajenku T tátův táta šaty Kočka má malé…… ticho Všichni máme rádi malé…………………..

Ke každému slovu napište slovo lichotivé kachně…………….... štěně……………….. slůně……………….. medvídě……………. mládě………………. jehně……………….. kotě…………………. tělo…………………… koště…………………. děda………………….. dítě…………………… děvče…………………

Pište slova s těmito slabikami dě……………………………………………….. …………………………………………………… tě……………………………………………....... ……………………………………………………. ně…………………………………………………

Napište zobrazená slova …………………… …………………. …………………… ……………………

Doplň znaménko za větou Do listí si lehla děvčata…. Máte doma kotě…. Neubližuj malému dítěti…. Máte s sebou lodě.... Na zahradě jsou čtyři jabloně… Nekrmte v zoo medvídě…. Zuzana nám stůně…. Už jsi šplhal na laně….