Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mláďata Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mláďata Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Mláďata Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST EU Peníze školám

2 Vypracovala: Mgr. Iva Hořejší
Název: Mláďata Anotace: Mládě je nedospělý jedinec obratlovců. Doba, po kterou je živočich mládětem, je různá: závisí na rychlosti růstu a délce života daného druhu. Vypracovala: Mgr. Iva Hořejší Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět, Přírodověda Metodika práce s materiálem: Výkladová prezentace, která lze využít i k opakování. Ročník: 4. ročník Datum vytvoření:

3 Mládě Mládě je nedospělý jedinec obratlovců.
Doba, po kterou je živočich mládětem, je různá: závisí na rychlosti růstu a délce života daného druhu. Např: hlodavci pohlavně dospívají už ve 3 týdnech věku, u jiných druhů (např. slon) jedinec zůstává mládětem i několik let.

4 Mláďata přicházejí na svět několika způsoby:
Např: U ptáků se líhnou z vajec mimo matčino tělo. U některých plazů (slepýš, užovka) se líhnou z vajec, které jsou v tu dobu ještě uvnitř matky, ta je tedy „porodí“ U savců, se zárodek vyvíjí v matčině děloze, kde je vyživován. Když dospěje do určitého stadia vývoje, dojde k porodu.

5 Při příchodu na svět jsou mláďata různě vyvinutá a podle toho vyžadují určitou péči rodičů.
1.Mláďata, která přicházejí na svět plně vyvinutá a jsou schopná prakticky okamžitě následovat svou matku nebo u druhů, které o mláďata nepečují, se o sebe starat sama. Např: vydra říční, delfín obecný, morče domácí

6 2. Mláďata, která přicházejí na svět plně závislá na rodičovské péči
2. Mláďata, která přicházejí na svět plně závislá na rodičovské péči. S tímto typem mláďat se setkáváme jen u ptáků a savců. Jsou neosrstěná a slepá a bez rodičů hynou.

7 Jména mláďat různých druhů zvířat
skot – tele ovce – jehně koza – kůzle prase - sele kůň – hříbě kočka – kotě pes – štěně vlk – vlče medvěd – medvídě lev – lvíče slon – slůně kur – kuře husa – house ryba – potěr had - hádě

8 Kuře

9 Kachně

10 House

11 Kotě

12 Tele

13 Kůzle

14 Sele

15 Jehně

16 Hříbě

17 Štěně

18 Použité zdroje http://recipes.wikia.com/wiki/Chicken

19 Téma: Mláďata, 4. ročník Použitý software: držitel licence - ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. Windows XP Professional PowerPoint Autor: Mgr. Iva Hořejší ZŠ J. J. Ryby v Rožmitále p.Tř. (


Stáhnout ppt "Mláďata Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google