Tok financí je významnou informací pro současnost a zejména pro budoucnost Vaší rodiny. Rodinný tok financí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Kudy vlastně putují peníze
Využití ICT technologií pro posílení ekonomické a finanční gramotnosti
Mikroekonomie I Domácí produkt
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Ekonomická gramotnost
Hospodaření domácnosti Rodinný rozpočet
Kupovat na splátky, nebo na úvěr ? Pokud si chceme pořídit nějakou věc nebo službu a nemáme na ni dostatek hotovosti, můžeme ji koupit na splátky nebo.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
VY_32_INOVACE_ Osobní finance.
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Stavební spoření, úvěry, leasing
Analýza peněžních toků – cash flow
Jak dál ve financování činnosti Vysokoškolského odborového svazu? Návrh reformy pro současnost a budoucnost.
Ekonomická gramotnost
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
Ing. Lucie Kratochvílová
PASIVA Aby peníze nezahálely FINANČNÍ GRAMOTNOST.
VY_62_INOVACE_1_2_07 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Zajištění rizik.
DEFINICE CÍLŮ A PRIORIT KALKULACE ZDROJŮ INVESTOVÁNÍ SPOŘENÍ INFLACE-KUPNÍ SÍLA PENĚZ TYPICKÉ CÍLE FINANČNÍHO PLÁNOVÁNÍ RIZIKA Finanční plánování – cesta.
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Finanční plán – rozpočet domácnosti II
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
INTERNATIONAL BANK BANKOVNICTVÍ- PORADENSTVÍ-INVESTICE.
Vaše budoucnost s FM GROUP
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Volba mezi současnou a budoucí spotřebou
Označení materiálu: VY32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_03 Název materiálu: CIZÍ A VLASTNÍ ZDROJE Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace.
1 PROGRAM PŘEDSTAVUJEME VÁM. 2 Je program, kde můžete získat auto s 0% akontací a příspěvek až 100% na splátky leasingu. Strategie programu Freedom spočívá.
Pojem a význam řízení Cash Flow ve firmě
Pharma Factoring Factoring České spořitelny, a.s.
Úročení Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Je leasing výhodný způsob pořízení majetku? Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět:
Finanční trh. Pojmy Úrok- peněžitá odměna za půjčení peněz Úroková míra- velikost úroků v procentech, procentní vyjádření navýšení půjčené částky za určité.
Šárka Šustová, ČSÚ Kulatý stůl Praha, Příjmy a životní podmínky domácností s dětmi a bez dětí.
VZDĚLÁVÁNÍ VE FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Lenka M. Maléřová.
Ing. Veronika Dostálková MBA ZADLUŽOVÁNÍ Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 4 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: březen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_04_Osobní aktiva a pasiva TEMA:Finanční.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
FINANČNÍ GRAMOTNOST AKTIVA A PASIVA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
ROZPOČTOVÁ GRAMOTNOST- rodinný rozpočet
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Kód vzdělávacího materiálu:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Cena pro nového distributora Profit za nového distributora
FINANČNÍ GRAMOTNOST PASIVA ZŠ HEJNICE Z. Hyxa.
DUM - Digitální Učební Materiál
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Bankovní finanční produkty.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
RODINNÝ ROZPOČET (PŮJČKA, HYPOTÉKA)
Transkript prezentace:

Tok financí je významnou informací pro současnost a zejména pro budoucnost Vaší rodiny. Rodinný tok financí

1)Tok financí a jeho význam. 2)Situace v typické rodině. 3)Možnosti vlivu na tok financí. 4)Návrh na možné řešení. Obsah semináře

Tok financí je popis (výpočet, nákres) odkud se berou naše finance a kam odcházejí. Zhotovuje se za účelem zjištění vlivu na současnost a budoucnost rodiny (firmy apod.). Tok financí a jeho význam

Celkové příjmy Celkové výdaje Vyrovnaný tok financí

Tok financí a jeho význam Celkové příjmy Celkové výdaje Záporný tok financí Nedostatek

Tok financí a jeho význam Celkové příjmy Celkové výdaje Záporný tok financí Nedostatek Omezit výdaje ! Zvýšit příjmy ! Předejít tomuto stavu ?

Tok financí a jeho význam Omezit výdaje ? Zvýšit příjmy ? Předejít tomuto stavu !!! Zpravidla se nevyhneme nezbytným platbám (inkaso, jídlo) a jen těžko beze ztrát zvládneme závazky ! Prudce se nám snižuje životní úroveň ! Při náhlém snížení příjmů je lze jen těžko rychle nahradit ! Pro toto řešení je nezbytné plánovat svoje budoucí příjmy a výdaje. Řešení je zpracovat si tok svých příjmů i výdajů!

Hlavní příčiny kolapsu toku financí 1)Neznalost finančního toku. 2)Absence plánování budoucnosti. 3)Nezajištění budoucích příjmů a výdajů. 4)Ztráta příjmu nebo jeho části. 5)Příliš velké závazky a výdaje. Tok financí a jeho význam

Nezbytná opatření 1)Pochopit význam finančních toků! 2)Zpracovat si finanční toky rodiny! 3)Pochopit co jsou aktiva a pasiva! 4)Zvládnout touhu utrácet! 5)Vytvořit si zajištění svých budoucích výdajů a závazků! Tok financí a jeho význam

Výhody získaných opatření !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1)Nedostanete se do finančních problémů! 2)Nebudete se muset vzdát svého standardu! 3)Zajistíte si klidný život! 4)Ušetříte mnoho peněz! 5)Vyděláte mnoho peněz! 6)Zajistíte si svoji budoucnost! Tok financí a jeho význam

Celkové příjmy Celkové výdaje Jak to zpravidla začíná Kladný tok financí (Přebytek)

Tok financí a jeho význam Celkové příjmy Celkové výdaje Možnosti finančního toku (Přebytek) Aktiva Zvyšují příjmy Pasiva Zvyšují výdaje Bilance

Situace v typické rodině Celkové příjmy ,-Kč Celkové výdaje ,-Kč Přebytky zůstávají k dispozici (Přebytek 6000,-Kč) Přebytek 6 000,-Kč V případě poklesu příjmu není problém.

Situace v typické rodině Celkové příjmy ,-Kč Celkové výdaje ,-Kč Snížení příjmu Žádný přebytek! Výdaje jsou pokryty!

Situace v typické rodině Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Vytvoření pasivního toku (Přebytek 6000,-Kč) Pasiva Splátka na auto ,-Kč 6 000,-Kč Bilance Splátka 6 000,-Kč

Situace v typické rodině Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Vytvoření pasivního finančního toku Splátka 6 000,-Kč Pasiva Auto ,-Kč Bilance

Situace v typické rodině Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Vytvoření pasivního finančního toku Splátka 6 000,-Kč Pasiva Auto ,-Kč Bilance Chybějící příjem 6000,-Kč Žádná rezerva Chybí 6 000,-Kč! Auto může být odebráno!!!

Možnost ovlivnit tok financí Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Vytvoření aktivního toku (Přebytek 6000,-Kč) Tvorba aktiv Úspory za rok ,-Kč Výnos 15% p.a. Za 5 let ,-Kč Bilance

Možnost ovlivnit tok financí Základní příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Vytvoření aktivního toku (Přebytek 6000,-Kč) Tvorba aktiva Bilance Příjem z aktiv 6 000,-Kč Stálé vytváření aktiv.Úspory dále rostou a tím i příjem z aktiv.Může být použit i příjem z aktiv. Vytvořená aktiva ,-Kč 15% p.a.

Možnost ovlivnit tok financí Základní příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Pasiva placená z aktiv (Přebytek 6 000,-Kč) Vytvořená aktiva 15% p.a. Bilance Příjem z aktiv 6 000,-KčSplátka na auto 6 000,-Kč Pasiva Splátka na auto ,-Kč 6 000,-Kč Aktiva vytvářejí příjem pro pokrytí splátek i po snížení příjmu

Poučení ze znalosti toku financí 1)Nepracujte pro peníze, naučte peníze pracovat pro Vás! 2)Myslete vždy na budoucnost! 3)Nevytvářejte si pasiva, berou Vám Vaše peníze i když se na první pohled tváří výhodně! 4)Vytvářejte nejprve aktiva, ta Vám zaplatí Vaše pasiva! Aktiva Vám vydělávají. Zkroťte svoje touhy mít všechno hned, vyděláte na tom! Možnost ovlivnit tok financí

5)Než podlehnete svojí touze, vyčkejte nejméně 24 h a podívejte se co Vám to způsobí v toku financí a ve Vaší budoucnosti. 6)Rozlišujte mezi dobrým a špatným úvěrem.Špatný úvěr musíte zaplatit sami. Dobrý úvěr zaplatí někdo jiný. 7)Vyhledávejte možnosti jak si zajistíte svoje budoucí výdaje. 8)Uvědomte si, že vydělávat můžete i bez peněz. Možnost ovlivnit tok financí

Realita 1)Tradičními finančními instrumenty nevytvoříte dostatečná aktiva! 2)Musíte použít pro Vás netradiční, ale již osvědčená řešení! 3)Řešení, které ještě neznáte neznamená, že je špatné. 4)Otevřete svoji mysl. Mysl funguje jako padák. Funguje pouze tehdy, když je otevřená. Návrh na možné řešení

5)Zaplatit v hotovosti a ještě se slevou ještě nemusí být inteligentní řešení. 6)Vzít si půjčku nebo úvěr i za 0% nemusí být vždy výhodné. 7)Naopak platit splátky třeba i s vysokým úrokem může být vysoce efektivní. 8)Koupit si něco rychle je zpravidla produktem emocí a nikoliv rozumu a může nám to způsobit v budoucnu velké problémy i když se z počátku radujeme. Návrh na možné řešení

Možnost ovlivnit tok financí Základní příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Zaplatit v hotovosti a ještě se slevou nemusí být inteligentní řešení !!! (Přebytek 6 000,-Kč) Vytvořená aktiva ,-Kč Bilance Příjem z aktiv 2 500,-Kč Sestava domácího kina Původní cena Sleva na Ztráta = ,-Kč * 12 * 6 = ,-Kč Žádný příjem z aktiv Žádná aktiva

Možnost ovlivnit tok financí Základní příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Platit splátky s přeplatkem může být efektivní (Přebytek 6 000,-Kč) Vytvořená aktiva ,-Kč Bilance Příjem z aktiv 2 500,-KčSplátka na kino 1 800,-Kč Sestava domácího kina Původní cena Sleva na *12*6 = *12*6 =

Situace v typické rodině Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Vzít si úvěr i za 0% nemusí být inteligentní řešení Splátka 1 800,-Kč Pasiva kino ,-Kč Bilance

Netradiční, ale osvědčené řešení ! Co můžete získat ? 1)Ušetřit za většinu svých výdajů více jak 50%! 2)Zajistit si svoje budoucí výdaje (závazky)! 3)Vytvořit si příjem díky svým výdajům! 4)Vydělat i když nemáme žádné přebytky z příjmů! Návrh na možné řešení

Netradiční a osvědčené řešení ! Jak je to možné ? 1)Řešení využívá známý, osvědčený a zákonný princip refundace (proplácení) výdajů. Např. proplácení výdajů poslancům a senátorům, cestovních příkazů apod. 2)Systém vznikl v přísně právním státě Švýcarsku. 3)Je úspěšně používán ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku, ale občany z celé řady dalších zemí. Návrh na možné řešení

4)V České republice je tento systém refundací používán úspěšně již od roku )Principielně je systém založen na klubovém systému zvýhodnění jeho členů. 6)Těmto členům jsou poskytována zvýhodnění na základě jejich členství v klubu, kterým jim umožňuje využívat služby spolupracujících společností včetně refundací. Návrh na možné řešení

7)Člen může využít nákup služeb nebo zboží se slevou ze základní nabídky FCI. 8)Pokud však člen nemůže nebo nechce těchto slev využívat přímo z této nabídky, může použít program TOUREX, pro refundaci jeho osobních výdajů, které si může zakoupit kdekoliv. Návrh na možné řešení

Moderní způsob financování Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Možná situace v rodině Ostatní výdaje 6000,-Kč Aktiva Vaše úspory ,-Kč Výnos 4% p.a. Měsíčně výnos 333,-Kč Poplatek V hodnotě ,-Kč Za možnost refundace Změňte svoje aktiva, pokud nejsou dostatečně výnosná

Moderní způsob financování Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Ostatní výdaje 6000,-Kč Poplatek V hodnotě ,-Kč za možnost refundace Refundace 2 500,-Kč Průměrná měsíční refundace

Netradiční a osvědčené řešení ! Pokud má člen klubu program TOUREX, jsou mu refundovány výdaje ve výši více jak dvojnásobku ceny zaplaceného programu. Pro člena klubu to znamená, že se mu vracejí (refundují) peníze, které by jinak stejně vydal a již by je neměl k dispozici. Návrh na možné řešení

Moderní způsob financování Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Ostatní výdaje 6000,-Kč Poplatek V hodnotě ,-Kč za možnost refundace Refundace 2 500,-KčZvýšení výdajů o 2500,-Kč Můžete zvýšit svoje výdaje, můžete utratit navíc 2500,-Kč. Doklady o Vašich výdajích Refundace

Moderní způsob financování Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Ostatní výdaje 6000,-Kč Poplatek V hodnotě ,-Kč za možnost refundace Refundace 2 500,-KčSplátky 2500,-Kč Můžete si dovolit měsíční splátky ve výši 2500,-Kč. Máte je po dobu 6 let zajištěné Doklady o Vašich výdajích Refundace Splácíte např. auto nebo byt ?

Moderní způsob financování Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Ostatní výdaje 6000,-Kč Poplatek V hodnotě ,-Kč za možnost refundace Refundace 2 500,-Kč Můžete zvyšovat hodnotu zaplacených služeb pro refundaci, a tím si můžete refundovat více svých výdajů a zvyšovat si kladný tok financí. Poplatek V hodnotě ,-Kč za možnost refundace

Pokud je Vám jasný tok Vašich peněz, udělali jste první krok ke svojí spokojené budoucnosti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pokud se budete dokonce řídit jeho zásadami, spokojenou budoucnost zajisté dosáhnete ! Nic není nemožné, pokud to opravdu chcete ! Na co jste schopni pomyslet, toho jste schopni dosáhnout ! Závěr

Staňte se členem FCI FREIZEIT CLUB INTERNATIONAL Filosofie klubu: Vytvořit pro členy klubu takové podmínky, aby využití jejich volného času bylo na vyšší úrovni než je obvyklé. Jak můžete využít refundace?

Členem se stanu po vyplnění žádosti a úhradě 850,-Kč! Jak se stát členem klubu FCI? Členství v klubu FCI

Jak můžete využít refundace? Uzavřete si program TOUREX, který Vám umožní refundace ! Jsem členem FCI a co dál? Program TOUREX

Do jednoho měsíce od uzavření programu obdržíte na svoji adresu 12 voucherů (dobropisů). Po 6 měsících od uzavření programu je splatný první voucher (dobropis). Postupně můžete uplatnit každého půl roku všech 12 voucherů na refundace během 6 let. Hodnota voucheru je 14,5 % z hodnoty uzavřeného programu. Při hodnotě programu 1000 EUR to je 145 EUR. Jak můžete využít refundace?

Například Za EUR Obdržíte vouchery V hodnotě EUR

Poslední voucher s počátkem splatnosti za 6 let od uzavření programu má hodnotu 50%. Celkem mají vouchery hodnotu 209,5% uzavřeného programu. Programů může mít člen klubu libovolné množství. Pro uplatnění refundace zašlete na společnost TOUREX příslušný voucher a výdajové doklady minimálně v jeho hodnotě. Na Váš účet bude zaslána refundace ve výši hodnoty voucheru. Jak můžete využít refundace?

Doklady k refundaci

Moderní způsob financování

Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Ostatní výdaje 6000,-Kč Refundace 2 500,-KčSplátky ve výši 2500,-Kč Doklady o Vašich splátkách Refundace

Moderní způsob financování Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Ostatní výdaje 6000,-Kč Přebytek 2 500,-Kč Doklady o Vašich výdajích Refundace Refundace 6000,-Kč Reinvestujete přebytky Zvyšujete svoji refundaci a tím i příjem

Moderní způsob financování Celkové příjmy ,-Kč Základní výdaje ,-Kč Ostatní výdaje 6000,-Kč Refundace 6 000,-KčSplátky ve výši 6 000,-Kč Doklady o Vašich splátkách Refundace Závazky ?