Charakteristika oděvní výroby - stroje u Prakticky neexistují jednoúčelové stroje, většina se používá na několik operací pro více výrobků současně u Mnohem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
Advertisements

Digitální učební materiál
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Zásoby podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
Operační systémy. OPERAČNÍ SYSTÉMY pomoc operátorovi, podpora vlastností reálného času, víceuživatelských a více úlohových systémů.
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
Řízení jakosti Číslo předmětu: Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři.
CATERING.
Optimalizace v simulačním modelování. Obecně o optimalizaci  Optimalizovat znamená maximalizovat nebo minimalizovat parametrech (např. počet obslužných.
Základy lineárního programování
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 2/14.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
přehled základních technologii zpracování kovů
4.Kalkulace nákladů.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
Tato prezentace byla vytvořena
Lohmann & Rauscher Naše zkušenosti s poskytováním ZPP externím dodavatelem (JUDr. Rudolf Vonyš)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
POČET PRAVDĚPODOBNOSTI
Tvorba variant technologických pracoviš ť ve tvá ř ení a jejich ekonomické hodnocení Historický vývoj produktivity práce ve tváření: A) Mechanizace Systémy.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Ukládání heterogenních dat pomocí rozvolněných objektů Michal Žemlička.
VY_52_INOVACE_ZBO2_5464HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tržní cílení – hodnocení tržních segmentů
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Digitální učební materiál
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Systémy hromadné obsluhy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Způsoby nanášení nátěrových hmot
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MARKETINGOVÝ MIX DISTRIBUCE.
6. cvičení ZFIF Kalkulace nákladů II Další dvě metody:
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Optimalizace versus simulace 8.přednáška. Obecně o optimalizaci  Maximalizovat nebo minimalizovat omezujících podmínkách.  Maximalizovat nebo minimalizovat.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
ČLENĚNÍ ZÁSOB.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
Kalkulace - učitel.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Nové oděvní materiály Další možnosti vývoje materiálů.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Výpočet potřeby zaměstnanců Pracovní list Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Výběr několika základních stehů Vypracoval: Lukáš Karlík.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Řízení zásob ve výrobním podniku
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výpočet potřeby zaměstnanců
Téma Závěrečné práce: Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Vedoucí ZP:
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
Řízení zásob ve výrobním podniku
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Výrobní činnost CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Směnnost, koeficienty využití VK
Transkript prezentace:

Charakteristika oděvní výroby - stroje u Prakticky neexistují jednoúčelové stroje, většina se používá na několik operací pro více výrobků současně u Mnohem více operací než strojů, na stroji se často (i několikrát denně mění operace) u Krátké časy na operaci vzhledem k manipulačním časům u Různé druhy mezioperační dopravy u Pro jednu operaci se mohou používat současně i značně rozdílně výkonné stroje u Během roku se často mění strojový park

u Zaměstnanci velmi často průběžně přecházejí z operace na operaci u Většina pracovníků je univerzálních, často mění vykonávanou operaci u Velmi rozdílná výkonnost jednotlivých zaměstnanců, navíc jejich častá obměna během roku u Vzhledem k obměně sortimentu nutné časté zaškolení - časy na zaškolení jsou obtížně predikovatelné a u jednotlivých pracovníků různé Charakteristika oděvní výroby - zaměstnanci

Charakteristika oděvní výroby - výroba u Více výrobků současně u Velmi častá obměna sortimentu, výrobek se někdy vyrábí pouze několik hodin u Relativně nízká cena pracovní síly - malá automatizace většiny operací u Desítky až stovky dílů na jeden výrobek u Použití adresných dopravníků - obtížně definovatelné

Charakteristika oděvní výroby - operace u Až stovky operací na jeden výrobek u Často se měnící požadavky na prioritu dokončení právě zhotovovaných výrobků - co dříve a co později, co může počkat u U operace lze skladovat současně (a dočasně) díly z různých výrobků u Časté poruchy na sobě nezávislé ( cca 7 druhů) vlivem šicí nitě, jehel, obsluhy, atd. u Rozdílné požadavky na pracovníka při odstraňování poruch - někdy pro stejnou poruchu je nutný jiný pracovník

Pro návrh simulačního modelu je nutno znát stovky parametrů, řadu z nich je nutno empiricky zjistit Část z těchto parametrů není přenositelná na jiný výrobní subjekt I pro studijní účely je obtížné získat přístup do výroby nutný ke zjištění těchto parametrů

Příklad - Výroba baseballových čepic

OLE