Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov 27. 10. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Průmyslová střední škola Letohrad
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Vlastní hodnocení školy
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Diagnostika SPU.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Studijní opory a eLearning - teorie a praxe Ing. Petr Korviny, Ph.D. Krnov
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Výstupy z Úvodního semináře
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Environmentální výchova a
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Personální plán pro podnikatelský plán
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Rosteme spolu Občanské sdružení AVE – ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Centrum kolegiální podpory CKP
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Představení partnera Organizace: Základní škola Krnov,Dvořákův okruh 2, okres Bruntál příspěvková organizace Delegovaný zástupce v projektu: Mgr.Ivana Procházková Funkce: Zástupkyně ředitele Aprobace: učitelka, speciální pedagog Praxe: 26 let

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Základní škola Krnov, Dvořákův okruh 2,okres Bruntál, příspěvková organizace.

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Úkoly partnerů při realizaci projektu 1.Škola se zapojila do analýzy vzdělávacích potřeb pedagogů. 2.Podíleli jsme se na vyhodnocení provedené analýzy. 3.Spolupracovali jsme na konečném výběru oblastí, v rámci kterých byly vytvořeny nové kurzy. 4.Navrhovali jsme a zajišťovali vhodné a kvalifikované lektory, pedagogy pro pilotní ověřování kurzů. 5.Po celou dobu jsme zajišťovali publicitu projektu na našich webových stránkách. 6.Podíleli jsme se na připomínkování a hodnocení úspěšnosti celého projektu.

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Zapojení pedagogů naší školy do pilotního ověřování kurzů V rámci projektu bylo nakonec nabídnuto 22 kurzů, do kterých se zapojilo 18 z 20ti vyučujících naší školy, což je 90%. Celkem se zapojili 69krát. Největší zájem byl o tyto kurzy: 1.Využití programu Microsoft Office PowerPoint pro podporu výuky – počet účastníků 9. 2.Novinky, které přinesl Microsoft Office 2007 – 3 účastníci. 3.Metodika tvorby zkušebních testů a propojení s IT technologiemi – 4 účastníci. 4.Burza nápadů – 9 účastníků. 5.Pedagogická intervence u dětí s poruchami chování – 5 účastníků.

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol – 5 účastníků. 7.Použití asertivity v komunikaci s problémovými žáky – 5 účastníků. 8.Environmentální výchova – 4 účastníci. 9.Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky – 5 účastníků. 10.Základní aspekty práce s hyperkinetickým dítětem – 2 účastníci. 11.Projevy agresivního chování dítěte v pedagogické praxi – 2 účastníci. 12.Řešení šikany u dětí a studentů – 2 účastníci. 13.Podpora týmové práce a motivace žáků a studentů – 2 účastníci. 14.Na školní vzdělávací program selským rozumem – 3 účastníci.

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Přínos e–learningových kurzů 1.Svobodná volba kdy a kde se budu vzdělávat. 2.Odpadá nutnost osobní účasti v místě konání kurzu a cestování. 3.Možnost přerušit práci a zase se k ní vrátit, pracovat svým tempem. 4.Zdokonalení práce s počítačem, vyhledávání informací na internetu. 5.Aktivní přístup ke vzdělávání. 6.Široká nabídka oblastí a oborů vzdělávání.

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Nevýhody, problémy e–learningových kurzů 1.Problémem bylo vybavit pedagogy notebooky pro snadný přístup k e-learningu. Finančně velmi náročné. Ne každý má doma připojení k internetu.Museli využívat pracoviště. 2.Nedostatečné znalosti pedagogů v práci s počítačem. 3.Někteří učitelé preferují osobní přístup a potřebují okamžitou zpětnou vazbu. 4.Nevhodný výběr termínů některých kurzů. Například před Vánocemi nebo přes prázdniny, v době dovolených. 5.Někdy nevyhovovaly termíny a délka tutoriálů.

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Hodnocení projektu Účast naší školy jako partnerů v projektu e – learningového vzdělávání splnila naše očekávání. Většina z nás si vyzkoušela nové možnosti v moderních metodách vzdělávání prostřednictvím internetu. Byla to pro nás všechny velmi cenná zkušenost, kterou v budoucnu určitě využijeme.

Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Prostor pro diskuzi Děkuji za pozornost