Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_155_klid a pohyb těles-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechanická práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
7. ročník Pohyb Klid a pohyb tělesa Křivočarý a přímočarý pohyb Dráha
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_156_trajektorie a dráha Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa,
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Mechanický pohyb: Jestliže tělesa mění svoji polohu vzhledem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_161_čas-úkoly pro přemýšlivé Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_157_rovnoměrný a nerovn. pohyb Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Co je to pohyb ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Poznám definici pohybu a klidu. Zjistím, že pohyb je relativní. Pochopím význam pojmu vztažná.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_164_internetový čas Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_169_rychlost-fyzikální pohádky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_175_čas-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_151_čínské délkové jednotky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_176_testík dráha, rychlost, čas Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_18 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, Příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, Děčín II. Autor: Bc. Eva Doležalová.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_148_otázky a úkoly o staročeských jednotkách Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_174_čas-výpočet Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_147_staré české délkové jednotky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše,
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_178_rychlost-projektová úloha Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Kinematika 14. SKLÁDÁNÍ RYCHLOSTÍ I. Mgr. Jana Oslancová
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_165_čas-křížovka Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_166_rychlost Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Druhy pohybu – přímočarý, křivočarý
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Kinematika 15. SKLÁDÁNÍ RYCHLOSTÍ II. Mgr. Jana Oslancová
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_158_rov a nerov. pohyb-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_145_dráha-seznámení s fyz. veličinou Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše,
Shrnutí učiva III Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Základní škola Benátky nad Jizerou,Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název : Inovace.
Pohyb tělesa Klid a pohyb tělesa
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_162_časová pásma Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_173_rychlost-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa,
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_171_dráha-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_168_orienrační příklady rychlostí Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše,
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_172_rychlost-výpočet Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa,
 ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OP VK  NÁZEV: VY_32_INOVACE_11  AUTOR: Mgr., Bc. Daniela Kalistová  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 8  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_54_POHYB TĚLES TEMA: FYZIKA.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Slouží k celkovému zopakování učiva o pohybu těles. Žák odpovídá na otázky, řeší úlohy o pohybu tělesa.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 7 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co se na obrázku pohybuje? Z tohoto pohledu. Z pohledu, když budeš sedět.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Grafické znázornění pohybu
Buben pračky při ždímání. Létající talíř, který si házejí děti.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Souhrnná cvičení-pohyb těles
Účinky síly. Účinky síly Síla a tvar tělesa Najdeš příklady, jak působením síly změnit tvar tělesa ? Jak nazýváme tělesa s dočasnou změnou tvaru.
KLID A POHYB TĚLESA.
Pohyb těles-fyzika hrou
POHYB Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_16_29.
Pohyb tělesa Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Buben pračky při ždímání. Míč, který si házejí děti.
Rychlost Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Klid a pohyb tělesa NÁZEV ŠKOLY
Transkript prezentace:

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_155_klid a pohyb těles-otázky Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Tel: , fax Jméno autora VMJana Slaboňová Datum vytvoření VM Ročník použití VMsedmý Vzdělávací oblast/oborČlověk a příroda/fyzika Anotace VMOtázky a úkoly k procvičení učiva „Klid a pohyb těles“

XI. Klid a pohyb těles - otázky 1.Alenka sedí v loďce a nechává se unášet proudem řeky. Je v klidu nebo v pohybu vzhledem A) k sedátku loďky B) ke stromu na břehu C) k vodě v řece? 2.Uveď alespoň tři příklady těles, které jsou vzhledem k sobě v pohybu. 3.Uveď alespoň dva příklady těles, které jsou vzhledem k sobě v klidu. 4.Uveď příklad, kdy je jedno těleso zároveň v klidu i v pohybu k jiným tělesům. 5.Proč je těžké popsat, kdy je těleso v klidu?

Odpovědi na otázky 1. A) v klidu B) v pohybu C) v klidu 2.Např. Řidič jedoucího automobilu k silnici, pilot letícího letadla k Zemi, běžec vzhledem k divákům. 3.Např. Parašutista ke svému padáku, řidič ke své sedačce. 4.Např. Když jdeš do školy, tak tvůj batoh je vzhledem k tobě v klidu a vzhledem k cestě v pohybu. 5.Protože žádné „skutečně klidné“ místo (tj. místo, kde se opravdu vůbec nic nehýbe) ve vesmíru není.